Nasterea naturala: cum ajuta activitatea cerebrala

3

Un studiu nou publicat a examinat efectul naşterii naturale şi a celei prin cezariană asupra desfacerii proteinei 2 (UCP2) la şoareci, găsind că naşterea vaginală porneşte expresia UCP2 în creierele nounăscuţilor, ceea ce îmbunătăţeşte dezvoltarea şi funcţionarea creierului la maturitate şi această producţie este oprită în cazul naşterilor chirurgicale.

Naşterea naturală porneşte secreţia unei proteine în creier ce îmbunătăţeşte dezvoltarea cerebrală la adulţi, conform noului studiu al cercetătorilor de la Şcoala de Medicină de la Yale,aceiaşi care au descoperit şi inhibarea acestei proteine în cazul copiilor născuţi prin cezariană.

Aceste descoperiri sunt publicate în numărul din August al de către o echipă de cerecetători condusă de Tamas Horvath, Profesor de Cercetări Biomedicale al Fundaţiei Jean şi David W. Wallace şi Şef al Departamentului de Medicină Comparativă al Şcolii de Medicină Yale.

Echipa a studiat efectul naşterilor naturale şi chirurgicale asupra cuplajelor mitocondriale ale proteinei 2 (UCP2) la şoareci. UCP2 este importantă pentru dezvoltarea corectă a neuronilor şi al circuitelor hipocampusului. Această zonă din creier este responsabilă pentru memoria de scurtă şi de lungă durată. UCP2 este implicată în metabolismul celular al grăsimilor, ceea ce este o componentă de bază al laptelui matern, sugerând că secreţia naturală de UCP2 de către naşterea naturală ajută şi la trecerea către alimentaţia de la sân.

Cercetătorii au descoperit că naşterea naturală porneşte secreţia UCP2 în neuronii din zona hipocampusului. Aceasta a fost inhibată în cazul naşterilor prin cezariană. Distrugând gena UCP2  sau inhibând chimic funcţionarea UCP2 a îngreunat diferenţierea neuronilor şi a circuitelor din hipocampus şi a fost implicată în comportamente ciudate ale adulţilr legate de probleme ale hipocampusului.

„Aceste rezultate arată un potenţial rol critic al UCP2 în dezvoltarea corectă a circuitelor creierului şi ale comportamentelor legate de acest fapt,” spune Horvath.”Numărul crescut de naşteri prin cezariană datorate uşurinţei acestora se poate să aibă efecte până acum nebănuite asupra dezvoltării şi funcţionării creierului.”

Alţi autori ai studiului au fost Julia Simon-Areces, Marcelo O. Dietrich, Gretchen Hermes, Luis Miguel Garcia-Segura şi Maria-Angeles Arevalo. Studiul a fost fondat de către Institutul Naţional de Medicină American.

sursa:

 Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

3 comentarii

 1. Mihai Onila on

  Tin sa contrazic vehement acest asa zis studiu,tocmai prin prizma faptului ca suntem entitati diferite de soareci si planul de elevare al omului nu are nimic in comun cu al soarecelui exceptand doar faza de dezvoltare prin care a trecut spiritul intrupat in om la acest moment …E mult mai clar in zilele noastre ca cezariana este o metoda prin care nici femeia si nici copilul nu sufera nici un fel de dureri si leziuni …avand in vedere capacitatea femeii de a se dilata si constructia fizica de cele mai multe ori nu foarte dezvoltata in ceea ce priveste capacitatea bazinului de a se dilata la parametrii maximi ca copiulul sa poata iesii in conditii de maxima siguranta…si nasterea prin cezariana nu duce la taierea sau ruperea vaginului si suferinta post natala a femeii si chiar si a copilului (acesta fiind legat la mama printr-un cordon energetic care nu se rupe si copilul simtitnd orice durere si orce sentiment are mama foarte puternic mai ales in perioada de alaptare!)Nu suntem soareci dragii mei…suntem oameni avem alt statut si alt plan de elevare…ca atare trebuie sa gandim si sa actionam logic..sa nu lasam mamele care pot naste usor cu cezariana sa se chinuie si sa ramana si cu resentimente din cauza nasterii..ca de nu mai e cum a fost si ca nu se cicatrizeaza la fel..sica si masculul nu ai simte aceeasi placere facand dragoste(sex) cu aceasta…si sa permitem doar femeilor care inca au aceasta dorinta (dorinta animata doar de karma in zilele noastre!) sa nasca pe cale naturala doar la alegere…si nu doar pt.ca asa sustin unii cercetatori..care in amjoritate sunt si …barbati si nu au nici cea mai mica legatura cu suferinta prin care trece o mama la nasterea naturala…si aici nu ma refer la nasterea in apa…ci la nasterea pe uscat intr-un spital…unde oricate conditii ai avea daca nu te dilati ca femeie..te taie doctoru…de n-ai aer…fara sa stea la discutie…in ideea ca ..copilul sa nu sufere..Concluzie: Noi nu suntem persoane fizice cu trup…ci suntem Entitati spirituale venite intr-un trup..sau o haina…cum doriti sa ai spuneti!Va doresc sa aveti un plan de elevare cat mai firesc si cat mai aproape de parametrii maximi potentiali programati de Sf.Concepte ale Tataluyi Ceresc!Amin

 2. Dragă Mihai respect total punctul tău de vedere dar nu și atitudinea. Tocmai pentru că suntem Ființe elevate în haină fizică suntem îndrumați tocmai de această esență să fim cumpătați,echilibrați.
  Ceea ce acest articol vrea să puncteze este un fapt cu care eu am rezonat foarte puternic (există argumente pentru ambele tabere așadar adevărul e undeva la mijloc oricum): nașterea este naturală pentru că așa e concepută, dup cum îi este numele este un proces natural care în toate particularitățile ei conține anume elemente necesare și suficiente pronirii motorului micii făpturi care vine pe pământ. Și mai mult decât atât trebuie să menționez că nu sunt împotriva cezarienei, sunt multe cazuri unde e necesară și atunci mă bucur că există această posibilitate, primul copil mi s-a născut prin cezariană așa că poți înțelege că este chiar așa.
  Apoi, tot acele Esențe Divine din noi aleg cum să vină și ce să facă, așadar își cam aleg dinainte cum să se nască și în ce context.
  Acest articol este numai pentru a deschide ochii acelor mame care ce aleg să nască prin cezariană când pot naște natural (și ca să închei și la nașterea naturală se face mai nou o incizie pentru ușurarea nașterii – se cheamă epiziotomie care din motive mai mult sau mai puțin obiective se face la toate nașterile naturale) pentru că există unele beneficii nu numai în timpul nașterii dar și după: vindecarea mai rapidă, pornirea naturală a secreției hormonilor pentru lactație etc.
  Nu vreau să îți combat punctul de vedere, vreau doar să îl completez și să rotunjesc imaginea drastică. Suntem rotunzi cu toții, doar nu ne vedem și nu ne exprimăm astfel.

 3. În ceea ce privește cordonul care leagă mama de copil… să zicem că e un cordon, deși eu știu puțin altfel.. nu contează în esență e la fel. Copilul e legat de mamă, din punct de vedere al structurilor energetice 7 ani. deci tot ceea ce face în acest timp e definitoriu pentru dezvoltarea copilului… mai e bagajul cu care vine, iar trebuie un punct de vedere mai larg.
  Nu neg, există și componenta pe care o aduci în fața noastră, ea e reală dar nu completă.

  Suferința există în ambele cazuri pentru că suntem mental programați așa. Ai auzit de nașterea orgasmatică? Știi că se poate să naști natural fără durere. E o poveste lungă. Dacă ai deschidere încearcă să meditezi pe subiect și vezi ce iese.

  Mulțumim pentru gânduri și pentru feed-back.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Omenirea este un copil

Omenirea este un copil lăsat sa învețe sa zboare, sa fie, sa iubeasca singur. Părinții s-au ascuns, uitându-se plini de...

Închide