Ce este iubirea ?

0

Ce este iubirea?

Iubirea este Calea Regală, Calea Supremă. Sinonimia între termeni este perfectă, atâta vreme cât vorbim despre Iubirea faţă de oricine şi orice, iar nu despre limitata afecţiune pentru o persoană (nişte persoane sau lucruri) anume. Iubirea (cu majusculă) înseamnă comunicare cu Universul.

Nimic nou sub soare? Aşa ai putea spune, la o rapidă (pre)judecată. Dar ai avea oare dreptate? Sigur ştii ce înseamnă Iubirea? Facem un test? Bifează, pe textul de mai jos, alegerile tale. La final, calculează de câte ori ai spus: ”Da, aşa ştiu şi eu” şi de câte ori ai spus: ”Nu, chiar nu aş fi văzut lucrurile în felul ăsta”. Ai luat un pix, un creion? Start!

Iubirea este flacăra sufletului

Acea flacără interioară care purifică totul pe unde ”trece”. Iubirea este această fervoare faţă cu Viaţa (macro), cu existenţa proprie, cu îndeletnicirile de zi cu zi, cu familia, prietenii şi cunoştinţele (micro), cu însuşi Creatorul (macro).

Magnetism pur

A iubi înseamnă a atrage obiectul dorinţelor noastre pure şi a-i fermeca – în sensul bun – pe toţi cei care sunt în contact cu noi.

Iubirea poartă semnul plus indragostiti-ardere

Această Forţă a Iubirii sălăşluieşte în gândurile noastre pozitive şi luminoase, în ideile noastre pozitive, în imaginaţia noastră pozitivă, în conştiinţa noastră şi în perceţia evidentă a lucrurilor exterioare şi a lucrurilor interioare.

Un proces continuu de învăţare

Este învăţarea şi înţelegerea naturii lucrurilor, a principiilor vieţii terestre şi celeste, aflate în perpetuă armonie. Este spiritul lucid şi deschis spre lume şi spre viaţă.

Iubirea înseamnă stimă de sine

A ne stima este echivalent cu a ne aprecia aşa cum suntem, evaluându-ne corect. Ştiind că valoarea noastră stă în curajul nostru, în determinarea noastră de a ne trăi viaţa în funcţie de ceea ce am decis să fim, din toată inima şi cu tot spiritul.

Iubirea faţă de Sine înseamnă acceptarea faptului că suntem mai mult decât credem a fi şi că există în noi o parcelă de Viaţă ce reprezintă, de fapt, veritabila noastră identitate divină.

Iubirea este comunicare cu Universul

Cu Universul, cu Natura, cu semenii noştri, cu obiectele, cu animalele, cu elementele. Să fim în accord cu tot ce există, să împărtăşim bucuriile şi necazurile noastre şi ale lor, cu toţi, cu toate.

Bunăvoinţă faţă de aproapele nostru

Respect, consideraţie faţă de tot ceea ce ne înconjoară, politeţe şi atenţie faţă de toate lucrurile, amabilitate, bunăvoinţă şi curtoazie faţă de semenii noştri – acestea toate sunt Iubire. Aproapele nostru are aceeaşi natură cu noi, este fratele nostru – să-l privim ca atare.

Iubirea este Lumină şi Energie purăenergie-pura-dragoste

Flacăra Iubirii se înteţeşte în noi când ne concentrăm asupra vieţii, observând, reflectând în calm deplin, meditând asupra a ceea ce suntem şi asupra faptului că ceea ce suntem este divin. Suntem fiinţe făcute din Lumină, fiecare particulă a corpului nostru este Energie şi este conectată la stele, la Univers, la Terra – Mama noastră şi la Cer – Mama noastră Celestă.

Iubirea NU este puterea exercitată asupra altora

A iubi nu înseamnă a ne considera superiori faţă de ceilalţi, a avea putere asupra lor, superioritatea şi puterea sunt lucruri iluzorii, nebuneşti, distructive, nefaste, care contravin principiilor Creatorului nostru şi Sursei Vieţii.

Adevărata libertate

Este puterea interioară, stăpânirea de sine, este un drept, este propria libertate personală şi libertatea lăsată celorlalţi. Este această atitudine, această capacitate de a trăi plenar, în Forţa Iubirii, în efuziunea inimii-spirit.

Altruism

Iubirea înseamnă filantropie, generozitate, impulsul de a împărţi resursele noastre – financiare, morale, sufleteşti etc. Să fim buni, plini de compasiune şi caritate. Să fim sensibili la nevoile altuia şi la propriile noastre nevoi.

Iubirea înseamnă grijă faţă de Terra

dragoste-fata-de-terraSă o iubim pe draga noastră Mamă! Corpul nostru este făcut din nisipul ei şi se întoarce la sânul ei. Terra ne dă tot ce are, cu generozitate absolută. Şi nu ne cere decât să avem grijă de ea ca de lumina ochilor. Ea este nava noastră, casa noastră, viaţa noastră. Distrugerea ei ar fi distrugerea noastră. Ce aroganţă să ne închipuim că am putea să o distrugem pe Mama Natură fără a suporta consecinţe!

Dorinţă şi aspiraţie 

Dar această dorinţă trebuie să se încadreze ferm în Iubirea veritabilă şi nu în invidie, antipatie, indiferenţă şi gelozie – sentimente contrare Iubirii.

Iubirea înseamnă a onora viaţa

Să ne iubim şi să ne onorăm viaţa, acesta este secretul bucuriei inimii şi al păcii spiritului. Să savurăm fiecare moment care trece, să preţuim, chiar şi în restrişte, faptul că suntem în viaţă, căci forţa Iubirii atrage spre noi ceea ce este mai bun pentru noi.

Iubirea înseamnă deschidere spirituală

Să ne deschidem Spiritul, el este Forţa Inimii. Să înţelegem şi să integrăm Forţa Iubirii, să o facem să erupă din centrul fiinţei noastre, ca să se răspândească şi să strălucească în toate direcţiile, ca un Soare. Să simţim această forţă în noi şi să o concentrăm acolo, ca pe o rază luminoasă.

iubirea-iertareIubirea înseamnă iertare

Iertare, indulgenţă, înţelegere. A le ierta celorlalţi înseamnă a ne ierta pe noi înşine, pentru că toţi comitem erori şi vom continua să o facem. Nu ne costă nimic să iertăm, în schimb ne eliberează de povara resentimentelor. Important este să învăţăm din greşelile noastre şi să ne străduim să greşim tot mai puţin în viitor şi să atingem excelenţa fiinţei noastre, ca ţel suprem.

Asta este viaţa: o şcoală unde învăţăm, în fiecare zi, să ne stăpânim, să ne învingem slăbiciunile. Iertarea este o dovadă de curaj, nu de slăbiciune, pentru că este mai uşor să nu ierţi, pe când a ierta cere o tărie de caracter care se învaţă şi se exersează.

 Iubirea este liantul întregului Viu

Este firul de aur care uneşte toate fiinţele vii. Este suficient să ne acceptăm fricile, confuziile, să le înţelegem şi să le transcendem. Să ne lăsăm un timp pentru a reflecta, reîncărcându-ne inima cu Iubire, făcând vid în minte, pentru ca lumina să treacă prin acest vid şi să se cuibărească în corp şi inimă.

ACUM CALCULEAZĂ!

Ai adunat? Ai răspunsul? Perfect. Păstrează-l pentru tine. Scopul acestui test nu a fost să îţi (îmi) demonstreze că erai (sau nu) în eroare. Ci să te provoace să dialoghezi, fie şi câteva minute, cu tine însuţi, despre Iubire. Să meditezi la fiecare cuvânt, să cobori în adâncurile fiinţei tale, să te ierţi şi să faci pace în tine. Apoi să împărtăşeşti şi să răspândeşti cunoaşterea despre Calea Regală a Iubirii: pentru a primi, trebuie să dai. Să dai cu generozitate, ştiind că vei primi. Nu să dai pentru a primi, ci să dai din Iubire. Şi să accepţi să primeşti din Iubire.

De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt”. Sfântul Apostol Pavel din Tars – ”Epistola întâia către Corinteni”.

Creative Commons License
Ce este iubirea ? by NoulPmant is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Invata cum sa traiesti in fluxul vietii

Intr-o zi obisnuita a vietii noastre, muncim, ne educam copiii, ne distram, construim si mentinem relatiile cu ceilalti, altfel spus,...

Închide