Cele mai bune imprimante WiFi: Ghid de cumpărături

Pe această pagină veți găsi un ghid de cumpărare pentru cele mai bune imprimante wifi din 2023, cu recenzii, sfaturi și clasamente ale celor mai bine vândute modele.

În zilele noastre, tehnologia face progrese uriașe și în fiecare an ne confruntăm cu produse din ce în ce mai tehnologice, rapide și inteligente, care ne ajută să accelerăm fiecare proces al zilei.

Printre acestea, putem include cu siguranță imprimantele wi-fi: acasă sau la birou, acestea sunt, fără îndoială, unul dintre cei mai buni aliați pe care trebuie să îi ai mereu la îndemână.

În acest ghid de cumpărare, astăzi, vom încerca să explicăm cât mai clar posibil care sunt principalele caracteristici la care ar trebui să acordați atenție atunci când vă decideți să cumpărați o nouă imprimantă wi-fi pentru a o înlocui pe cea veche.

Cele mai bune imprimante wifi: recenzii și sfaturi

Acestea sunt cele mai bune imprimante wifi din 2023:

 • Epson Expression Home XP-2155
 • HP DeskJet 3762 T8X23B
 • HP ENVY 6420e
 • Brother HL-L2350DW 2400 x 600DPI
 • HP LaserJet Pro M15a W2G50A
 • Canon PIXMA TS3450
 • Imprimantă cu jet de cerneală HP OfficeJet Pro 6230
 • HP EnvyPhoto 6220 K7G21B
 • Brother MFCL2710DW

Epson Expression Home XP-2155

Epson Expression Home XP-2155

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Epson XP-2155 este o multifuncțională compactă, flexibilă și cu un design elegant; este ușor de utilizat, iar funcționalitatea sa de bază este cel mai mare atu al său.

Conectivitatea WiFi utilizează, de asemenea, o interfață USB; caracteristicile avansate din punct de vedere tehnologic includ scanarea și imprimarea fără fir prin Wi-Fi Direct. Dimensiunile sunt medii, de 45,29×36,9×19,4 cm și o greutate de 4,94 kg.

Tehnologia de imprimare este cu jet de cerneală, iar setul de cartușe este format din cartușe Epson 603 cu 4 culori: redarea culorilor este fiabilă și clară. În vederea economisirii banilor, Epson adoptă o combinație de cerneală pe bază de coloranți, adică cu coloranți, și negre cu pigmenți; cartușele de cerneală sunt separate și se vând în dimensiuni standard și XXL pentru un randament mai mare.

Epson Expression Home XP-2155 acceptă toate dimensiunile de hârtie obișnuită, de la A4 la A6 și format letric; poate imprima pe plicuri și hârtie foto lucioasă.

Viteza de imprimare este bună: 27 de pagini pe minut în alb-negru și 15 în culori; printre punctele forte se numără ușurința în utilizare, iar printre dezavantaje se numără randamentul scăzut al cartușelor; cu toate acestea, este o alegere bună pentru uz casnic.

Din aplicația Epson Smart Panel App puteți scana și imprima, iar cu Epson Creative Print puteți imprima de pe Facebook sau crea conținut digital original, cum ar fi felicitări.

HP DeskJet 3762 T8X23B

HP DeskJet 3762 T8X23B

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

T8X23B de la Hp este o imprimantă multifuncțională 3 în 1 fără fir, cu funcții de imprimare, scaner și copiator.

Folosește imprimare cu jet de cerneală; printre caracteristicile speciale se numără tehnologia HP Auto-off și tehnologia HP Scan Roll pentru a scana cu ușurință documentele și a avea imediat o copie digitală; folosește adaptoare integrate, iar funcția duplex este automată.

Designul este curat și compact, original în culorile sale alb și verde-vișiniu și în alte combinații; datorită dimensiunilor sale de 42x20x15 cm și a greutății de 2,33 kg, este ușor de transportat și foarte versatil. O tavă practică pliabilă contribuie, de asemenea, la designul de economisire a spațiului.

Puțin cam mică este viteza maximă pentru imprimări alb-negru, 15 pagini pe minut, aceeași cantitate pentru imprimarea color.

În ceea ce privește conectivitatea, funcționează prin WiFi și are o interfață USB, dar funcționalitatea inteligentă este susținută de compatibilitatea cu aplicațiile de imprimare Hp ePrint, Apple Air Print, Mopria și Direct Wireless.

De asemenea, pentru modelul T8X23B, HP oferă serviciul de abonament Instant Ink, cu o perioadă de probă de 4 luni, astfel încât să nu rămâneți niciodată fără cartușe.

HP ENVY 6420e

HP ENVY 6420e

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

HP Envy 6420e de la HP are dimensiuni compacte de 36,11×43,25×17,4 cm, dar o greutate ușor peste medie de 6,16 kg.

Funcționează cu cele mai cunoscute sisteme de operare, tehnologia de imprimare este cea de transfer termic color, adică exploatarea căldurii produse de imprimare; printre caracteristicile sale se numără funcția auto-duplex, adică duplexare automată.

Este o imprimantă multifuncțională fără fir, utilă pentru imprimare, scanare, fax și fotocopiere; viteza de imprimare este mult sub medie, cu 10 pagini pe minut la imprimare alb-negru și 7 pagini la imprimare color.

Fiind un produs HP, tot aici regăsim funcția Instant Ink pentru monitorizarea constantă și automată a nivelului de cerneală și pentru primirea cartușelor la domiciliu prin abonament, care trebuie să fie original pentru a garanta buna funcționare a imprimantei. De fapt, măsurile de securitate dinamice cu firmware pot întrerupe funcțiile în cazul cartușelor neoriginale. HP ENVY 6420e, în vederea sustenabilității, își fabrică cartușele din plastic reciclat.

Puteți imprima fișiere stocate pe smartphone-uri și tablete și din cloud.

Brother HL-L2350DW 2400 x 600DPI

Brother HL-L2350DW

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Brother’s HL-L2350DW crește în dimensiuni 35,5×21,5×36 cm și greutate 7,2 kg pentru a servi o imprimantă WiFi cu tehnologie de imprimare laser monocromă.

Este un model versatil, cu un design foarte elegant; pe lângă conectivitatea WiFi, are o interfață USB, funcționează fără fir și cu WiFi Direct pentru gestionarea directă de pe dispozitive mobile.

Este echipat cu un ecran LCD retroiluminat pentru a monitoriza pașii de operare; acceptă diferite tipuri de hârtie, de la scrisori la carduri, iar funcția duplex este automată. Capacitatea maximă de coli în casetă este mare, 250, iar viteza de imprimare este impresionantă: 30 de pagini pe minut în alb-negru.

Funcționalitatea este inteligentă datorită posibilității de a imprima de pe mobil cu ajutorul aplicației dedicate și este compatibilă cu principalele sisteme de imprimare în cloud: Air Print, Cortado Cloud Print, Google Cloud Print.

Printre avantaje se numără ușurința de utilizare și configurarea intuitivă; singurul defect este costul ridicat al cartușelor, care trebuie să fie originale pentru a nu compromite funcționarea, dar acordă posibilitatea unui toner opțional pentru o autonomie de imprimare de până la 3000 de pagini.

HP LaserJet Pro M15a W2G50A

HP LaserJet Pro M15a W2G50A

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Modelul HP M15a W2G50A dispune de tehnologie de imprimare laser, dar se remarcă imediat prin lipsa de multifuncționalitate, deoarece nu scanează și nu trimite faxuri. Dimensiunile sale sunt de 35x28x35 cm și cântărește 3,8 kg, ceea ce îl face foarte ușor, astfel încât oferă practicitate și versatilitate.

Demnă de remarcat este funcția Auto-On/Auto-Off pentru a garanta economisirea energiei; funcționează prin intermediul aplicației Hp și acceptă hârtie obișnuită în diferite formate. Capacitate bună a tăvii, de până la 150 de coli.

Rezoluția nu este cea mai bună, la 600×600 dpi, dar viteza de imprimare este bună, de 19 pagini pe minut. În plus, suportul unei aplicații excelente pentru smartphone adaugă funcțiile lipsă, cum ar fi scanarea din cloud.

La fel ca majoritatea modelelor HP, M15a W2G50A necesită cartușe originale recunoscute de un sistem de securitate care blochează funcționarea dacă sunt prezente cipuri diferite.

Canon PIXMA TS3450

Canon PIXMA TS3450

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Canon TS3450 oferă o imprimantă All-in-One wifi entry-level: imprimă, scanează și fotocopiază; designul este compact și modern, cu un ecran LCD convenabil de 1,5 inch; dimensiunile sunt de 32,7×43,5×14,5 cm, iar greutatea de 4 kg.

Tehnologia de imprimare este cu jet de cerneală și funcționează doar pe hârtie simplă, dar în diferite formate; caseta are o capacitate maximă de 60 de coli.

Oferă conectivitate în cloud cu PIXMA Cloud Link pentru imprimarea din rețelele sociale populare și este compatibilă cu aplicațiile Canon Print, Air Print și Mopria, care acceptă funcționalități de bază; permite imprimarea fără fir și are o interfață USB.

Foarte util este butonul Connect pentru o configurare rapidă, iar prin intermediul tehnologiei WiFi PictBridge se poate conecta direct la aparatul foto; o caracteristică specială este imprimarea fotografiilor la o calitate bună chiar și fără margini. Rezoluția este foarte bună, de 4800×1200 dpi.

Printre avantaje, are un raport preț-performanță foarte bun, iar funcționalitatea este esențială, însă partea din față-spate este manuală și este puțin zgomotoasă. Un dezavantaj este viteza de imprimare, cu 7 pagini pe minut în alb-negru și 4 în culori, dar este un compromis bun pentru uz casnic.

Imprimantă cu jet de cerneală HP OfficeJet Pro 6230

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Modelul OfficeJet Pro 6230 de la HP folosește imprimarea cu jet de cerneală; dimensiunile sunt medii, de 46,4×38,5×14,5 cm și o greutate de 5,1 kg.

Este compatibilă cu majoritatea dispozitivelor mobile, dar funcția sa este doar de imprimare; utilizează 4 cartușe de cerneală separate și acceptă hârtie obișnuită în diverse formate, însă nu permite imprimarea alb-negru dacă se consumă un cartuș color. Prezența duplexării automate este bună.

Este echipată cu conexiune WiFi Direct pentru imprimare de pe telefonul mobil și este compatibilă cu imprimarea din aplicația Hp ePrint și Apple AirPrint pentru a profita de funcționalitatea cloud. Viteza de imprimare și rezoluția sunt medii, respectiv 18 pagini pe minut în alb-negru și 10 pagini pe culoare și 600X1200 dpi.

Este disponibilă o capacitate foarte mare a casetei, de până la 225 de coli.

Interfață USB convenabilă și port Ethernet pentru conectivitate prin cablu, sistemul de securitate este dinamic și actualizat, deoarece trebuie să funcționeze la recunoașterea cartușelor neoriginale, blocând funcționarea.

OfficeJet Pro 6230 este un concentrat de tehnologii diferite; printre cele mai importante se numără posibilitatea de a seta calitatea imprimării, alegând între draft, normal și optim, tehnologia HP Real Life și imprimarea în modul Max Dpi pentru a maximiza producția.

Printre avantaje se numără ușurința de utilizare și de configurare inițială, precum și un raport calitate-preț bun; în schimb, nu se pornește întotdeauna singură atunci când este în stand-by, iar foile ies cu ușurință din tavă dacă nu sunt deschise corespunzător.

Brother MFCL2710DW

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Brother MFCL2710DW este o imprimantă vârf de gamă care folosește tehnologia laser monocromă, adică imprimă doar în alb-negru; este o imprimantă cu funcția specială All-in-One cu dimensiuni și greutate semnificative 39,85x41x31,85 cm și 11,8 Kg.

Este o imprimantă echipată cu conectivitate WiFi, WiFi Direct pentru conectarea ușoară la smartphone-uri și tablete și USB de mare viteză. Este o imprimantă multifuncțională care imprimă, copiază, scanează și trimite faxuri; duplexarea este automată la imprimare, dar nu și la copiere și scanare.

Tonerul furnizat are o durată medie de viață de 700 de pagini, calitatea și durabilitatea fiind garantate de originalitatea produsului. Este dotat cu un afișaj LDC convenabil cu iluminare din spate, iar caseta poate conține până la 250 de coli, ceea ce este foarte spațios.

Alimentator automat de documente (ADF) convenabil de 50 de coli pentru scanare și fotocopiere; viteza de imprimare este ridicată, 30 de pagini pe minut.

Este o imprimantă eficientă și silențioasă, ideală pentru utilizare profesională; compatibilă cu aplicația Brother iPrint&Scan App, Apple AirPrint și Google Cloud Print pentru funcționalitate bazată pe cloud. Este excelent în ceea ce privește conectivitatea prin cablu, cu o oarecare incertitudine în ceea ce privește funcționarea prin WiFi, un raport calitate-preț excelent, dar pentru scopuri noncasnice.

Clasamentul celor mai bine vândute imprimante wifi

Iată care sunt cele mai bine vândute 10 imprimante wifi de pe Amazon în România:

#PrevizualizareProdusEvaluat
1Hp Deskjet 3750 T8X12B Imprimantă foto A4 multifuncțională Hp Deskjet 3750 T8X12B, Wi-Fi Direct, fără imprimare față/verso...Imprimantă foto multifuncțională Hp Deskjet 3750 T8X12B A4 multifuncțională, Wi-Fi Direct, nu are…
405 recenzii
2HP Envy 6020e, imprimantă multifuncțională, 6 luni de cerneală instantanee inclusă cu HP+HP Envy 6020e, imprimantă multifuncțională, 6 luni de cerneală instant inclusă cu HP+
291 Recenzii
3HP DeskJet 2720e, imprimantă multifuncțională, 6 luni de cerneală instant inclusă cu HP+HP DeskJet 2720e, imprimantă multifuncțională, 6 luni de cerneală instant inclusă cu HP+
157 Recenzii
4Epson Expression Home Xp-2155 Imprimantă multifuncțională compactă A4, negru, 30 x 39 x 14,6 cm; 4 kgEpson Expression Home Xp-2155 Imprimantă multifuncțională compactă A4, negru, 30 x 39 x 14,6 cm; 4 kg
144 Recenzii
5Imprimante laser Samsung SL M 2026 WImprimante laser Samsung SL M 2026 WNu există comentarii
6Imprimantă multifuncțională Hp Deskjet 4122E, 6 luni de cerneală instantanee inclusă cu Hp+, 33.2...Imprimantă multifuncțională Hp Deskjet 4122E, 6 luni de cerneală instantanee cu Hp+,…
90 Recenzii
7hp deskjet 2721e imprimantă multifuncțională wifi airprint copiator color scaner scannerhp deskjet 2721e imprimantă multifuncțională wifi airprint copiator copiator scanner color
41 Recenzii
8HP DesignJet T230 Imprimantă de format mare HP DesignJet T230 61 cm 5HB07A, formate acceptate de la A4 la A1,...HP DesignJet T230 61cm Large Format Printer 5HB07A, Formate acceptate de la A4 la A1,…
35 Recenzii
9Brother MFCL2710DW Imprimantă multifuncțională laser 4 în 1 alb-negru, viteză de imprimare 30 ppm,...Brother MFCL2710DW Imprimantă multifuncțională laser 4 în 1 negru și alb, viteză de imprimare 30 ppm,…
719 Recenzii
10HP Envy 6022e All-in-One, imprimantă foto multifuncțională A4, 6 luni de cerneală instantanee incluse cu...HP Envy 6022e All-in-One, imprimantă foto multifuncțională A4, 6 luni de cerneală instantanee incluse cu…
29 Recenzii

Ce este o imprimantă wifi și cum funcționează

O imprimantă wi-fi este un dispozitiv care vă permite să imprimați documente, desene sau orice altceva de care aveți nevoie.

Caracteristica specială este că puteți opera imprimanta de la distanță, din confortul canapelei sau din orice alt loc din casă, fără a fi nevoie să vă ridicați și să o configurați manual.

Desigur, setările manuale sunt întotdeauna active și puteți, de asemenea, să începeți o lucrare de imprimare în mod normal, la fel ca la vechile imprimante.

Funcția wi-fi este foarte utilă și în cazul în care aveți nevoie să imprimați un document pe care îl aveți doar pe smartphone și nu aveți timp sau chef să faceți transferul de date telefon-calculator.

Cum să alegeți cea mai bună imprimantă wi-fi

Dar cum alegi o imprimantă WiFi bună? În cele ce urmează, vă prezentăm o serie de informații care vă vor ajuta să dobândiți mai multe cunoștințe pe această temă.

Tip

Trebuie să știi că cele mai bune imprimante wi-fi există în trei tipuri principale, care se disting în principal prin modul în care imprimă și prin tipul de cerneală care este folosit în interior.

Cele trei tipuri care pot fi găsite pe piață sunt: cu jet de cerneală, cu laser sau cu LED-uri.

Acum vom încerca împreună să înțelegem principalele diferențe dintre ele și care ar putea fi cea mai potrivită pentru dumneavoastră:

 • Imprimanta cu jet de cerneală wi-fi, sau mai simplu cunoscută și sub numele de imprimantă cu jet de cerneală, poate fi recunoscută prin faptul că utilizează celebrele cartușe de cerneală pentru a imprima. Acest tip de imprimantă este cel mai potrivit pentru locuințe și uz casnic, deoarece durează ceva mai mult timp pentru a imprima și este potrivită atât pentru documente, cât și pentru ilustrații. Acestea se mândresc cu faptul că sunt printre cele mai puțin costisitoare, deși trebuie să țineți cont de faptul că, dacă le folosiți mult, va trebui să schimbați cartușele des. De altfel, cartușele au un preț oarecum ridicat, mai ales dacă vă decideți să le cumpărați pe cele compatibile fabricate de producătorul imprimantei. Imprimantele cu jet de cerneală pot imprima atât cu cerneală neagră, cât și cu cerneală color; de fapt, în interiorul imprimantei există o secțiune de cartuș care poate avea până la patru culori diferite (de obicei negru, galben, magenta și albastru deschis) și care alimentează capul de imprimare cu cerneală;
 • Imprimantele laser, așa cum sugerează și numele, se mândresc cu un proces de imprimare datorat utilizării unui laser intern. În realitate, este un element foarte important pentru acest tip de imprimantă care produce imprimarea propriu-zisă, și anume tonerul. Tonerul are un cost mediu spre ridicat și trebuie schimbat de fiecare dată când se atinge un număr maxim de imprimări, care variază de la o imprimantă la alta, evident, trebuie să se țină cont de utilizarea tonerului. Este important de reținut că acest tip de imprimantă wi-fi este potrivit în principal pentru birouri, deoarece tonerul are un proces de imprimare mult mai rapid decât cel cu jet de cerneală și, în principal, este posibilă doar imprimarea în alb și negru. Dacă aveți nevoie de o imprimantă color, prețul este cu siguranță mult mai mare;
 • Imprimantele cu LED-uri au o funcționalitate foarte asemănătoare cu cea a imprimantelor laser, în sensul că imprimă cu ajutorul unui toner. Diferența constă în faptul că nu este un laser, ci un LED care captează imaginea care urmează să fie imprimată. Aceeași regulă a culorilor se aplică și în cazul acestei imprimante, dar este important de știut că între cele două, imprimanta laser este mai convenabilă, deoarece imprimanta cu LED-uri este mult mai scumpă în ceea ce privește întreținerea.

Conectivitate wireless și funcții inteligente

Toate imprimantele wi-fi se laudă cu o conexiune wi-fi care se bazează pe routerul pe care îl avem la dispoziție și pe care l-am configurat în timpul activării, dar există și alte caracteristici de conectare care se schimbă în funcție de imprimanta wi-fi pe care am decis să o achiziționăm.

Haideți să vedem împreună, mai în detaliu, ce tip de conexiune putem exploata cu ajutorul noii noastre imprimante wi-fi:

 • Tehnologia Wi-fi Direct ne permite să conectăm rapid și fără fir imprimanta și un dispozitiv ales de noi, cum ar fi smartphone-ul, computerul, tableta sau ceasul inteligent, fără a trece mai întâi prin conexiunea la internet a routerului. Această opțiune accelerează toate tipurile de operațiuni și este foarte utilă dacă trebuie să imprimați diverse documente sau temele copiilor (în special în perioadele de învățământ la distanță);
 • Tehnologia de imprimare în cloud, care ne permite să imprimăm prin intermediul unor procese trimise direct de pe web sau preprogramate. Un exemplu ar fi posibilitatea pe care o avem de a trimite o lucrare de tipărire la imprimantă în timp ce suntem plecați de acasă și nu suntem în preajmă, astfel încât să ne întoarcem acasă și să găsim totul gata! Acesta este un proces foarte util, mai ales dacă trebuie să imprimați cărți întregi sau documente mari care necesită timp foarte des;
 • Tehnologia NFC, care în traducere ar însemna comunicare la o distanță foarte scurtă, vă oferă posibilitatea de a lucra confortabil cu smartphone-ul sau cu orice alt dispozitiv dotat cu aceeași funcție și de a trimite orice lucrare de imprimare către imprimantă, astfel încât să puteți avea lucrarea de imprimare în cel mai scurt timp posibil. Din denumirea funcției, este de înțeles că, pentru a activa acest tip de tehnologie, cele două dispozitive trebuie să se afle la o distanță apropiată și nu prea îndepărtată.

Specificații și caracteristici tehnice

Pentru o imprimantă bună nu trebuie să cheltuiți o averedar trebuie doar să faceți o analiză atentă și să stabiliți care sunt principalele caracteristici de care aveți nevoie și de care nu vă puteți lipsi.

Este important să se ia în considerare mai întâi timpul necesar pentru ca imprimanta să livreze o imprimare. Cele mai scumpe imprimante sunt și cele mai rapide, dar trebuie să țineți cont aici de utilizarea pe care o veți face de ele.

Pentru o locuință, cu siguranță vă veți mulțumi cu o imprimantă puțin mai lentă, dar dacă sunteți într-un birou veți avea nevoie de un produs care să vă permită să imprimați rapid un număr mare de coli. De fapt, puteți verifica performanța unei imprimante după numărul de coli pe care este capabilă să le imprime într-un minut și, mai important, puteți verifica și calitatea imaginii imprimate.

Trebuie să vă asigurați că nu există pete de cerneală, bucăți lipsă și că imaginea este clară și clară.

În cazul în care imprimanta dvs. este echipată cu una, trebuie să vă asigurați și de calitatea scanărilor pe care le poate produce.

În ceea ce privește greutatea diverselor imprimante de pe piață, trebuie să știți că aceasta variază de la un model la altul, dar în general cele mai noi de pe piață sunt destul de ușoare și compacte, astfel încât le puteți ține prin casă și la vedere fără niciun fel de problemă, spre deosebire de aparatele gigantice pe care le aveam pe birouri până acum câțiva ani.

Rețineți, totuși, că imprimantele cu jet de cerneală tind să fie mai mici, în timp ce imprimantele cu laser sau LED sunt puțin mai mari datorită componentelor din interiorul lor.

Concluzii finale

Ghidul celor mai bune imprimante cu Wi-Fi se încheie aici. Imprimantele noi existente sunt în mare parte foarte bune și durabile, așa că este bine să faceți o investiție în ele, deoarece știți că ați făcut o achiziție care vă va fi de folos și vă va însoți mulți ani.

Dacă achiziționați o nouă imprimantă wi-fi, nu uitați să căutați întotdeauna alte caracteristici și funcții care nu sunt menționate sau numite foarte des, pentru a evita surprizele neplăcute.

De exemplu, câtă hârtie poate conține, ce format de hârtie trebuie să cumpărați sau dacă are și funcție de fax.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *