Serile Noului Pamant – 14.08.2013 – JOACA CU TIMPUL. Amprentele trecutului si proiectia in viitor. Ce rol au ele in viata noastra?

0

Salt in timp. Copilaria, primii pasi, primele amintiri, euforia maxima a unei biciclete primite cu ocazia zilei de nastere. Este cumva aceasta o calatorie in timp, este proiectia mintii creatoarea realitatii sau cumva ceea ce mintea percepe e numai un firicel din ceea ce inseamna realitate? La intalnirile cu sufletul pe care le-am programat in fiecare miercuri exploram miliardele de fatete pe care viata ni le dezvaluie clipa de clipa. Data trecuta – ce inseamna de fapt data trecuta, oare? – am explorat posibile raspunsuri la intrebarea „Cine sunt eu?” pentru a ne putea cumva „reseta” sau „defragmenta”, ca sa intelegem ca suntem – constient – numai un soft care ruleaza pe un „hardware” ce este real. Este acesta acel alfa si in acelasi timp omega – pentru ca, dupa cum vom vedea, totul este cumva ciclic sau spiralat – din care ne putem reinventa atat pe noi cat si trecutul si viitorul.

Exista foarte multe aspecte ale vietii noastre care ne influenteaza personalitatea, modul in care percepem si intelegem realitatea sau tipul de alegeri pe care le facem in viata. Insa dintre toate, TIMPUL este aspectul cel mai important care ne poate conduce atat catre o mai buna intelegere a vietii dar si spre a ne crea acel tip de detasare care sa ne faca mai apropiati de TOT ceea ce inseamna VIATA. Si nu numai sa intelegem, dar sa si SIMTIM si sa TRAIM. Timpul este un reper important care ne poate „vorbi” despre realitatea interioara si despre ceea ce se intampla cu adevarat in viata noastra.

Si daca ceea cea mai vie parte din noi este esenta noastra si daca aceasta esenta tinde intotdeauna sa se exprime dand astfel Sens existentei noastre, haideti sa vedem ce rol are in toata aceasta ecuatie elementul TIMP. Ce limitari si ce daruri ne aduc amprentele trecutului si proiectia in viitor, cum sa invatam sa privim la cele doua si cum sa ne „jucam cu ele” de o maniera echilibrata si benefica astfel incat sa traim momentul prezent cat mai plenar cu putinta.

Nu este intamplator ca oamenii de stiinta – cel putin unii dintre ei – au considerat timpul ca fiind o a patra dimensiune, pentru ca intr-un mod filosofic, el chiar este. Insa este numai pentru experienta noastra, AICI si ACUM. Ceea ce numim REALITATE, desi include ideea de timp, nu se subordoneaza acestui tip de „curgere” liniara din punctul A in punctul B, ci este o persistenta, ceva care pur si simplu doar EXISTA. Sufletul nostru, acea parte a spiritului care anima materia, doar EXISTA, iar prezenta adevaratului nostru Sine se poate simti si percepe numai atunci cand suntem aliniati cu adevartul moment prezent, si numai atunci.

Haideti sa ne dezvatam de ideea de timp static si liniar cu care am fost invatati si sa descoperim avantajele si minunatia timpului sincron, frumusetea greu de exprimat a timpului divin si cate si mai cate fatete ale acestei vieti care nu pridideste sa ne incante si sa ne mire. Haideti sa ne aducem aminte, prin exercitii, contemplatie si discutii „Cine suntem cu adevarat” ca sa putem sa ne pozitionam corect fata de ideea de timp. Asadar va asteptam la Omra, miercuri, in data de 14 august 2013 de la ora 19:00 pentru a ne JUCA CU TIMPUL. Va asteptam sa va programati 2, 2 ore si jumatate din ceea ce credeti ca este timpul vostru si sa vedem cum il putem imparti, cum il putem extinde sau opri in loc, inscriindu-va la adresa contact@noulpamant.ro. Evenimentul are loc intr-o zona temporala a donatiei, asadar sunteti cu totii asteptati.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Delfinii au amintiri toata viata in legatura cu viata lor sociala

Delfinii pot recunoaste sunetele vechilor tovarasi de acvariu dupa ce au fost separati pentru mai bine de 20 de ani...

Închide