Urmele lăsate de avioane pe cer – un pericol pentru sănătate?

1

Îți ridici privirea spre cer și îl vezi brăzdat de dâre albe, mai subțiri sau mai groase. Desigur, știi că sunt lăsate de avioane, dar te-ai întrebat vreodată ce sunt acestea de fapt și dacă te-ar putea afecta într-un fel?

 

Contrails și chemtrails – ce înseamnă și care e diferența dintre ele

Contrails„ sunt de fapt urme de condensare care depind de doi factori: umiditatea și temperatura foarte scăzută. Se formează de obicei din picături foarte fine de apă condensată sau din cristale de gheață și zăpadă. În zonele foarte reci, acest fenomen poate să apară și la nivelul solului. Cele pe care le vedem pe cer se risipesc după câteva minute din cauza vântului. Potrivit cercetătorilor, contrails ”nu se pot forma decât la temperaturi de -76 °F (-60 °C) sau mai mult, la niveluri de umiditate relativă de peste 70% şi la altitudini foarte mari.” ()

În funcție de temperatură, umiditate și condiții de vaporizare, aceste contrails se pot transforma în nori, un fenomen diferit și distinct de dârele în sine.

Chemtrails”, în schimb, înseamnă ceva mai mult decât niște urme de condensare formate din picături de apă și s-ar traduce prin urme chimice.

Încă de la mijlocul anilor ’90, observatorii americani au remarcat înmulţirea treptată a unor urme de altă natură. Ele apar la o altitudine mai joasă decât cea la care se formează contrails, uneori chiar la nivelul solului, pot fi albe sau colorate şi se estompează foarte încet, lăsând în urma lor o ceaţă în care pot fi identificate diverse particule sau filamente.”

avion3

Urmele acestea pot avea de fiecare dată caracteristici diferite: fie pot forma nori care se despică brusc, fie dâra brăzdează tot cerul. Spre deosebire de contrails, aceste dâre – chemtrails – se formează altitudini mai mici, ”la înălţimi cuprinse între 1000 şi 5000 de metri şi la peste 9 000 de metri distanţă de culoarele de zbor ale avioanelor comerciale.” În plus apar mai mereu divizate, cu spații goale pe traseul lor. Cei care au observat astfel de urme, au putut vedea nori ciudați, cu nuanțe de portocalii sau alții care păreau să aibă în interior mase mai închise la culoare ori chiar conturate cu negru.

 

De ce apar și cum ne afectează chemtrails?

Încep să se caute explicații pentru aceste dâre văzute adesea pe cer. Oficialii civili și militari din sectorul aerian au susținut că nu sunt decât rotocoale de condensare. Însă existența substanțelor ciudate care plutesc în aer, fine ca niște pânze de păianjăn și care se topesc la atingerea solului au ridicat noi semne de întrebare.

avion2Se consideră că un amestec format din barită, alte produse chimice, fibre polimerice şi folosirea undelor radio şi a altor tipuri de arme electromagnetice şi scalare în atmosferă reprezintă substanţele iritante şi cauzele fizice care sunt direct sau indirect responsabile sau au legătură cu afecţiunile descrise mai jos, indiferent de grupa de vârstă a populaţiei.”

 

Cum se pot resimți efectele chemtrails?

Iată câteva dintre simptome pe care le-ar putea da acest fenomen:

 • Sângerări ale nasului și plămânilor

 • Astm și alergii, iritații provocate de agenți toxici

 • Ciuperci microscopice la nivelul plămânilor

 • Gripă, bronșită, pneumonie

 • Probleme ale căilor respiratorii superioare

 • Dureri musculare și simptome asemănătoare artritei

 • Oboseală cronică

 • Afecțiuni gastrointestinale

 • Amețeală și vedere încețoșată

 • Tulburări ale sistemului imunitar

   

Ce substanțe conțin de fapt dârele lăsate de unele avioane?

Cei care au studiat fenomenul chemtrails consideră că există o listă lungă de agenți chimici, bacterii și alte substanțe dăunătoare în acestea, dintre care câteva ar fi:

 1. Dibrometan: un aditiv de carburant, interzis încă din 1948 şi un insecticid cancerigen cu un uşor miros de cloroform. Ajuns în organism, acesta poate provoca stări de depresie sau afectează sistemul nervos central. E considerat un produs foarte iritant pentru căile respiratorii.

 2. Pseudomonas aeruginosa: e o bacterie ce se găsește în gunoi și în pământ și chiar în apă, de aceea se consideră o posibilă contaminare a acestor medii din cauza chemtrails. Ajunsă în organism aceasta afectează buna funcționare a sistemului imunitar și poate produce deteriorări țesuturilor.

 3. Enterobacteriacee: cuprinde E. coli şi Salmonella, care provoacă intoxicațiile alimentare. Cel mai interesant din familia enterobacteriilor este tipul Klebsiella, a cărei specie este responsabilă de infecţiile pulmonare.”

 4. Serratia marcescens: este un microb periculos despre care se crede că ar cauza boli grave ca pneumonia, meningita și endocardita bacteriană.

 5. Bariu: ”sărurile solubile de bariu, un metal prezent în sol, sunt toxice pentru mamifere. Ele sunt absorbite rapid de sistemul gastrointestinal şi se depun pe muşchi, plămâni şi în oase.”

 6. Aluminiul: se pare că și el se numără printre particulele găsite în depunerile lăsate de chemtrails. În unele zone s-a semnalat prezența lui în apa de la robinet, ca urmare a folosirii sulfatului de aluminiu în stațiile de epurare.

Sursa: , Amitie Nenki

Alte informații pe aceeași temă:

 
Licenţa Creative Commons
Chemtrails de Noul Pamant este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Exista ceva dincolo de Univers? O noua teorie ne schimba destinul

Credem ca destinul nostru este sa calatorim pana pe Marte si poate si mai departe. Insa pe masura ce construim...

Închide