Recenzie TP-LINK HS100: Priza inteligentă wifi la preț accesibil

Prizele inteligente oferă multe funcții utile, cum ar fi gestionarea de la distanță și statisticile privind consumul de energie în timp real, instrumente care vă permit să vă gestionați casa chiar și atunci când sunteți plecat.

În orice caz, astfel de articole tind să fie mult mai scumpe decât frații lor „proști”. Dacă doriți să folosiți o priză inteligentă, dar ieftină, atunci TP-Link HS100 este produsul pe care trebuie să-l evaluați. De fapt, prețul acestei prize inteligente este mai mic decât cel al concurenților săi direcți și oferă într-adevăr caracteristici foarte utile.

La ce folosește priza inteligentă TP-LINK HS100 Wi-Fi?

Această priză inteligentă este un dispozitiv casnic care permite proprietarului să economisească energie, să controleze de la distanță dispozitivele (chiar și atunci când se află în străinătate), precum și să seteze secvențe sau temporizatoare utile în diverse situații.

Pro și contra

Chiar înainte de recenzia completă, am analizat avantajele și dezavantajele produsului:

Aspecte pozitive:

  • Este mic și ușor
  • Este ușor atât de utilizat, cât și de configurat
  • Aplicație ușor de utilizat de pe smartphone
  • Economisește energie electrică
  • Interfețează cu asistenți precum Amazon Alexa și Google Assistant

Dezavantaje:

Ca orice produs, TP-LINK HS100 are dezavantajele sale, iată care sunt acestea:

  • Nu oferă rapoarte de monitorizare a puterii
  • Poate fi controlat doar prin intermediul unui smartphone
  • Ecosistemul TP-LINK bazat pe cloud nu are verificare în doi pași și/sau PIN

Unboxing și primele pareri

Ștecherul inteligent HS100 vine într-o cutie albă mică, cu o imagine demonstrativă a dispozitivului în centru, chiar sub logo-ul companiei TP LINK și deasupra confirmărilor de compatibilitate cu principalii asistenți vocali.

tp link hs 100 box

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Pe părțile laterale ale cutiei puteți citi cele mai bune caracteristici ale acestui smart-plug, precum și primele instrucțiuni de configurare de bază. Odată deschisă cutia, se poate observa că există un ghid de pornire și câteva broșuri cu informații privind asistența tehnică și garanția.

priză inteligentă tp link hs 100

HS 100 funcționează perfect cu standardul de rețea 802.11 b/g/n, sper că funcționează și cu conectivitatea wireless 802.11 ac.

Temperaturile ideale suportate de aparat sunt cuprinse între 0°C și 40°C și o umiditate relativă între 5% și 90%: practic, este mai mult decât potrivit pentru aproape toate casele și birourile. În ceea ce privește dimensiunile, fișa este destul de mică: 100,3 x 66,3 x 64 mm în înălțime, lățime și, respectiv, adâncime. Greutatea totală este de numai 123,3 grame. Ochiul mai experimentat a observat deja unele asemănări, din punct de vedere al dimensiunilor, cu fratele său mai mare: TP-LINK HS110 >.

tp link hs 100

Există două butoane: primul este situat în partea de sus și se ocupă de resetarea configurației implicite, în timp ce al doilea este situat în partea din față a dispozitivului și se ocupă de activarea/dezactivarea atât a prizei inteligente, cât și a conectivității Wi-Fi.

La fel cum am menționat la neajunsurile dispozitivului, priza inteligentă TP-LINK HS100 poate fi folosită doar de posesorii de smartphone-uri Android sau iOS. Nu poate fi configurat de pe dispozitive mobile Windows sau prin intermediul computerului. Aplicația capabilă să gestioneze telecomanda se numește Kasa și este realizată chiar de către companie. Este compatibil cu versiunile Android mai mari de 4.1 și cu versiunile iOS 8 sau mai mari.

După ce ați configurat priza inteligentă pe smartphone-ul dvs., puteți programa o anumită oră, iar TP-LINK HS100 va începe să își facă treaba. Pentru mai multe informații tehnice, vă recomand să vizitați site-ul producătorului: TP-LINK HS100 Specificații.

Cum să configurați și să utilizați TP-LINK HS100

Funcționarea este foarte simplă: trebuie doar să conectați fișa inteligentă la priza electrică în care doriți să o utilizați și apoi conectați dispozitivul (încărcător, computer, lampă etc.) pe care doriți să îl controlați. Pentru a utiliza priza inteligentă, trebuie să instalați aplicația Kasa.

Din nefericire, aplicația necesită accesul la o mulțime de informații, începând cu locația dispozitivului, unele fișiere, informații despre conexiunea wireless și ID-ul fișei inteligente. Cu siguranță, nu toate aceste informații sunt necesare pentru ca aplicația să funcționeze corect, așa că îndoiala rămâne întotdeauna.

Cu toate acestea, este necesar să creați un cont în cloud-ul TP-LINK pentru controlul de la distanță al prizei inteligente. După ce ați verificat contul, puteți configura toate dispozitivele inteligente fabricate și realizate de TP-LINK. Odată ce Kasa a reușit să localizeze priza inteligentă, se poate seta un nume și o pictogramă și aceasta poate fi conectată la rețeaua fără fir. După ce toți acești pași au fost finalizați, puteți vizualiza starea HS100 și configura toate caracteristicile.

Concluzie finala

Priza inteligentă Wi-Fi TP-LINK HS100 este cel mai ieftin dispozitiv de acest tip din gama TP-LINK. Funcționează bine, este ușor de configurat și poate face într-adevăr tot ceea ce promite. Cu toate acestea, fiind cel mai ieftin model, acesta oferă mai puține funcții inteligente decât alte produse fabricate de aceeași companie. Este imposibil să nu menționăm cel mai mare dezavantaj: incapacitatea de a afișa câștigurile reale și monitorizarea energiei în timp real. În plus, abordarea TP-LINK în ceea ce privește securitatea este într-adevăr foarte discutabilă. Dacă acestea nu sunt două dezavantaje fundamentale pentru dumneavoastră, atunci ați găsit în sfârșit o priză inteligentă la un preț accesibil.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *