Cel mai bun Smart TV Sony din 2023: Ghid de cumpărături

Acesta este ghidul de cumpărături pentru cele mai bune televizoare inteligente Sony din 2023, prin intermediul căruia vă puteți alege noul televizor de la compania din Tokyo datorită recenziilor, comparațiilor și informațiilor.

Televizoarele inteligente au intrat pe bună dreptate în viața noastră de zi cu zi, atât de mult încât procentul de televizoare inteligente achiziționate reprezintă cea mai mare parte ca proporție din totalul televizoarelor.

Ofertele de pe piață sunt numeroase, atât pe piața tradițională, cât și online, pe diferite site-uri de comerț electronic. Mulți producători (Hisense, LG sau Samsung) își promovează produsele cu reduceri și promoții avantajoase, dar în acest domeniu este important să te bazezi pe o marcă de calitate, fiabilă și care oferă o garanție serioasă.

Sony a fost întotdeauna marca lider în sectorul televizoarelor, iar dacă vorbim despre televizoarele Smart TV, este sinonimă cu produse de ultimă generație, actualizate cu cele mai noi metode de producție și, mai presus de toate, cu o manoperă excelentă și o calitate care rezistă în timp.

Să aruncăm o privire asupra celor mai bune televizoare Sony Smart TV de pe piață în acest an.

Clasamentul celor mai bine vândute televizoare Sony Smart TV

Iată clasamentul celor mai bine vândute televizoare Sony Smart TV pe eMag în Romania:

#PrevizualizareProdusEvaluat
1Sony BRAVIA KD-32W800 - Smart TV 32 inch, HD Ready LED, HDR, Android TV, KD32W800PAEPSony BRAVIA KD-32W800 – Televizor inteligent de 32 inchi, HD Ready LED, HDR, Android TV, KD32W800PAEP
508 Recenzii
2Sony KD-65X85K - 65 Inch - 4K Ultra HD - High Dynamic Range (HDR) - Smart TV (Google TV)...Sony KD-65X85K – 65 inci – 4K Ultra HD – High Dynamic Range (HDR) – Smart TV (Google…
109 Recenzii
3Sony XR-77A80K - 77 Inch - BRAVIA XR - OLED - 4K Ultra HD - High Dynamic Range (HDR) -...Sony XR-77A80K – 77 Inch – BRAVIA XR – OLED – 4K Ultra HD – High Dynamic Range (HDR) -…
88 Recenzii
4Sony XR-65A95K - BRAVIA XR - MASTER Series - OLED - 4K Ultra HD - High Dynamic Range (HDR) -...Sony XR-65A95K – BRAVIA XR – MASTER Series – OLED – 4K Ultra HD – High Dynamic Range (HDR) -…
32 Recenzii
5Sony XR-50X90S - 50 Inch - BRAVIA XR - Full Array LED - 4K Ultra HD - High Dynamic Range...Sony XR-50X90S – 50 Inch – BRAVIA XR – Full Array LED – 4K Ultra HD – High Dynamic Range…
107 Recenzii
6Sony XR-65A75K - 65 Inch - BRAVIA XR - OLED - 4K Ultra HD - High Dynamic Range (HDR) - Smart TV - Sony XR-65A75K -...Sony XR-65A75K – 65 Inch – BRAVIA XR – OLED – 4K Ultra HD – High Dynamic Range (HDR) – Smart…
84 Recenzii
7Sony BRAVIA KD-55X80K, Smart Google TV, 55 inch, LED, 4K UHD, HDR, Playstation cu BRAVIA CORE,...Sony BRAVIA KD-55X80K, Smart Google TV, 55 inch, LED, 4K UHD, HDR, Playstation cu BRAVIA…
103 Recenzii
8SONY KD50X85JAEP TV 50''/4K ULTRA HD/HIGH DYNAMIC RANGE (HDR)/MART TV (ANDROID TV))SONY KD50X85JAEP TV 50”/4K ULTRA HD/HIGH DYNAMIC RANGE (HDR)/MART TV (ANDROID TV))
5 Recenzii
9Sony XR-85X95K - 85 Inch- BRAVIA XR - Mini LED - 4K Ultra HD - High Dynamic Range (HDR) -...Sony XR-85X95K – 85 Inch- BRAVIA XR – Mini LED – 4K Ultra HD – High Dynamic Range (HDR)…
3 Recenzii
10Sony KD-65XF70, televizor LED Smart LED 4K HDR Ultra HD de 65 inchi, negruSony KD-65XF70, televizor LED Smart LED 4K HDR Ultra HD de 65 inchi, negru
25 Recenzii

Sony, o companie care a fost întotdeauna în vârful de lance

Încearcă să întrebi orice persoană să numească o marcă de televizor, joc video sau producător de echipamente audio și video, iar două din trei persoane vor răspunde cel mai probabil Sony (site oficial).

Totul a început în 1946, într-o suburbie a orașului Tokyo, unde compania nou înființată Sony a început să se facă cunoscută publicului cu echipamentele sale radio.

Primele radiouri de buzunar au fost fabricate de Sony, iar primele walkman-uri și casetofoane audio, care au făcut-o cunoscută în lume. Odată cu succesul înregistratoarelor video, al primelor playere DVD și al televizoarelor de înaltă calitate, compania a intrat de drept în grupul celor mai importante companii din lume, iar cu Playstation, în Olimpul tehnologiei.

Succesiunea de produse de succes și idei de ultimă oră a făcut din Sony cea mai cunoscută marcă din lume, atât în ceea ce privește imaginația colectivă, cât și calitatea excelentă a produselor în sine.

Inovația tehnologică este o parte predominantă a conceptului companiei, de la primele prototipuri de discuri Blu-ray (suport dorit și creat de Sony și implementat odată cu lansarea primului Playstation), până la televizoarele Smart-TV de astăzi. În ceea ce privește acesta din urmă, de fapt, conceptul de bază este de a oferi întotdeauna un produs de cea mai înaltă calitate, încorporând noi tehnologii de bază, concepute și create de departamentul de inovare al companiei.

Idei precum Triluminos sau seria Bravia au fost concepute ca urmare a căutării unor standarde de calitate din ce în ce mai ridicate și trebuie considerate ca fiind la baza tuturor televizoarelor produse ulterior, inclusiv de alte companii-mamă.

Sony a fost întotdeauna proiectată înainte, spre viitor, iar în lumea televizoarelor inteligente s-au făcut pași uriași, atât de mult încât au creat noi tehnologii care au devenit deja parte din viața noastră de zi cu zi, așa cum s-a întâmplat în trecut cu Walkman-urile și DVD playerele. Prin urmare, alegerea unui televizor Smart TV de la Sony nu este doar o garanție, ci și o investiție solidă pentru viitor.

Cele mai bune Sony smart TV

Acestea sunt cele mai bune televizoare Sony Smart TV din 2022:

  • Sony Smart TV XE55XH8096PBAEP
  • Sony Bravia Oled Smart TV KE-55A8P
  • Televizor inteligent Sony Bravia KD-32W800 Smart TV
  • Televizor inteligent Sony Bravia Smart TV cu Triluminos
  • Televizor inteligent Sony KD43XH8096PBAEP Smart TV

Cel mai bine vândut Smart TV de la Sony: Sony XE55XH8096PBAEP

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Începem cu cel mai bine vândut model Sony Smart Tv de până acum, un televizor Android TV de 55 de inci cu rezoluție 4k Ultra HH, pe care îl vom analiza în continuare.

Televizorul inteligent vine într-o ramă neagră elegantă și destul de mică, care glisează în jurul ecranului și cele două picioare clasice care acționează ca un piedestal pe care le regăsim aproape întotdeauna în alegerile Sony.

Dimensiunile sale sunt de 124 de centimetri în lățime și 78 de centimetri în înălțime (având în vedere picioarele deja instalate), din păcate, adâncimea generoasă de 34 de centimetri nu îl face cu siguranță un model care să fie considerat ultraplat.

În ciuda acestui fapt, concentrația de tehnologie din interior îl face un smart TV foarte atractiv pentru cei care doresc să ia acasă un model cu tot confortul la un preț rezonabil.

Ecranul montează LED-uri 4k cu rezoluție ultra HD și tehnologie Triluminos Display care permite obținerea unei imagini foarte clare și realiste, cu culori vii și detaliate în comparație cu ecranele mai clasice, toate acestea fiind combinate cu procesorul reality-pro 4x care lucrează asupra imaginilor în timp real pentru a ajusta mereu contrastul și claritatea pentru o vizualizare optimă.

Fără îndoială, pe scurt, un ecran foarte bun.

Sistemul de operare Android preinstalat în interior conține toate aplicațiile majore de streaming pe care le puteți căuta, cum ar fi Netflix, Infinity, Amazon Prime Video, Raiplay și Dazn, și este compatibil cu integrarea cu cele mai utilizate asistenți vocali, astfel încât să puteți controla televizorul prin intermediul intrării vocale direct de pe telecomanda dotată cu microfon.

Evident, în ceea ce privește caracteristicile mai tehnice, televizorului nu îi lipsesc cablurile Ethernet, Hdmi, USB și există tehnologia bluethoot și wifi.

Performanța audio este excelent susținută de tehnologia X Balanced Speaker pentru un sunet complet și echilibrat.

Avantaje și dezavantaje

În ceea ce privește acest model, există multe argumente pro, televizorul inteligent este complet cu tot ceea ce se poate dori. Un design bun, un panou de vizionare foarte bun și un tratament interesant în ceea ce privește tehnologia audio.
Poate că singurul mic defect constă în designul televizorului, care nu este atât de subțire pe cât s-ar aștepta unii.

În general, este un produs foarte bun.

Alternative ale aceleiași serii, dar cu dimensiuni diferite:

Alternativă 55 inch: Sony Bravia OLED KE-55A8P

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Trecem acum la un alt model Sony, tot de 55 de inci, dar cu tehnologie Oled în interior.

Acest televizor inteligent este cu adevărat definiția eleganței și face din design unul dintre punctele sale forte.

Ecranul, aproape fără margini negre satinate, se sprijină pe două piedestaluri foarte minimaliste.

Dimensiunile sale fac din el un ecran ultraplat, cu o adâncime de numai 29 de centimetri, lățimea și înălțimea fiind de 123 de centimetri pe 74 de centimetri (din nou, cu piedestalul deja inclus).

Ecranul suportă tehnologia 4k Ultra hd Oled, adică, pe lângă imaginile complet clare și realiste, cu culori foarte vii, în acest caz negrii sunt foarte profunzi și contrastați.

Toate acestea sunt susținute de un procesor cu tehnologie X1 Ultimate care acționează asupra pixelilor pentru a face culorile foarte luminoase și vii. Această caracteristică duce calitatea imaginii la un nivel foarte ridicat.

Și partea audio aduce cu ea noua tehnologie Acoustic Sourface, adică panoul însuși este cel care recreează sunetul datorită unor vibrații specifice care vor emite unde sonore chiar din locul de pe ecran în care se va desfășura acțiunea, totul combinat cu două subwoofere care vor însoți sunetul cu un bas plin și rotund.

Un compartiment audio inovator, de calitate superioară, pentru o experiență complet captivantă.

În ceea ce privește conectivitatea, acest model are deja instalate toate programele majore de streaming, precum și porturi integrate bluethoot, wifi, usb și ethernet.

De asemenea, pentru acest televizor Sony Oled Smart TV există un control inteligent prin intermediul asistenților vocali Alexa și Google Home.

Avantaje și dezavantaje

Nivelul de calitate și inovație al acestui Smart TV nu lasă loc de critici. Totul este de o calitate absolut superioară, începând cu ecranul și continuând cu sistemul audio și toate elementele de conectivitate de care aveți nevoie.
Bineînțeles, va trebui să fiți pregătit să faceți o investiție bună.

Sony BRAVIA KD-32W800

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Să trecem la un model mai ieftin și mai compact ca dimensiuni, dar nu mai puțin meritoriu. Un Smart TV pentru cei care au un spațiu limitat în care să-l amplaseze, dar care nu vor să facă prea multe compromisuri (unii vor!).

Acest Smart TV de la Sony este un televizor de treizeci și doi de inci cu dimensiuni compacte da, dar nu prea subțiri având în vedere adâncimea carcasei de 44 de centimetri.

Ecranul este închis într-o ramă destul de remarcabilă, dar datorită culorii negru satinat rămâne un televizor cu un gust elegant și rafinat.

Panoul de vizionare este echipat cu tehnologie LED cu rezoluție HDR, care permite totuși o experiență de vizionare bună, imersivă și realistă, datorită și calibrării culorilor luminoase și bine contrastate de către funcția Bravia Engine.

Din păcate, acest model nu suportă funcții vocale specifice, deși telecomanda are butoane dedicate exclusiv vizionării de programe de streaming la cerere.

În ceea ce privește specificațiile tehnice, acest televizor este dotat cu toate intrările specifice pentru USB, HDMI și ETHERTNET. Tehnologia Bluethoot și wifi sunt, de asemenea, prezente.

Două caracteristici demne de remarcat sunt acelea de a avea posibilitatea de a înregistra programe prin conectarea unui ssd extern și de a trece la muzică în modul de economisire a energiei prin oprirea ecranului.

Avantaje și dezavantaje

Pornind de la notele pozitive ale acestui model, putem menționa designul curat și minimalist și prezența unei tehnologii bune pe panoul de vizionare, chiar dacă avem de-a face cu un televizor de calitate medie.
Un dezavantaj care poate fi destul de relevant pentru mulți în zilele noastre este lipsa posibilității de a integra televizorul cu sistemul de asistență vocală din casă.

Este totuși un model cu un raport calitate-preț bun pentru cei mai puțin pretențioși.

Seria Sony Bravia cu Triluminos

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

În acest caz, considerăm modelul actualizat în 2021 cu sistemul de operare Google TV.

Un televizor minimalist, perfect pentru orice mediu datorită posibilității de a-l alege în dimensiuni de 43, 50, 55, 65 și chiar 75 de inci.
Cadrane subțiri, o culoare neagră satinată care îl face foarte versatil și cele două piedestaluri clasice și minimaliste ale Sony.

Dimensiunile de adâncime de 67 de centimetri ale carcasei de construcție nu o fac în mod decisiv ultra-subțire, dar tehnologia din interior vă va convinge cu siguranță să depășiți acest detaliu.

O mică curiozitate este posibilitatea de a gestiona poziția picioarelor de susținere în două poziții distincte începând cu dimensiunea de 55 de inci.

Ecranul este un panou LED cu rezoluție 4k Ultra, care, combinat cu tehnologia Trilumons Pro, vă va permite să vă bucurați de culori clare și bine contrastate, pentru o experiență de vizionare perfectă.

De asemenea, funcția de difuzoare X-Balanced Speaker asigură un sunet clar și cristalin pentru o experiență captivantă, asemănătoare cu cea de la cinema.

Din nou, avem suport pentru conectivitate completă, inclusiv posibilitatea de comandă vocală prin intermediul telecomenzii conectate la asistenții vocali de acasă.

În plus, acest model include, de asemenea, suport pentru economisirea energiei prin programul Road to Zero de la Sony, panoul intrând automat într-un fel de mod stand-by în timpul redării muzicii.

Avantaje și dezavantaje

De data aceasta începem cu singurul dezavantaj, care, așa cum am menționat mai sus, este dimensiunea generoasă a ramei televizorului din spate, care nu face din el un panou subțire ca alte modele din gamă.

Pe de altă parte, în ceea ce privește profesioniștii, trebuie să menționăm optimizarea sunetului și a culorilor care fac din panou un ecran de o calitate excelentă și integrarea inteligentă completă cu sistemele vocale.

Sony Android TV: Seria BAEP

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

În fine, tot pentru acest ultim Smart TV pe care îl vom analiza, avem de-a face cu un model actualizat în 2021 cu sistemul de operare Google TV în interior și disponibil în diferite dimensiuni, și anume: 43, 49, 55, 65, 75 și chiar 85 de inci.

Televizorul Sony are o dimensiune generoasă a construcției, cu o adâncime de 57 de centimetri, marginile ecranului sunt subțiri și, din nou, schema de culori este negru satinat, ceea ce, în opinia noastră, este încă foarte elegant.

Panoul are o rezoluție 4k Ultra hd și, combinat cu procesorul X!, redă culori vii și perfect contrastate, așa cum Sony ne-a obișnuit de-a lungul timpului.

Sistemul audio este ajutat de tehnologia X-Balanced Speaker, care se ocupă de claritatea sunetului, și de tehnologia Dolby Atmos, care permite ca sunetul să ajungă din toate părțile televizorului însuși pentru un sunet complet imersiv și captivant.

Conectivitatea acestui Smart Tv este completă cu porturi USB, Ethernet și Hdmi, precum și cu tehnologie Wi-Fi, Bluetooth și un asistent vocal compatibil cu un microfon amplasat pe telecomandă pentru comenzi vocale. De asemenea, pe telecomandă există butoane dedicate pentru pornirea rapidă a serviciilor Netflix, Youtube, Prime video și Google Play.

Avantaje și dezavantaje

Un model foarte bun, complet și de înaltă calitate, cu un panou de vizualizare plăcut și o calitate interesantă a sunetului. Conectivitatea completă și cu asistenții vocali este cu siguranță un punct în plus pentru acest model. Singurele dezavantaje deja menționate sunt dimensiunile generoase ale cadrului.

Tehnologii Sony

Așa cum am mai scris, Sony a fost întotdeauna deținătorul unor tehnologii care și-au lăsat amprenta, iar în sectorul televizoarelor nu este diferit.

Gândiți-vă, de exemplu, la tehnologia Triluminos (prezentă acum în majoritatea televizoarelor Smart TV), care ne va oferi o gamă mai bogată de culori, tonurile de roșu, verde și albastru fiind reproduse cu o fidelitate incredibilă. De asemenea, ne va oferi detalii de neimaginat până acum ceva timp în nuanțe de alb și negru. În practică, experiența vizuală oferită atinge un standard foarte ridicat.

Sau să vorbim despre seria Bravia, poate cea mai cunoscută și mai apreciată din lume, prima care a oferit cele mai înalte niveluri de calitate a vizionării în HD și o interfațare simplă și imediată cu dispozitive externe.

Pe scurt, Bravia a fost primul pas către o versiune inteligentă a televizoarelor. Un pas care continuă până în prezent cu noile modele din serie, combinate cu noile tehnologii dezvoltate.

Dintre toate tehnologiile noi, Backlight Master Drive joacă un rol important: cu această nouă metodologie, procesorul TV va funcționa pe zone LED individuale și nu pe întregul panou. În acest fel, tonurile întunecate și, mai ales, gestionarea negrului, vor căpăta niveluri extreme de calitate, îmbunătățind pe deplin experiența de vizionare.

Cu X-tended Dynamic Range Pro, pe de altă parte, Sony a dorit să ducă contrastul la un nivel superior, multiplicând gradațiile și influența luminii și a întunericului asupra imaginii.

Punctul culminant al celor mai recente televizoare Bravia Smart TV este 4k X-reality Pro. Cu noul cip integrat, imaginea este remodelată cu ajutorul unui nou algoritm, care este capabil să ofere efecte care amintesc complet de viața reală. În practică, nu veți putea face diferența între monitor și realitatea înconjurătoare!

Să luăm un exemplu: să presupunem că vizionați un film de acțiune HD pe un televizor Sony 4K Smart TV. Datorită cipului X-reality PRO, imaginea este analizată și codificată în conformitate cu un algoritm de corecție, care o apropie cât mai mult posibil de imaginea reală. Rezultatul va fi o imagine (și, prin urmare, o înregistrare video) cu detalii și culori definite care corespund realității, indiferent dacă subiectele principale sunt peisaje, persoane sau obiecte în mișcare (inclusiv fețe).

Toate acestea nu ar fi posibile fără procesorul X1 sau X1 ultra, integrat în noile televizoare Sony Smart TV, care ajută la eliminarea zgomotului și la crearea unor imagini clare și cât mai apropiate de realitate.

Cea mai bună rezoluție: 8K, 4K, OLED, LED, HDR

Am vorbit despre modul în care tehnologiile inovatoare și brevetate de la Sony contribuie la o vizionare perfectă, dar ce niveluri de rezoluție ating acestea și ce tipuri de panouri oferă gama Smart TV de la Sony?

După cum vă puteți imagina, produsele sunt multe, iar oferta este vastă și potrivită pentru toate posibilitățile și nevoile.

De exemplu, televizoarele OLED vor oferi panouri ultra-subțiri și, prin urmare, mai ușoare, și vor garanta contraste strălucitoare și o mai mare profunzime a tonurilor întunecate, în special a varietăților de negru. Pe de altă parte, în cazul echipamentelor cu tehnologie Full Array LED, grila densă de LED-uri care funcționează în mod zonal permite o vizualizare uniformă a ecranului.

Să nu uităm de clasicele televizoare LED, care, la Sony, permit și garantează un impact vizual care amintește de realitate în toate sensurile. Calitatea materialelor utilizate și manopera realizată în mod certificat și în conformitate cu reglementările în vigoare permit, de fapt, obținerea unui produs final de o calitate excelentă.

Să nu uităm, apropo de televizoarele inteligente, compatibilitatea cu Google TV, piatra de temelie în materie de conectivitate TV. Ușurința de acces și implementarea aplicațiilor Google fac din televizoarele Smart TV de la Sony cea mai bună alegere în ceea ce privește conectivitatea și televizorul considerat ca parte a rețelei de acasă.

Ultimul detaliu de luat în considerare, dar cu siguranță un factor principal atunci când vine vorba de achiziționarea unui televizor, este rezoluția maximă care poate fi atinsă. Tehnologia a făcut mari progrese în acest domeniu, iar televizoarele excelente, concepute cu materii prime de înaltă calitate și tehnologie superioară, combinate cu o rezoluție excelentă, permit o experiență audiovizuală de calitate superioară.

Vechile (în măsura în care se poate folosi acest termen, având în vedere viteza inovației) televizoare HD sunt acum depășite de echipamente care acceptă afișaje Full HD, până la 4K și 8K.

Deși există încă doar câteva televiziuni care transmit în 8K (sau cel puțin acestea transmit doar câteva programe specifice), unul dintre avantajele unui televizor inteligent este că acesta poate profita și de conținutul de pe internet sau la cerere, care este din ce în ce mai mult oferit la rezoluție maximă.

Concluzii finale

Așadar, dacă ne aflăm în procesul de achiziționare a unui televizor inteligent Sony, alegerea unui produs Sony este cu siguranță cea mai bună dintre multele de pe piață. Oferta este variată, iar ceea ce poate face ca preferința să cadă pe un televizor mai degrabă decât pe altul este pur subiectiv în acest caz.

Tehnologia utilizată este întotdeauna la vârf, iar soluțiile oferă toate puncte forte foarte bune, fără a aduce atingere rezultatului final excelent, care va garanta o experiență de vizionare care vă va face să observați diferența față de orice alt televizor.

În plus, factorul tehnologic, interfața și conectivitatea instantanee fac din televizoarele Smart TV de la Sony produsul ideal pentru a vă bucura de noile emisiuni la rezoluții înalte, fără a pierde niciun detaliu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *