CEA MAI VECHE ASEZARE SI CEA MAI VECHE SCRIERE DIN LUME

10

Am primit azi o ştire care părea să fi intrat în arhive, departe de ochiul lumii, cumva în grija unei ordini mondiale care nu ne vrea ceea ce suntem. Numai că, la fel cum a făcut-o de fiecare dată, conştiinţa Pământului, care se exprimă prin diverse voci sau întâmplări aparent insignifiante sau deloc legate de subiect, au scos la iveală o informaţie care practic ar trebui să bubuie la Tv, la radio şi în toată presa internă şi internaţională… însă tot ceea ce auzim este liniştea, iar ştirea stă cuminte undeva între altele, nepărând să atragă atenţia comunităţii ştinţifice, care pare-se a avut aceiaşi racţie la tăbliţele de la Tărtăria.

Am citit cu ceva vreme în urmă despre ceea ce era numită cea mai veche scriere din Europa, dar şi din lume, un lcuru scos la iveală pare-se cu mai bine de o sută de ani în urmă, descoperiri care au atras de-a lungul vremii mai mulţi istorici şi arheologi în zona Turdaş, o zonă ce aparţine fazei timpurii a culturii Vinca din Transilvania, obiectele descoperite acolo având o vechime datată de peste 6000 de ani, cu 2000 de ani mai vechi decât piramidele sin Egipt şi cu peste o mie mai vechi decât ceea ce este considerată cea mai veche scriere din lume din Sumer. Norocul face ca mult discutata, aplaudata şi hulita autostradă Bucureşti – Borş să treacă exact prin zona acestui sit arheologic şi chiar dacă grija nu este unul dintre atuurile noastre ca naţiune organizată sub stindardul tricolor al statului demcratic România, există totuşi aplecare către a astudia şi a nu trece cu buldozerul peste secole şi milenii de istorie.

Puteţi citi detaliile descoperirilor arheologilor sibieni, despre cele peste 100 ha de fortificaţii, case pe piloni, cele 50 -60 de cuptoare (fapt nemaîntâlnit în istorie, o asemenea concentrare dovedeşte prezenţa unui foarte puternic centru local, mă întreb eu de cât timp oare fiinţa acolo dacă a ajuns la o aemenea întindere), ceea ce practic confirmă nişte descoperiri făcute anterior în zona, pe unul dintre vase existând o imagine a acestei aşezări.

Poate că cei care iau în seamă miturile hiperboreene sau caută în poveşti sau în legende semne şi dovezi nu sunt chiar aşa departe de adevăr, cred cu tărie că trebuie să căutăm toate sursele şi să privim deschişi către orice ne aduce la suprafaţă fluxul vieţii pentru că EL, în curgerea lui nestăvilită şi infinită ne scoate în faţa ochilor numai acele elemente de care avem nevoie ca să ne aducem aminte ce am fost, cum am fost şi cine am fost şi bineînţeles cine vom deveni iar, doar că la un alt nivel. Până cineva va merge şi va data scrierile de prin peşteri, de pe la Aluniş din Fundul peşterii sau de pe Piatra-ngăurită acestea sunt cele mai vechi dovezi ale transcrierii sunetelor fundamentale iniţiale ale umanităţii într-o formă scrisă, runele ce păstrează în ele energia începutului, ceva ce poate, numai apa îşi mai aminteşte.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

10 comentarii

 1. o descoperire interesanta cu siguranta insa…ce ne mai place sa credem ca suntem buricul pamantului. Fiecare crede că neamul lui e buricul pămîntului, cam asta spunea Petre Tutea. Ceea ce e bine, cu o anumita limita si cu un anumit bun simt, cultura si cunoasterea. Deja cand incepem sa credem ca suntem „cei mai”, „mai__decat altii” atunci apare problema cand se umfla orezul in pieptul nationalist Cel mai bine este asa cum spune Sf. Paul in Galateni 3:28: Nu mai este nici Iudeu, nici Grec (si nici dac as adauga eu); nu mai este nici rob nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sînteţi una în Hristos Isus. Tarile, imperiile, statele, regatele, gloriile si natiunile sunt trecatoare si desarte. asa cum spunea V. Parvan: etnicul e punct de plecare şi universalul punct de sosire. Suntem unici in lume dar hai sa nu fim „cei mai unici”!

 2. Asa este, Ted. Constiinta intra in forma umana in diferite proportii. Suntem fiecare, tributari nivelului sau de constiinta. A depasi nivelul de constiinta de neam e o provocare majora data spiritului ce e necesar sa arda toate granitele de separare intre el si tot ceea ce este. Cat timp reusim doar sa privim, sa acceptam si sa intelegem si statutul de roman, grec sau indian ca pe culori, toate necesare curcubeului pentru a compune albul imaculat, totul e limpede.
  Multumim de ocazia de reflectie!

 3. e treaba arheologilor si a istoricilor…Sa spunem ca se va descoperi ca suntem urmasii unui mare imperiu!!!Ce au devenit urmasii celorlalte???Nu putem decat sa luam act si sa traim in mult (si pe drept)hulitul prezent!!!Ce patesc Persia,Mesopotamia,Roma,in momentul de fata si cat a mai ramas din ele…Poate ca si noi am fost dar CE MAI SUNTEM?…o biata populatie ancorata(UMIL)la o troica…

 4. depinde de ceea ce vezi în această descoperire. depinde de bătaia inimii şi a sufletului tău de a pune toate lucrurile în normal şi în firesc. o filă de istorie care ar trebui să ne facă să ne aducem aminte de acele vremuri şi să ne facă să ne întrebăm despre cine eram atunci şi cum a m ajuns acum. despre cum şi ce aveam atunci şi ce este acum. plus că istoria este un cerc… timpul la fel, a îi căuta originea e cam dificil şi lipsit de sens. singurul sens pe care ar trebui să îl căutăm este cel al evoluţiei şi în momentul în care sfera evolutivăproprie se revelează poţi vedea unde şi cum te intersectezi cu celelalte sfere. iar ştirea asta, ca toate cuvintele sunt daruri de la Mama Pământ pentru noi, pentr re-memorare. Întru unitate!

 5. Nu mai fiti asa de rai oamenilor. Ganditi numai 10 minute asupra acestei descoperiri, dar sa aveti mintea deschisa!!
  Respectul meu pentru acest post Flipi
  PS: Viola daca tot esti in necunostinta de cauza nu te fa de ras aiurea…vezi tu asta e diferenta dintre oamenii carora le pasa si tipicul romanului care cauta sa fie Gica contra. Te rog tine minte Mesopotamia e denumirea unei regiuni, nu a fost nici un imperiu niciodata!!!

 6. e foarte posibil ca pe aceste meleaguri sa fi fost buricul pamantului, dar e o mica diferenta- a fost. conteaza cine suntem acum. se pare ca periodic gloria lumii se schimba, poate ca, mai demult acele spirite care traiau pe aici au format o civilizatie infloritoare- glorie lor… noua ni se da sansa prezentului :)
  poate ca exploarea acelor vestigii sa aduca un plus cunoasterii asupra lumii in general, deci e util sa aflam cat putem din trecut

 7. urmasul dacilor on

  Este important sa stim si mai ales sa ne dam silinta sa aflam pentru ca altii isi dau silinta sa ne ascunda istoria noastra si sa ne etaleze una falsa! trebuie sa ne redescoperim radacinile si sa devenim romani cu o identitate bine definita.

 8. nu vad de ce o descoperire istorica sa fie astupata la loc doar pentru ca unii din falsa modestie vor sa nu ”ramanem buricul pamantului”; indiferent daca descoperirea arata ca suntem sau nu urmasii unui impreiu, cei care pot vedea dincolo de granita limitata de fan USL-pot intelege cat de interesant este sa cunosti cat mai bine cultura celor din antichitate pe care noi ii credem primitivi; se pare insa ca erau cu o constiinta mult mai inalta ca azi si repecatu viatape Terra in multe circumstante-in timp ce azi suntam avansati asa de mult incat orice inventie utila o transformam in arma de a ucide…
  este greu de schimbat mentalitatile blocate in smoala educatiei primitive, astfel ca reactii impotriva relicvelor dacice tot vom vedea, nu numai de la frustrati ci si de la oameni care sunt multumitii cu micimea lor, cu nivelul lor limitat de informatie…e ca si cum ar spune: ce vrei domne’ sa-mi incarc acu’ creierul cu informatiile astea? da’ce imi tine de foame, io trebuie sa hranesc gurile copiilor ca burta lor cere mancare”…
  asadar asistam la o lupta animalica pt supravietuire, ceea ce face ca Intunecimea Sa sa puna stapanirea pe sclavii sai…
  asadar eu sunt un setos de informatie, de orice natura, deci postati mai departe informatii ca sunt oameni cu dorinta de cunoastere; restul sa dea next..

 9. Adevărul e acolo, nu poate fi ascuns. Chiar şi ce se îngroapă radiază. Este cunoaştere, e infomraţie.
  Depinde doar de noi cum o privim, ce atitudine avem faţă de ea, faţă de oameni, faţă de viaţă.
  Aici noi încercăm să creem un cadru în care să amintim oamenilor ce a fost frumos şi bun şi cald, ce este frumos şi bun şi cald şi ce va fi frumos şi bun şi cald.
  Şi iar spun că trebuie să ne privim unii pe ceilalţi ştiind că fiecare face atât cât poate în orice moment al vieţii lui/ei şi nimic mai mult pentru că nu poate altfel.
  Acceptând vom putea înţelege şi simţi mai mult!

  vă mulţumesc tuturor pentru că îmi arătaţi că informaţia ajunge undeva, că suntem undeva într-o bandă de frecvenţă comună.

 10. minunat, nu-mi vine sa cred ce am citit, ce bine ca putem afla din tainele stramosilor nostri paminteni, poate viitorul, stiinta ne vor spune mai mulye

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
PRIN VIZORUL SUFLETULUI – violenta domestica

Azi pornim iarăşi în lungul nostru drum - dar atât de minunat pentru că la capătul lui stă salvarea, adică...

Închide