Cel mai bun televizor pentru jocuri | PS5 și Xbox Seria X | 4K și HDR

Acest ghid de achiziție este destinat tuturor celor care caută un nou televizor de gaming pentru a se conecta la noile console: Ps5 și Xbox Seria X.

Oricine iubește jocurile video știe că, pentru a garanta o experiență de joc optimă, este necesar să aibă un televizor de ultimă generație care să se ridice la înălțimea așteptărilor. În prezent, există atât de multe tipuri diferite de televizoare pentru jocuri pe piață, încât nu este întotdeauna ușor să îl alegi pe cel mai potrivit pentru nevoile tale.

Există, de fapt, mai mulți factori care trebuie luați în considerare atunci când alegeți acest tip de dispozitiv. Așadar, iată care sunt cele mai bune televizoare de gaming din 2023.

De ce să cumpărați un televizor pentru jocuri?

Achiziționarea unui televizor pentru jocuri este esențială dacă doriți să vă bucurați de o experiență de joc excelentă. În comparație cu televizoarele tradiționale, acestea vă permit să profitați din plin de divertismentul oferit de noile console PS5 și Xbox Series X.

Televizoarele pentru jocuri permit, fără îndoială, o calitate mai bună a imaginii datorită rezoluției lor mai mari. În plus, culorile sunt mai clare și mai realiste, iar mișcările sacadate sau netede sunt evitate datorită noilor tehnologii cu care sunt echipate aceste televizoare.

Foarte des, de fapt, pe televizoarele standard pot apărea încetiniri care reduc semnificativ performanța și fac jocurile lente și neplăcute. Bineînțeles, un alt factor de luat în considerare este sunetul: pe televizoarele inteligente pentru jocuri, au fost aduse îmbunătățiri la calitatea sunetului, astfel încât jucătorii să se poată cufunda complet în joc.

Cum să alegeți cel mai bun televizor pentru jocuri

Alegerea unuia dintre cele mai bune televizoare pentru jocuri nu este ușoară: trebuie să luați în considerare numeroase aspecte, cum ar fi rezoluția și tipul de panou, prezența sau absența HDR, input lag, rata de reîmprospătare și modul de joc. Pe scurt, citiți mai departe pentru o prezentare completă a caracteristicilor pe care trebuie să le aibă un televizor inteligent conceput pentru jocuri.

Rezoluție și tip de panou

Pentru a aprecia pe deplin performanțele oferite de noile console de jocuri, trebuie aleasă o rezoluție 4K, care corespunde la 3840×2160 pixeli. Până acum ceva timp, rezoluția cea mai frecvent utilizată era de 1920×1080 pixeli, sau Full HD. Cu toate acestea, astăzi, odată cu dezvoltarea noilor console de jocuri, rezoluția Ultra HD este cea mai potrivită, deoarece permite o calitate vizuală mai bună.

Un alt factor care trebuie luat în considerare este tipul de panou. De foarte multe ori, oamenii tind să creadă că panourile TV pentru jocuri sunt toate la fel, dar nu este deloc așa.

Unul dintre cele mai populare și mai utilizate modele este, fără îndoială, LCD-ul, care dispune de un afișaj cu cristale lichide care utilizează lămpi fluorescente pentru a crea imaginea.

Un alt model des folosit este televizorul cu LED-uri. Spre deosebire de primele, acestea din urmă înlocuiesc lămpile fluorescente cu LED-uri și permit astfel obținerea unui televizor mai subțire, ceea ce duce la economii semnificative de energie.

Un alt tip popular care economisește energie și are un consum redus de energie este OLED (Organic Led). Această tehnologie de ultimă oră se caracterizează prin compuși organici care se aprind singuri dacă sunt traversați de un curent electric. Cu toate acestea, deoarece nu au iluminare din spate, ele permit obținerea unor negre și contraste excelente.

Nu trebuie uitată nici tehnologia QLED (Quantum Dot Led), care permite o gamă optimă de culori, caracterizată de o iluminare de fundal bazată pe microcristale. Bineînțeles, acest tip, spre deosebire de tehnologia OLED, nu permite savurarea deplină a culorii negre.

HDR (High Dynamic Range)

Un alt element care trebuie luat în considerare atunci când cumpărați un televizor pentru jocuri este, fără îndoială, HDR sau High Dynamic Range. Acest termen se referă la o tehnologie care face posibilă obținerea unei calități mult mai ridicate a culorilor decât în trecut. Cu HDR, de fapt, este posibil să avem culori care sunt mai aproape de realitate și de spectrul vizual al ochiului uman.

HDR face ca culorile să fie mai profunde, iar contrastele sunt, de asemenea, îmbunătățite semnificativ. Prin urmare, cu ajutorul acestei tehnologii se vor putea vedea chiar și cele mai mici nuanțe și detalii care, de obicei, pot fi ratate. Desigur, pentru a utiliza această funcție, aveți nevoie de un televizor care acceptă HDR, cum ar fi cel de ultimă generație.

Există diferite tipuri de HDR pe piață în prezent: pe lângă HDR standard, este posibil să găsiți dispozitive cu suport HDR10+ și Dolby Vision (de obicei cele mai bune).

Decalaj de intrare

Atunci când cumpărați un televizor pentru jocuri, ar trebui să luați în considerare și lag-ul de intrare. Acesta din urmă este un factor decisiv pentru diverși jucători, deoarece afectează performanța în jocuri.

Termenul „input lag” se referă la o valoare exprimată în milisecunde care indică timpul scurs între momentul în care jucătorul apasă butonul de pe controlerul de joc pentru a efectua o acțiune și momentul în care personajul efectuează acțiunea.

Desigur, este de preferat ca valoarea să fie scăzută, deoarece performanța jocului va fi cu siguranță avantajată. Această valoare este foarte importantă, în special în jocurile de acțiune și de aventură care necesită comenzi rapide și imediate. De asemenea, trebuie avut grijă să nu se confunde decalajul de intrare cu timpul de răspuns.

Aceasta din urmă indică, de fapt, posibila prezență a neclarității în timpul jocului, mai ales dacă există acțiuni rapide și frenetice. În cazul în care un dispozitiv are un timp de răspuns foarte mare, poate apărea neclaritate, ceea ce poate distrage atenția de la joc și, prin urmare, nu garantează o performanță optimă.

Rata de reîmprospătare

Pentru a înțelege dacă imaginea de pe ecran apare mai fluidă, este necesar să se ia în considerare rata de reîmprospătare, cunoscută și sub numele de rată de reîmprospătare. Această valoare determină de câte ori pe secundă sunt redate cadrele pe ecran.

Cu alte cuvinte, rata de reîmprospătare indică de câte ori pe secundă afișajul reîmprospătează imaginea. De obicei, rata de reîmprospătare este măsurată în Hertz: cu cât rata de reîmprospătare este mai mare, cu atât jocul este mai fluid. În general, televizoarele standard au o rată de reîmprospătare de aproximativ 60 Hertz, dar recent au fost dezvoltate dispozitive care pot ajunge până la 120 Hertz.

În acest fel, jocul va fi mult mai plăcut, iar acest avantaj va fi deosebit de vizibil în jocurile care necesită o anumită viteză de acțiune (cum ar fi jocurile de curse).

Moduri de joc

Deocamdată, nu există pe piață televizoare concepute special pentru jocuri. Aceste dispozitive sunt de fapt folosite pentru vizionarea de filme, seriale și programe TV, dar pot fi folosite și pentru a juca jocuri video.

Tocmai din acest motiv, mulți producători au început să realizeze televizoare împrumutând unele dintre caracteristicile monitoarelor de jocuri.

Unul dintre cele mai importante elemente referitoare la televizoarele pentru jocuri este, fără îndoială, modul de joc. Aceasta din urmă permite, de fapt, ca dispozitivul să evite reproducerea sunetelor inutile și să dezactiveze filtrele pentru îmbunătățirea imaginilor. Acest lucru permite un decalaj de intrare mai mic și jocuri optime. Prin urmare, menținerea modului de joc activ pe un televizor pentru jocuri va oferi o imagine optimă, dar, în același timp, va reduce sau va optimiza pașii inutili pentru a se asigura că jocul nu încetinește.

Cea mai recentă generație de televizoare dispune, de asemenea, de o interfață HDMI 2.1 capabilă să suporte tehnologii precum VRR (rată de reîmprospătare variabilă), ALLM (mod automat de jocuri cu latență redusă) și DSC 1.2, adică îmbunătățirea maximă a profunzimii culorilor. Prin urmare, cu standardul HDMI 2.1, este posibil să se utilizeze rata de reîmprospătare de 120 de hertzi care poate fi acceptată de consolele care ies din uz.

Înainte de a cumpăra un televizor pentru jocuri, este bine să verificați și plăcile grafice: pentru Nvidia este bine ca dispozitivul să suporte Nvidia G-Sync, în timp ce pentru AMD și cele mai recente plăci grafice Nvidia este necesar ca televizorul să poată suporta AMD FreeSync.

Recenzii ale celor mai bune televizoare pentru jocuri

Acestea sunt cele mai bune televizoare de gaming actualizate până în 2023:

 • LG 43UM7100PLB LED 43″
 • Hisense H55BE7000 LED 55″
 • Televizor Samsung UE55TU717190UXZT 55″
 • Hisense 50AE7000F LED 50″
 • LG NanoCell TV AI 49NANO806NA
 • Samsung UE55RU8000U 55″
 • Samsung QE55Q70TATXZT Q70T Seria Q70T QLED
 • LG OLED TV AI ThinQ OLED55CX6LA.APID

LG 43UM7100PLB LED 43″

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Televizorul inteligent LG 43UM7100PLB LED 43″ are un design fără îndoială foarte elegant și de clasă. Forma sa ușor rotunjită și marginile nu foarte groase reușesc să permită o vedere mai largă a ecranului, garantând o vizualizare optimă. Datorită panoului IPS 4K, imaginile apar mult mai clare și mai realiste din orice unghi. Culorile sunt, de asemenea, mai reale și mai vii datorită tehnologiei de acuratețe a culorilor reale.

Un alt element care trebuie luat în considerare este, fără îndoială, procesorul Quad Core, care este capabil să asigure eliminarea distorsiunilor și o vizualizare mai clară și mai detaliată: chiar și imaginile cu o rezoluție scăzută pot fi îmbunătățite pentru a le face mai fidele la 4K. Acest lucru va îmbunătăți cu siguranță experiența de joc din toate punctele de vedere.

Acest televizor inteligent poate fi operat și cu ajutorul a doi asistenți vocali, și anume Google Assistant și Amazon Alexa, care vor permite operarea televizorului prin simpla utilizare a vocii.

Hisense H55BE7000 LED 55″

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Televizorul Hisense H55BE7000 LED de 55″ este un televizor inteligent cu o formă pătrată care se potrivește perfect cu mediile moderne și contemporane. Una dintre principalele caracteristici ale acestui televizor este tehnologia de precizie a culorilor, care permite ca imaginile să fie văzute cu culori foarte luminoase și clare, amplificând efectul natural.

Sunetul este, de asemenea, cu siguranță excelent datorită sistemului Dolby Audio, care oferă bas și înalte echilibrate și intense, și a sistemului DTS Studio Sound, care oferă o experiență sonoră cu adevărat captivantă. Acest televizor inteligent are un sistem de operare Vidaa U 3.0 care permite conectarea cu numeroase aplicații, cum ar fi Netflix, Chilitv, Prime Video, Timvision și Dazn. În plus, este posibilă operarea dispozitivului prin intermediul asistentului vocal Amazon Alexa, care vă permite să comandați televizorului să schimbe canalele, să reglați volumul și să porniți sau să opriți dispozitivul.

O caracteristică foarte utilă sunt diferitele tipuri de conectivitate: există două porturi USB, trei porturi HDMI, o ieșire pentru căști și posibilitatea de conectare prin WiFi.

Samsung TV UE55TU717190UXZT 55″

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Cei care doresc un televizor inteligent mic, compact și subțire, dar elegant, pot alege televizorul Samsung UE55TU717190UXZT 55″. Acesta din urmă este foarte ușor de montat și nu ocupă mult spațiu în casă, deși are un ecran care oferă o vizibilitate largă și clară.

Ecranul Crystal oferă culori vii, naturale și clare, în timp ce procesorul Crystal 4K redă imagini clare cu o definiție excelentă. Cu tehnologia High dynamic range, detaliile fiecărei imagini pot fi apreciate la maxim: chiar și cele mai mici nuanțe pot fi văzute în detalii ultra-cunoscute. Asistenții vocali compatibili sunt Amazon Alexa, Google Assistant și Bixby.

Datorită acestuia din urmă, utilizarea dispozitivului va fi, fără îndoială, îmbunătățită, deoarece acesta poate fi controlat prin simpla utilizare a vocii. O caracteristică foarte utilă este, de asemenea, posibilitatea de a oglindi afișajul PC-ului direct pe televizor folosind modul wireless.

Hisense 50AE7000F LED 50″

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Hisense 50AE7000F LED 50″ este un televizor de ultimă generație, potrivit nu numai pentru vizionarea de filme, programe și seriale TV, ci și pentru jocuri. De fapt, acest dispozitiv garantează o calitate optimă a imaginii, care este mult superioară dispozitivelor FHD. Rezoluția imaginii în 4K este îmbunătățită, asigurând negri mai întunecați și albi mai luminoși.

Cu sistemul de operare Vidaa u3.0, este posibil să aveți acces la numeroase aplicații, cum ar fi Netflix, Timvision, Prime Video și Chilitv. Televizorul are, de asemenea, Alexa integrat, oferind o experiență din ce în ce mai inteligentă și autonomă. Cu această comandă vocală puteți beneficia de multe funcții noi, cum ar fi întrebarea despre vreme, situația traficului, cele mai importante știri ale zilei și multe altele.

Tehnologia de culoare de precizie face ca colorarea să fie naturală și precisă, permițând obținerea unor imagini care îți taie respirația. Aparatul poate fi conectat la rețeaua WiFi și dispune de Bluetooth și de două porturi USB, precum și de trei porturi HDMI.

Hisense 50AE7000F, Smart TV LED Ultra HD 4K 50', HDR 10+, Dolby DTS, cu Alexa încorporat, tuner...

Hisense 50AE7000F, Smart TV LED Ultra HD 4K 50″, HDR 10+, Dolby DTS, cu Alexa încorporat, tuner…

 • Hisense 4k hdr10+ vă permite să redați conținut hdr și hdr10+ din surse compatibile, oferă, de asemenea, negri mai întunecați, alburi mai strălucitoare și un contrast mai bun
 • Smart TV vidaa u3.0 ai pentru a vă bucura de cele mai bune aplicații: prime video, netflix, dazn, timvision, chilitv

LG NanoCell TV AI 49NANO806NA

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

LG NanoCell TV AI 49NANO806NA este una dintre cele mai bune soluții pentru cei care își doresc un dispozitiv care să ofere performanțe excelente în timpul jocurilor. De fapt, dispozitivul are un nivel redus de întârziere a impactului, astfel încât inamicii pot fi loviți fără întârziere a imaginii.

Cu tehnologia Pure Colors, nanoparticulele absorb, de asemenea, lungimea de undă în exces pentru a îmbunătăți redarea culorilor și a mări gama de culori. Rezoluția 4K este semnificativ mai mare decât cea a altor televizoare Full HD și garantează imagini mai realiste. Procesorul Quad Core, pe de altă parte, elimină distorsiunile pentru a crea contraste și culori mai clare și mai clare.

Acest televizor Lg utilizează inteligența artificială care vă permite să controlați televizorul inteligent pur și simplu cu ajutorul vocii. De asemenea, nu trebuie uitată nici tehnologia LG NanoCell, care asigură o experiență de joc mai lină prin reducerea efectelor de tearing.

LG NanoCell 49NANO806NA Smart TV 4K Ultra HD 49

LG NanoCell 49NANO806NA Smart TV 4K Ultra HD 49″, cu Wi-Fi, procesor Quad Core, HDR 10, Nano…

 • REAL 4K ȘI CULORI PURE: Bucurați-vă de o experiență de vizionare mai luminoasă și mai definită cu tehnologia Real 4K și NanoCell Pure Colors (certificată pentru confort vizual) care îmbunătățește puritatea…
 • PROCESOR QUAD CORE: Elimină zgomotul din videoclipuri și creează contraste mai vii. Imaginile cu rezoluție redusă sunt îmbunătățite și reproduse la o calitate cât mai fidelă posibil față de cea a…

Samsung UE55RU8000U 55″

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Samsung UE55RU8000U 55″ este, de asemenea, unul dintre cele mai bune dispozitive pentru jocuri, deoarece cu ajutorul tehnologiei Real Game Enhancer există o optimizare a vitezei de acțiune care evită încetinirile în jocuri și, în același timp, oferă o redare mai clară atât a imaginilor, cât și a culorilor.

Vederea va fi mai detaliată chiar și în întuneric, în timp ce sunetul optimizat va permite o experiență de joc completă. Datorită sistemului HDR10+, este posibilă o calitate excelentă a imaginii atât în timpul jocurilor, cât și în timpul vizionării de filme și programe. Cu sistemul One Remote Control, orice conținut poate fi controlat cu o singură telecomandă, dar este posibilă și utilizarea asistenților vocali, inclusiv Google Assistant și Amazon Alexa.

Un alt mare avantaj al acestui televizor este soluția Clean Cable, care evită cablurile enervante la vedere. În acest fel, va fi posibil să plasați dispozitivul în orice cameră a casei, fără a risca efecte inestetice și neplăcute din punct de vedere vizual.

Samsung QE55Q70TATXZT Q70T Seria Q70T QLED

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Samsung QE55Q70Q70TATXZT Q70T Series QLED este un televizor ultra-subțire, cu un design minimalist și modern. Liniile sale pătrate și geometrice îl fac atractiv și, în același timp, foarte sofisticat, potrivit pentru orice stil de decor.

Printre principalele avantaje ale acestui televizor inteligent se numără tehnologia Quantum hdr cu LED-uri duble care adaptează luminozitatea la tipul de imagine, astfel încât aceasta să fie cât mai fidelă celei originale. În plus, luminozitatea adaptivă cu inteligență artificială permite, de asemenea, reglarea luminozității în funcție de cameră și de momentul zilei pentru a oferi un conținut optimizat de vizionare.

Pe de altă parte, amplificatorul de voce asigură că nu se pierde niciun dialog, chiar dacă există zgomot de fond. Nu mai puțin important este procesorul quantum 4k, care garantează o rezoluție excelentă a imaginii prin restaurarea detaliilor și a contururilor. În ceea ce privește jocurile, acest dispozitiv utilizează Extra Motion Clarity, care reduce mișcarea în scenele de joc.

LG OLED TV AI ThinQ OLED55CX6LA.APID

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Pentru o experiență de gaming dincolo de limite, unul dintre cele mai potrivite dispozitive este televizorul LG OLED TV AI ThinQ OLED55CX6LA.APID, care este compatibil cu NVIDIA G-Sync și permite jocuri îmbunătățite și mai rapide, evitând lag-ul și imaginile neclare. Acest dispozitiv este echipat cu procesorul α9 din a treia generație, care dispune de o inteligență artificială capabilă să ofere o calitate unică a imaginii și a culorilor.

De fapt, tehnologia OLED dispune de aproximativ 8 milioane de pixeli care oferă atât culori, cât și negre excelente. De asemenea, sistemul audio nu lasă nimic de dorit datorită True Cinema Experience cu Dolby Vision IQ. Acest lucru permite ca orice dialog să fie auzit fără probleme și fără zgomot de fond. Cu aceste caracteristici, vă veți simți ca și cum ați avea un adevărat cinematograf în propria casă și vă veți bucura de o experiență audio-vizuală uluitoare. Televizorul LG se poate conecta, de asemenea, la multe aplicații, cum ar fi Netflix, Prime Video, Now Tv, Raiplay și multe altele.

În dispozitiv este integrat Alexa, asistentul vocal care face casa mai inteligentă și vă permite să controlați totul folosind doar vocea (nu este nevoie de telecomandă).

Întrebări frecvente

Ce este un televizor pentru jocuri?

Pe piață nu există un televizor de jocuri adevărat. Cu toate acestea, există televizoare care sunt în mare parte optimizate pentru a se bucura de conținutul de jocuri redat de consolele de jocuri, mai întâi PS4 și Xbox One, apoi Ps5 și Xbox Series X. „Modul de joc” și multe alte caracteristici tehnice discutate în ghidul nostru pentru cumpărători pot îmbunătăți experiența de joc.

Cât costă un televizor pentru jocuri?

Prețul unui televizor pentru jocuri variază în funcție de caracteristicile tehnice. Cel mai ieftin produs este în jur de 1500 lei (pentru un 55″ 4K), prețul pentru un televizor din gama medie este de aproximativ 3500 lei, în timp ce vârful de gamă începe de la cel puțin 5000 lei.

Care sunt cele mai bune mărci de televizoare pentru jocuri?

Samsung, LG și Sony sunt cele mai bune companii capabile să producă ecrane de foarte bună calitate. Cu toate acestea, chiar și mărcile relativ „minore”, cum ar fi Hisense, sunt capabile să producă dispozitive excelente pentru anumite intervale de preț.

Concluzii finale

Cumpărarea celui mai bun televizor pentru jocuri nu este atât de ușoară pe cât pare, deoarece există foarte mulți factori care trebuie luați în considerare.

Bineînțeles, există și alte elemente care trebuie cântărite în momentul alegerii, cum ar fi sistemul de operare care vă permite să efectuați numeroase operații și să descărcați aplicații prin simpla navigare în browser.

Prin urmare, în funcție de tipul de utilizare, este o idee bună să aflați mai întâi care sunt principalele caracteristici pe care ar trebui să le aibă dispozitivul pentru a asigura o experiență de joc satisfăcătoare și plină de satisfacții.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *