Cele mai bune mașini de spălat vase încorporabile in 2023: Ghid de cumpărături

Acesta este un ghid al cumpărătorului pentru cele mai bune mașini de spălat vase încorporabile, un aparat indispensabil în fiecare bucătărie, care oferă economii de apă și confort dincolo de orice imaginație.

Vânzarea mașinilor de spălat vase încorporabile a crescut constant în ultimele decenii, dar, deși avem tendința de a crede că toată lumea are una în casă până acum, nu este chiar așa, deoarece vânzările continuă să crească.

Probabil că multe persoane au cumpărat inițial o mașină de spălat vase normală, dar, pe măsură ce trece timpul și bucătăria însăși este înlocuită, se confruntă cu posibilitatea de a opta pentru un aparat încorporat, o soluție preferată în special în Italia, în comparație cu multe alte țări din lume, cum ar fi Statele Unite, unde, în schimb, există tendința de a prefera o mașină de spălat vase expusă.

Acest ghid este conceput pentru cei care sunt pe cale să cumpere sau să își înlocuiască vechea mașină de spălat vase și au îndoieli cu privire la alegerea unui aparat încorporabil sau la tipul de aparat care se potrivește cel mai bine nevoilor lor.

Aceasta este lista actualizată a celor mai bune mașini de spălat vase încorporabile:

 • CANDY Mașină de spălat vase încorporabilă CDI 1L38-0
 • Indesit – Mașină de spălat vase încorporabilă de 60 cm
 • Mașină de spălat vase încorporată 13 setări de la Zerowatt
 • Mașină de spălat vase încorporabilă Candy CDI 1L949 Slim
 • Candy Brava CDIMN 2D620PB/E Mașină de spălat vase inteligentă Candy Brava CDIMN 2D620PB/E
 • Electrocasnice Bosch SMV4EVX14E Seria 4
 • AEG FSE6361717P Mașină de spălat vase ascunsă AEG FSE63617P
 • Mașini de spălat vase inteligente Bosch

Recomandarile noastre sunt:

CANDY Mașină de spălat vase încorporabilă CDI 1L38-0

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Vorbim despre o mașină de spălat vase complet ascunsă în dulap, cu dimensiuni standard: 59,8 cm lățime, 55 cm adâncime și 82 cm înălțime. Are o capacitate de 13 centimetri cubi și poate spăla 13 tacâmuri.

Are 5 programe, dispune de un indicator sonor de sfârșit de ciclu, un indicator luminos de epuizare a sării, permite pornirea întârziată la 3, 6 sau 9 ore. Programul standard are o durată de 3 ore și 10 minute.

Acesta este un aparat destul de ieftin, dar dezavantajul este că are o clasă energetică F, ceea ce înseamnă că nu poate fi numit eficient din acest punct de vedere. În plus, clasa sa de zgomot este D, ceea ce înseamnă că nu este tocmai silențios, iar consumul de apă nu este nici el dintre cele mai bune.

Să spunem că este o opțiune bună pentru cei care nu au un buget de achiziție ridicat și nu au nevoie de prea multe funcții.

Indesit – Mașină de spălat vase de 60 cm

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Cu acest model am găsit un bun compromis între preț și eficiență energetică. Mașina de spălat vase ascunsă Indesit are, de fapt, recenzii bune din partea clienților: măsoară 60x60x90 (LxAxA), poate spăla 13 tacâmuri și are un nivel de zgomot de 49 de decibeli, deci nu este printre cele mai silențioase, dar cu siguranță nu este nici cea mai rea.

Nu oferă posibilitatea de spălare la jumătate de sarcină și nu are sistemul de siguranță Aquastop, dar oferă sistemul de protecție pentru copii, picioare reglabile pe înălțime.

Cu această mașină avem 5 programe de spălare, și anume standard, automat, Eco la 50°, intensiv și rapid. Temperatura maximă ajunge la 65°, iar ciclul standard de spălare durează 3 ore și 20 de minute.

Putem spune, prin urmare, că este un model simplu, dar eficient, cu un raport calitate-preț bun.

Mașină de spălat vase încorporată 13 setări de la Zerowatt

Și acesta este un model complet ascuns de dimensiuni standard (LxAxA 60x55x80 cm), potrivit pentru o familie destul de numeroasă, deoarece spală 13 tacâmuri. Clasa sa energetică este A+, deci destul de bună, dar, pe de altă parte, nivelul său de zgomot este de 53 de decibeli, deci chiar la limita pentru a fi definit ca fiind zgomotos.

Afișajul de control este cu LED-uri și vă permite să selectați 6 programe, dar și să setați pornirea întârziată. Nu dispune de un program de încărcare la jumătate și nici de siguranța Aquastop. Programul său standard durează 3 ore și 10 minute, deci este puțin mai rapid decât mașinile de spălat vase ale altor mărci.

Să spunem că nu este un model care ar trebui ales de cei care au probleme deosebite cu zgomotul sau de cei care au o bucătărie foarte mică, pentru că zgomotul ar fi mai vizibil, dar mai ales nu se potrivește foarte bine celor care spală noaptea pentru a profita de intervalele orare mai ieftine. În afară de asta, este un model bun la un cost redus, iar recenziile clienților care l-au cumpărat sunt în mare parte foarte pozitive.

Mașină de spălat vase încorporabilă Candy CDI 1L949 Slim

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Această mașină de spălat vase este perfectă pentru cei care au probleme de spațiu: dimensiunile sale de 45x46x82 cm o clasifică, de fapt, în categoria Slim. În special, lățimea sa de 45 cm îi permite să fie ușor de poziționat chiar și într-o bucătărie foarte mică.

În ciuda dimensiunilor sale mici, este capabilă să spele până la 9 tacâmuri, deci este potrivită pentru o familie de dimensiuni medii.

Caracteristicile sale principale sunt flexibilitatea încărcăturii și performanța bună de spălare. În ceea ce privește performanța, punctul său forte este ciclul rapid care spală vasele ușor murdare în doar 29 de minute la 50°, deci este foarte convenabil pentru cei care spală frecvent și au puțin timp la dispoziție. Dar cu acest model este posibilă și o spălare intensivă la 70°, care igienizează perfect vasele și garantează o curățenie maximă.

În plus, Candy CDI oferă 6 programe de spălare: Intensiv la 70°, zilnic la 60°, ECO PLUS la 60°, Normal la 50°, Sticlă la 60°C și Rapid la 50°C. Pe scurt, faptul că aveți o mașină de spălat vase mică nu înseamnă că trebuie să sacrificați performanța, iar cu acest model avem chiar și funcția de pornire întârziată care vă permite să setați pornirea cu o întârziere de 3, 6, 9 sau 12 ore și, prin urmare, se pretează perfect pentru a fi folosită noaptea pentru a profita de tarifele mai mici la energie.

De asemenea, trebuie adăugat că nivelul de zgomot de 49 de decibeli îl plasează într-o categorie de zgomot bun. Singurul dezavantaj pe care îl putem semnala este că clasa sa energetică este F, deci cu siguranță nu este de natură să garanteze o reducere a facturilor lunare. În orice caz, pentru cei care au limitarea unui spațiu mic, dar nu vor să renunțe la o performanță bună, este o opțiune excelentă.

Candy Brava CDIMN 2D620PB/E

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Cu acest model intrăm în domeniul tehnologiei inteligente, dar înainte de toate să analizăm caracteristicile sale de bază: este un model complet retractabil cu dimensiuni de 55x59x82 cm (LxAxAxH) cu o capacitate maximă de ocupare, deoarece poate spăla 16 tacâmuri, fiind astfel potrivit pentru familiile foarte numeroase sau pentru spălări mai întinse în timp.

Oferă nu mai puțin de 9 programe de spălare: Intensiv la 75°, Universal la 60°, Eco la 45°, Rapid la 50°, Night la 55°, Delicat la 45°, Auto la 55-65°, Zoom la 60° și Pre-wash. Printre acestea, deosebit de interesante și utile sunt Rapido, care spală vasele ușor murdare la 50° în 24 de minute, Zoom, care spală și usucă vasele normal murdare din clasa A în doar 39 de minute, Auto, care ajustează automat temperatura de spălare între 55° și 65° în funcție de gradul de murdărie al vaselor introduse și Night, care spală extrem de silențios la 55° pe timp de noapte.

De asemenea, trebuie spus un cuvânt despre capacitatea și confortul său pentru introducerea vaselor, deoarece acest model are suporturi interne special concepute pentru a poziționa vasele la o distanță optimă unul față de celălalt și cu o stabilitate îmbunătățită. În plus, coșul superior oferă cu 10% mai mult spațiu decât media și poate fi ajustat în înălțime chiar și atunci când este complet încărcat.

Dar ceea ce face ca Smart Candy Brava să fie cu adevărat unică este tehnologia Smart: acest aparat, de fapt, este dotat cu conectivitate prin intermediul aplicației Candy simply-Fi App, care ne oferă posibilitatea de a gestiona mașina de spălat vase de la distanță prin intermediul smartphone-ului și, de asemenea, prin comenzi vocale sau prin intermediul asistentului personal care ne oferă sfaturi de spălare, asistență pentru întreținere și chiar ne oferă posibilitatea de a adăuga vase atunci când spălarea a început.

Bosch SMV4EVX14E Seria 4

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Din nou, este vorba despre un model Smart. Dimensiunile sale sunt de 55 x 59,8 x 81,5 cm (LxAxH), iar nivelul de zgomot este de 44 de decibeli, ceea ce îl face unul dintre cele mai silențioase, dar, în același timp, are un motor deosebit de eficient și rapid.

Aplicația Home Connect ne permite să controlăm mașina de spălat vase de la distanță prin intermediul unui smartphone sau al unei tablete, precum și să accesăm manualele de instrucțiuni în format digital și să consultăm sfaturile de utilizare. Mașina de spălat vase este, de asemenea, compatibilă cu Alexa și alți asistenți vocali, astfel încât putem folosi vocea pentru a activa toate funcțiile.

În plus, funcția EcoDosage este deosebit de interesantă, care permite detergentului să curgă din dozatorul de detergent într-un recipient din coșul superior, în care se dizolvă complet; în acest fel, nu se risipește și rezultatele curățării sunt optimizate.

În plus, motorul său EcoSilence Drive fără perii este deosebit de puternic, de lungă durată, eficient și silențios; este chiar capabil să regleze presiunea apei pe vase, astfel încât să regleze spălarea în funcție de tipul de încărcătură, economisind astfel apă și energie, dar întotdeauna cu rezultate igienice impecabile.

AEG FSE6361717P Mașină de spălat vase

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

O mașină de spălat vase, aceasta, în care tehnologia avansată are ca scop optimizarea performanțelor. Dimensiunile sale sunt cele standard de 60 x 55 x 81,8 cm (LxAxH), este complet retractabil, este disponibil cu 13, 14 și 15 setări pentru a se potrivi cel mai bine nevoilor noastre și, cu un nivel de zgomot de 44 de decibeli, este cu siguranță silențios.

Una dintre caracteristicile sale principale este că funcționează prin intermediul rolei satelit inovatoare cu dublă rotație ProClean, care variază continuu unghiul jetului de apă, direcționându-l spre fiecare colț al încărcăturii, obținând astfel o difuzie a jetului de 3 ori mai eficientă decât o rolă standard.

O altă caracteristică specială a acestui model este tehnologia AirDry, care, prin deschiderea automată a ușii cu 10 cm la sfârșitul ciclului, permite fluxului natural de aer să finalizeze procesul de uscare; practic, face de unul singur ceea ce majoritatea oamenilor trebuie să facă manual. În același timp, nu permite aburului să iasă deloc, protejând astfel mobilierul și mediul înconjurător de umiditate.

O altă inovație interesantă este tehnologia Beam on Floor, care, practic, proiectează o lumină roșie pe podea pe tot parcursul ciclului, iar când acesta se termină, lumina devine verde și știm că putem descărca mașina de spălat vase.

Este, așadar, un model care oferă caracteristici unice, iar singurul defect pe care îl putem găsi este că clasa sa de eficiență este D, deci nu deosebit de bună.

Mașini de spălat vase inteligente de la Bosch

După cum sugerează și numele, acestea sunt modele Smart care, prin intermediul aplicației Home Connect, ne oferă posibilitatea de a controla de la distanță mașina de spălat vase conectată prin intermediul smartphone-ului sau tabletei, de a consulta manualele de instrucțiuni în format digital și de a primi sfaturi utile de utilizare.

În plus, mașina de spălat vase Bosch ne permite să ne setăm programul preferat, dar și opțiunile preferate, combinându-le între ele; activarea se poate face cu ajutorul aplicației Home Connect App, dar și direct de pe panoul de control al mașinii de spălat vase, datorită unui buton dedicat acestei funcții.

Mașina de spălat vase are un al treilea coș în care pot fi așezate tacâmurile și ustensilele mici de bucătărie, maximizând astfel spațiul disponibil pentru utilizare. De asemenea, foarte interesant este sistemul cu 3 nivele Up&Down System care oferă flexibilitate maximă de încărcare și are coșul superior reglabil în înălțime în funcție de necesități, de exemplu atunci când în coșul inferior punem ceva foarte înalt.

Ca întotdeauna când vine vorba de marca Bosch, punctul forte este motorul: în acest caz avem Ecosilence Drive, un motor fără perii foarte eficient, rapid și silențios, care adaptează presiunea apei pe vase în funcție de tipul de sarcină efectuată, astfel încât ne economisește apă și energie, dar în același timp ne garantează rezultate excelente de curățare.

Alți factori fac ca mașinile de spălat vase Bosch să fie deosebit de populare, cum ar fi TimeLight, care proiectează pe podea timpul rămas până la terminarea ciclului de spălare și, de asemenea, faza de spălare curentă în orice moment.

De asemenea, este de remarcat prezența zonei Extra Clean Zone în coșul superior, unde există trei jeturi de apă dedicate curățării intensive a vaselor cu murdărie persistentă. Această funcție poate fi activată sau dezactivată extrem de ușor cu ajutorul unei pârghii de pornire/oprire.

Pentru toate caracteristicile sale și garanția de calitate Bosch, putem spune că raportul calitate-preț al acestor mașini de spălat vase este bun.

Bosch Home Appliances Mașini de spălat vase încorporabile cu dispariție totală, seria 6, silențioase, ușor...
 • Home Connect: Mașini de spălat vase Bosch conectate pentru o viață mai ușoară; cu aplicația Home Connect puteți controla de la distanță mașina de spălat vase conectată, puteți accesa manualele de instrucțiuni în…
 • Al treilea coș: spațiu pentru tacâmuri și ustensile mici de bucătărie datorită celui de-al treilea coș; datorită celui de-al treilea coș, mașinile de spălat vase oferă și mai mult spațiu; sistemul cu 3 niveluri Up&Down oferă…

Ce sunt mașinile de spălat vase încorporate

Denumirea în sine este autoexplicativă: o mașină de spălat vase încorporată este una care este încorporată în mobilierul de bucătărie și, prin urmare, nu are nici o garnitură exterioară, nici un blat, dar poate avea sau nu un panou frontal.

Acest lucru depinde de tipul de mașină de spălat vase încorporată pe care o avem în vedere, deoarece există de fapt două tipuri:

 • Mașini de spălat vase încorporate complet ascunse: în acest caz, aparatul dispare complet din vedere, deoarece ușa sa este agățată de ușa dulapului, iar aceasta din urmă o acoperă complet pe cealaltă. Butoanele mașinii de spălat vase rămân ascunse, deoarece sunt poziționate pe marginea superioară a ușii și pot fi accesate doar prin deschiderea acesteia. Un vizitator, în practică, nici măcar nu va putea ști dacă avem acest aparat sau nu, deoarece fațada bucătăriei va fi total uniformă.
 • Mașină de spălat vase încorporată parțial ascunsă: o altă opțiune este să optați pentru o mașină de spălat vase încorporată care nu dispare total din vedere. Se potrivește între unitățile de bucătărie și sub blatul de lucru, fără a sparge blatul, dar ușa sa va fi vizibilă, la fel ca și comenzile și indicatoarele luminoase.

Oricare dintre cele două modele am alege, vom avea o mașină de spălat vase de dimensiuni standard, adică aproximativ 60 cm lățime, 55 cm adâncime și 80 cm înălțime. Toate funcțiile unei mașini de spălat vase externe standard vor fi prezente, astfel încât, în principiu, aceasta este o alegere estetică și nu una de funcționalitate.

Avantajele unei mașini de spălat vase încorporate

Să analizăm motivele pentru care merită să optați pentru o mașină de spălat vase încorporabilă:

 • Spațiu: o mașină de spălat vase încorporată economisește spațiu în bucătărie, deoarece bucătăria în sine include un dulap încorporat, iar măsurile sale sunt calculate milimetric pentru a găzdui aparatul, astfel încât nu se pierde niciun centimetru de spațiu.
 • Estetică funcțională: este clar că ascunderea unui aparat oferă casei un aspect mai bun, dar trebuie avut în vedere și faptul că, în acest fel, nu avem nicio întrerupere în blatul de lucru al bucătăriei în sine, iar acest lucru se traduce prin mai mult spațiu de lucru. În plus, țevile de scurgere rămân complet ascunse în spatele bucătăriei și se conectează direct la chiuvetă, ceea ce amplifică și mai mult rezultatul estetic.
 • Silențiozitate: unul dintre principalele avantaje ale modelelor încorporate față de cele portabile este nivelul scăzut de zgomot. Mașinile de spălat vase încorporate sunt încastrate în dulap, ceea ce înseamnă că zgomotul de funcționare este înăbușit de materialele izolatoare.

Dezavantajele unei mașini de spălat vase încorporate

Desigur, acest tip de aparat încorporat poate avea și dezavantaje în anumite situații:

 • Portabilitate: mașina de spălat vase încorporată nu poate fi mutată, astfel încât, odată ce bucătăria a fost proiectată și poziția sa a fost stabilită, nu se mai pot face modificări. Acest lucru ar putea fi o problemă dacă, de exemplu, decidem să schimbăm dispunerea mobilierului sau dacă avem o casă închiriată, deoarece nu putem ști, atunci când părăsim acea casă, dacă se va potrivi în noua casă.
 • Costuri: O mașină de spălat vase încorporată costă în mod normal mai mult decât una externă, deoarece este special concepută pentru anumite dimensiuni și trebuie montată în dulapul propriu-zis.
 • Curățarea: În mod evident, curățarea sub sau în spatele unei mașini de spălat vase încorporate este mai complicată decât în cazul unui dulap. Deoarece nu poate fi mutat fără a deșuruba mai multe conexiuni, o anumită cantitate de murdărie sfârșește prin a se acumula în jurul său, iar curățarea nu este foarte ușoară.
 • Reparații: același argument ca și în cazul curățeniei se aplică și în cazul reparațiilor. Înlocuirea unei țevi de scurgere, de exemplu, implică mai multă muncă și, dacă o trimitem la un tehnician, avem, în consecință, un cost mai mare.

Clasamentul celor mai bine vândute mașini de spălat vase încorporabile

Acestea sunt cele mai bine vândute 10 mașini de spălat vase încorporabile de pe eMag:

#PrevizualizareProdusEvaluat
1CANDY Mașină de spălat vase încorporată CDI 1L38-02, clasa FCANDY Mașină de spălat vase încorporabilă CDI 1L38-02, încorporabilă, clasa F
299 Recenzii
2Bosch Home Appliances SMV4EVX14E Mașini de spălat vase din seria Quattro, alb, 60 cmMașini de spălat vase Bosch Home Appliances SMV4EVX14E Quattro Series, alb, 60 cm
110 Recenzii
3Mașină de spălat vase de 60 cm, 13 Descărcare, Clasa A+Mașină de spălat vase de 60 cm, 13 vase, clasa A+
159 Recenzii
4Mașină de spălat vase integrată totală de 60 cm Electrolux EEA27200L, tehnologie AirDry, 6 programe...Electrolux EEA27200L Mașină de spălat vase integrată totală de 60 cm, tehnologie AirDry, 6 programe…
85 Recenzii
5Bosch Home Appliances SMV2ITX16E Seria 2, mașină de spălat vase de 60 cm, total ascunsăBosch Home Appliances SMV2ITX16E Seria 2, Mașini de spălat vase cu descărcare completă, 60 cm
23 Recenzii
6Candy Brava CELDIN CELDIN 2L360PB Mașină de spălat vase ascunsă, 13 porții, inteligentă, Wi-Fi +...Candy Brava CELDIN CELDIN 2L360PB Mașină de spălat vase încorporabilă, 13 descărcări, Smart, Wi-Fi +…
29 Recenzii
7Siemens SN45ZS49CE iQ500 - Mașină de spălat vase încorporată/C / 75 kWh / 14 MGD/Zeolith/Smart Home...Siemens SN45ZS49CE iQ500 – Mașină de spălat vase încorporată/C / 75 kWh / 14 MGD/Zeolith/Smart Home…
64 Recenzii
8Bosch Home Appliances Mașini de spălat vase încorporabile cu dispariție totală, seria 6, silențioase, ușor...Mașini de spălat vase încorporabile Bosch Home Appliances, Seria 6, silențioase, ușor de utilizat, ușor de…
33 Recenzii
9Hisense HV603D40 Mașină de spălat vase integrată totală de 60 cm Hisense HV603D40, 14 servicii cu al treilea coș, 46db de...Hisense HV603D40 Mașină de spălat vase integrată totală de 60 cm, 14 servicii cu al treilea coș, 46db de…
28 Recenzii
10ZEROWATT - Mașină de spălat vase încorporabilă Zerowatt ZD1L38-02 Mașină de spălat vase cu 13 capace Clasa F (vechi...ZEROWATT – Mașină de spălat vase încorporabilă Zerowatt ZD1L38-02 13 vase Clasa F (clasa veche…
13 Recenzii

Cum să alegeți cea mai bună mașină de spălat vase încorporată

Dimensiuni și setări

Mașinile de spălat vase încorporabile standard au dimensiunile clasice de 60x55x80 cm (LPA) și pot spăla între 12 și 16 tacâmuri.

Dar există și versiunea subțire, potrivită pentru bucătării mai mici, care are o lățime de 45 cm și poate spăla, în general, maximum 10 tacâmuri.

Alegerea numărului de tacâmuri depinde de cât de numeroasă este familia noastră, dar este esențial să înțelegem ce înseamnă aceste numere: de exemplu, o mașină de spălat vase pentru 12 tacâmuri poate găzdui 12 farfurii plate, 12 farfurii de supă, 12 pahare și 12 seturi de tacâmuri. Orice altă veselă, cum ar fi boluri, oale și tigăi și alte ustensile nu sunt luate în considerare în calcul, astfel încât este întotdeauna necesar să evaluăm bine care sunt nevoile noastre.

Programe

În funcție de model și de cost, mașina de spălat vase poate oferi diferite funcții. În mod normal, o mașină de spălat vase de bază are 4 programe:

 • Intensiv: vasele sunt spălate la 70°, astfel încât puteți alege acest program atunci când vasele sunt foarte murdare.
 • Normal: temperatura de spălare este de 65°, astfel încât acest program este potrivit pentru vasele cu grad mediu de murdărie.
 • Eco: după cum spune chiar cuvântul, este un program care economisește consumul, deoarece spălarea se face la o temperatură de 50° și nu realizează o uscare totală, deci îl putem folosi pentru vasele care sunt în medie murdare și când nu trebuie să le refolosim imediat, ci putem aștepta să se usuce singure sau putem face acest lucru manual.
 • Rapid: cu o temperatură de 45°, acest tip de program este ideal pentru vasele puțin murdare și atunci când nu avem prea mult timp la dispoziție. Ciclul de spălare poate fi finalizat chiar și în 36 de minute la unele modele.

Cheltuind puțin mai mult, putem beneficia de unele programe și funcții speciale care pot fi extrem de utile:

 • Program automat 45°-65°: în acest caz, mașina de spălat vase are un senzor care ajustează temperatura în funcție de gradul de murdărie al vaselor și, în acest fel, optimizează performanța și consumul, economisind la factură.
 • Acqua Steam: aparatul este dotat cu abur care înmoaie murdăria și ne permite să obținem o curățenie impecabilă fără a folosi temperaturi ridicate. Este deosebit de util pentru cei care nu spală vasele frecvent și, prin urmare, murdăria de pe vase se întărește și formează încrustații greu de îndepărtat.
 • Pornire întârziată: această funcție ne permite să setăm ora de începere a spălării cu până la 24 de ore în avans. În acest fel, ne putem organiza mai bine în funcție de nevoile noastre zilnice și putem, de asemenea, să pornim mașina de spălat vase noaptea, când costurile energiei electrice sunt mai mici.
 • Multi-Tab: aceasta este o opțiune care optimizează eficiența mașinii de spălat vase atunci când o folosim cu tablete multifuncționale, adică cele care conțin detergent, sare și lichid de clătire într-un singur produs.
 • Cristale: aceasta este o funcție extraordinară care utilizează un senzor special pentru a măsura duritatea apei și, dacă aceasta este prea dură, o amestecă cu apă dedurizată. În acest fel, nu numai că mașina de spălat vase va funcționa mai bine și va fi mai puțin predispusă la acumularea de calcar, dar vom putea, de asemenea, să spălăm vasele delicate la un nivel de strălucire ridicat.
 • Tehnologie inteligentă: faptul că avem o mașină de spălat vase inteligentă conectată la sistemul wi-fi sau la sistemul de automatizare a casei ne permite să facem unele lucruri cu adevărat minunate. Putem, de exemplu, să pornim și să controlăm mașina de spălat vase direct de pe smartphone și apoi de la distanță: cu un singur clic putem seta programul, pornirea întârziată și putem chiar să urmăm sfaturile aplicației cu privire la cele mai convenabile intervale orare. Dar nu se termină aici, pentru că avem, de asemenea, opțiunea de a primi o notificare atunci când se termină spălarea, când este timpul să golim mașina de spălat vase și chiar când tabletele de spălat sunt pe cale să se termine sau când este nevoie de asistență pentru că s-a produs o defecțiune sau o piesă trebuie înlocuită. Pe scurt, se pare că vorbim despre lucruri futuriste, dar totul este deja posibil.

Eticheta energetică și consumul de energie

Un considerent foarte important pe care trebuie să îl luăm în considerare atunci când cumpărăm o mașină de spălat vase este eficiența energetică a acesteia: sfatul este să nu coborâm niciodată sub clasa A++ sau cel puțin A++. Toate informațiile pot fi găsite citind eticheta energetică, care este împărțită în 4 părți:

 • Partea 1: În partea superioară a etichetei se găsesc datele de identificare a aparatului, adică numele sau marca producătorului și modelul.
 • Partea 2: mai jos se află clasa de eficiență energetică a aparatului. În stânga se află legenda explicativă pe săgeți colorate care indică clasa, de la A++ în partea de sus, care este cea cu cel mai mic consum, iar în jos, eficiența scade progresiv până la clasa cea mai risipitoare. Pe de altă parte, în partea dreaptă, este indicată clasa de eficiență energetică specifică a aparatului în cauză. Simbolul ECOLABEL poate fi, de asemenea, afișat în această zonă, atestând că produsul are un impact redus asupra mediului pe parcursul întregului său ciclu de viață.
 • Partea a 3-a: În ordine descrescătoare, găsim consumul de energie în kWh/an, care se obține prin adunarea consumului în stand-by cu consumul rezultat din 180 de cicluri de spălare. Calculele sunt efectuate luând în considerare spălarea cu un program standard cu încărcătură completă, cu vase cu o murdărie medie.
 • Partea 4: În final, găsim alte informații foarte importante, în special consumul anual de apă în litri pentru 180 de spălări, scara de eficiență a uscării de la A la G, numărul maxim de seturi de tacâmuri pentru programul standard și zgomotul în decibeli produs de aparat cu programul standard.

După cum puteți înțelege cu ușurință, este o informație la care trebuie să acordăm o atenție deosebită, având în vedere că alegerea unei mașini de spălat vase cu cea mai mare eficiență energetică ne permite să economisim până la o treime din facturile de energie, iar dacă adunăm toate facturile lunare, aceasta este o economie cu adevărat considerabilă.

Nivelul de zgomot

Tocmai am văzut că eticheta energetică indică zgomotul mașinii de spălat vase în decibeli, dar probabil că nu toată lumea poate face legătura cu zgomotul corespunzător.

Pentru a vă ajuta, putem spune că șoapta unei persoane produce aproximativ 30 dB; rezultă că o mașină de spălat vase este zgomotoasă atunci când depășește 55 dB, în timp ce o mașină de spălat vase silențioasă produce un zgomot cuprins între 37 și 55 dB.

În realitate, însă, nivelul de zgomot al unei mașini de spălat vase nu depinde doar de decibeli, ci trebuie să se țină cont de o serie de factori, cum ar fi dimensiunea camerei, tipul de scurgere și dimensiunile acesteia, precum și poziția aparatului.

În ceea ce privește acest din urmă factor, am văzut deja că o mașină de spălat vase încorporată este mai puțin zgomotoasă decât una externă, în timp ce, în ceea ce privește dimensiunea camerei, este destul de clar că o mașină de spălat vase produce mai mult zgomot într-o cameră mică decât într-una foarte mare, la fel cum o scurgere mai îngustă înseamnă o presiune mai mare și, prin urmare, mai mult zgomot.

În prezent, pe piață există modele extrem de silențioase, astfel încât, dacă zgomotul este o problemă pentru noi sau dacă intenționăm să folosim mașina de spălat în special noaptea pentru a profita de costurile mai mici, ar trebui să optăm pentru acest tip de model.

Cât costă

Am spus că o mașină de spălat vase încorporată costă mai mult decât una externă, dar despre ce cifre este vorba?

Din păcate, este practic imposibil să dăm un singur răspuns, deoarece, după cum am văzut, aceste aparate se găsesc pe piață cu mărci, modele, dimensiuni, funcții și eficiență energetică complet diferite.

Cu titlu pur orientativ, putem spune că o mașină de spălat mică, cu câteva setări și o clasă energetică scăzută, poate fi găsită la prețuri cuprinse între 250 și 800 de euro pentru un model inteligent.

Prin urmare, este necesar să evaluăm bine opțiunile disponibile, întocmind o listă de priorități în funcție de bugetul nostru; dacă acesta este limitat, nu trebuie să facem compromisuri în ceea ce privește eficiența energetică, deoarece economisirea investiției inițiale exclude posibilitatea de a obține avantaje viitoare semnificative din punct de vedere economic.

Întrebări frecvente

Care sunt cele mai bune mașini de spălat vase încorporate

Am inclus următoarele dispozitive în ghidul nostru pentru cele mai bune mașini de spălat vase încorporabile: Bosch Home Appliances SMV4EVX14E Seria 4, AEG FSE63617P Mașini de spălat vase încastrate, Smart Candy Brava CDIMN 2D620PB/E și multe altele.

Care e durata medie de viață pentru mașina de spălat vase

Durata medie de viață a unei mașini de spălat vase este de 10 ani, timp care poate varia în funcție de orice întreținere de rutină și extraordinară.

Ce marcă de mașină de spălat vase vă recomandăm

Pentru noi este esențial să alegem un brand puternic, cu ani de experiență în spate, dar mai ales unul care să aibă un serviciu rapid, poate chiar în zonă. Pentru aceasta vă recomandăm mărci precum Candy, Indesit, Hisense, Bosch și AEG.

Cum sa alega o mașină de spălat vase încorporată

Luați în considerare cu atenție acești factori atunci când alegeți o mașină de spălat vase încorporabilă: dimensiunea și numărul de locuri, programele și funcțiile suplimentare, consumul și eticheta energetică, zgomotul, funcțiile inteligente și costul.

Concluzii finale

Ghidul pentru alegerea celei mai bune mașini de spălat vase încorporabile se încheie aici.

Ca întotdeauna când vine vorba de a face o achiziție, cel mai important lucru este să cunoaștem bine produsul, să știm ce opțiuni sunt disponibile și să avem clar în minte de ce avem nevoie.

Sperăm că v-am ajutat cu acest ghid să vă faceți o idee mai clară despre mașinile de spălat vase încorporabile și că acest lucru vă va permite să faceți alegerea cea mai potrivită nevoilor dumneavoastră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *