Oras antic al Leilor ajuns pe fundul Lacului celor o mie de insule

0

Exista multe secrete ascunse sub apa, insa nu se intampla de multe ori sa descoperim orase antice care au fost in mod deliberat scufundate. Ascuns la 40 m adancime in Lacul Qiandao lake (Lacul celor o mie de insule), in zona Muntelui Five Lion, in estul provinciei Zhejiang se gaseste asa numitul „Oras al Leilor” sau „Shi Cheng” in mandarina. Orasul a fost construit in timpul ultimei parti a dinastiei Han, in anul 280 dC. Orasul a ramas neatins, la adancimi intre 26 si 40 m si a oferit cercetatorilor si arheologilor o perspectiva asupra vietii din China antica.

Orasul Leilor a fost inconjurat de de muntii five Lion (celor cinci Lei).
Inagine: Picture Media / Caters News Source

Multe dintre sculpturile complicate in piatra si lei paznici imprastiate in intregul oras sunt inca intacte. Unii specialisti spun ca este aproape ireal cat de bine s-au pastrat ruinele. Altii spun ca ele s-au pastrat atat de bine pentru ca nu au fost expuse la soare si vant. Acest oras antic minunat a disparut fara urma cu 53 de ani in urma. Acest lucru s-a intamplat pentru ca gubernul chinez a hotarat ca trebuie sa construiasca in zona o hidrocentrala (nota: se pare ca regimurile dictatoriale au o tendinta naturala catre a ignora mostenirile si autenticitatea si isi doresc sa fie mai presus de ceea ce deja este perfect… ca o consecinta natura a posturii in care se pun vis-a-vis de naturaletea vietii si a proceselor care o sustin, inclusiv traseul evolutiv al umanitatii).

Un oras disparut acum 53 de ani.
Imagine: Picture Media / Caters News Source
 
Amintirile trecutului sunt acum acoperite de apa
Imagine: Picture Media / Caters News Source
 
Guvernul a construit un dig care a inundat orasul.
Imagine: Picture Media / Caters News Source
 
O reconstructie artistica a orasului.
Imagine: Picture Media / Caters News Source
 
Orasul a fost odinioara un pol economic si politic pentru China de est, insa autoritatile au creat lacul artificical Qiandao in 1959, iar orasul nu se mai poate vedea nicaieri.

Orasul s-a aflat direct in zona afectata si a fost inundat complet atunci cand s-au facut lucrarile prin care s-a creat lacul artificial. In timp, pe masura ce nivelul apei a crescut, orasul a ramas pe fundul noii create oglinzi de apa. Se estimeaza ca Shi Cheng, care a fost fondat acum 1.300 de ani, se afla undeva intre 26 si 40 de metri sub apa minunata a Lacului celor o mie de Insule. Din fericire, acesta a revenit la lumina pentru a el a devenit un punct de atractie ca parc de aventura pentru turisti si un loc de scufundari pentru cei care doresc sa priveasca mai indeaproape aceste cladiri antice minunate.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Misteriosii oameni ai marilor

Arheologii suedezi au descoperit o constructie bine conservata, de aproape 60 de metri lungime, datand din 1100 iC, in vechea...

Închide