6 PAŞI PENTRU COMUNICAREA CU ÎNGERUL TĂU PĂZITOR

3

Îngerul păzitor este o constantă: de când ne ştim ca specie, indiferent de vremuri şi religii, l-am invocat să răspundă miliardelor de întrebări care ne dau târcoale, despre iubire, profesie, reuşită, destin, viaţă spirituală, dezvoltare personală. Îngerul păzitor are puterea şi misiunea de a ne ghida spre Lumină, de a ne aduce serenitatea şi echilibrul în toate domeniile existenţei noastre. Este mesagerul protector, aflat în serviciul lui Dumnezeu. Ghidul pe calea Luminii şi prima punte între Dumnezeu şi noi.

Încă de la sosirea noastră pe lume, am fost plasaţi sub protecţia acestor creaturi celeste, învestite cu misiunea de a ne oferi asistenţă şi protecţie. Suflete eterice, incapabile să ne abandoneze, Îngerii păzitori ne însoţesc de-a lungul întregii noastre existenţe, în momente dificile, în încercări cruciale, ca şi în momentele de intensă bucurie. Sunt lângă noi, pur şi simplu, aşteptând, cu o răbdare celestă, să îi chemăm, să intrăm în contact cu ei, pentru a ne învăţa şi ajuta să ne trăim vieţile mai bine.

În fiecare zi şi în fiecare clipă avem nevoie de energie, de încredere, pentru a continua să ne proiectăm viitorul, pentru a face faţă responsabilităţilor, a dezvolta relaţii armonioase în cuplu, în familie, la locul de muncă. Ne simţim uneori pierduţi, descurajaţi, alteori de-a dreptul disperaţi dând piept cu încercările vieţii. În astfel de momente, întorcerea spre Îngerul păzitor ne-ar permite să privim din alt unghi situaţia prin care trecem.

PASUL 1: DESCHIDE-ŢI INIMA

Întâlnirile cu Îngerii au fost descrise din vremurile biblice. Cei care au reuşit să comunice cu ei au avut sentimentul de a fi intrat în contact cu o sursă de iubire necondiționată. Este evident că nu putem accede cu toţii la viziuni spectaculoase, dar este sigur că avem cu toţii capacitatea în sine de a primi aceste fiinţe de lumină în viaţa noastră. Cum, ”tehnic” vorbind? Deschizându-ne inima. Nu este nevoie să fim practicanţi fervenţi ai unei religii, fiindcă iubirea Îngerilor ne poate ajuta să ne găsim drumul şi pe cont propriu, independent de doctrine. Intenția de a-ți deschide inima este cel mai important pas.

inger si omPASUL 2: ÎNŢELEGE-I PE ALŢII, ÎNŢELEGE-TE PE TINE

Vrei să ştii ce entitate divină te protejează în tot ce faci zi de zi – în acţiuni, în opţiuni, alegeri? Vrei să comunici cu îngerul tău păzitor? Se poate. Oricine poate. Dar… Este nevoie, în primul rând, de o mare deschidere spirituală, tradusă atât prin disponibilitatea de a-i înţelege pe ceilalţi, cât şi prin capacitatea de a te înţelege pe tine.

PASUL 3: ÎNŢELEGE MODUL ÎN CARE COMUNICĂ EL

Un gând dis de dimineaţă, o rugăciune pot să-ţi schimbe fie şi doar cu un strop viaţa, făcându-te să te simţi mai senin şi să ai mai multă încredere că… nu suntem singuri. Pentru a auzi ce ne spune Îngerul păzitor, este important să înţelegem cum acţionează el pentru noi. Îngerul stabileşte o comunicare silenţioasă cu sufletul nostru. Ne sugerează, de exemplu, să alegem o cale sau alta, să ne apropiem de o persoană mai curând, decât de o alta. Nu poate totuşi să ne împingă să acţionăm într-un fel sau altul, suntem liberi, evident, în fiecare clipă, să acceptăm sau nu sfaturile lui…

PASUL 4: GĂSEŞTE UN MOD DE COMUNICARE ÎN PERFECT ACORD CU TINE

A asculta ce ne spune Îngerul păzitor presupune să aplicăm nişte principii simple. Într-o lume în care trăim non-stop în regim de urgenţă, unde facem totul pe fugă, trebuie să ştim să ne acordăm un răgaz, să lăsăm un spaţiu de linişte. În fiecare zi sau măcar în fiecare săptămână.

Potrivit curentului New Age, pentru a intra în contact cu lumea îngerilor păzitori ar trebui ca frecvenţa noastră vibratorie să fie un ecou al nivelului lor de vibraţie energetică. Pornind de la principiul ştiinţific potrivit căruia toate formele de viaţă, toţi atomii au o frecvenţă vibratorie măsurabilă. Îngerii au deci o vibraţie proprie, în legătură directă cu nivelul pe care se află în ierarhia îngerească. Aşadar, dacă Îngerul tău păzitor face parte din ordinul Serafimilor, el vibrează la un nivel superior în raport cu un Înger aflat pe o treaptă ierarhică mai puţin elevată.

Toate modalităţile prin care s-ar putea stabili comunicarea cu Îngerul păzitor sunt valabile, dacă demersul nostru este unul sănătos. Rămâne doar să găsim maniera care ne convine cel mai bine, care este în acord cu noi înşine. Mai importante decât metoda sunt, însă, energia care ne animă şi credinţa în dragostea neţărmurită a îngerilor.

PASUL 5: URMEAZĂ CALEA CEA MAI SIMPLĂ

Câteva minute pe zi dedicate stabilirii contactului cu Îngerul păzitor sunt de ajuns, iar metoda cea mai simplă cumulează câteva ritualuri simple:

 • Alege un loc unde te simţi în siguranţă, în pace. Ia-ţi măsurile necesare ca să nu fii deranjat: debranşează telefonul, întrerupe alimentarea cu energie electrică a soneriei de la intrare…
 • Alege o imagine semnificativă pentru tine: un obiect simbolic, pe care îl aşezi aproape – o lumânare aprinsă, câteva boabe de tămâie fumegând, o icoană etc.
 • Închide ochii şi respiră profund, calm, făcând vid în mintea tine.
 • Concentrându-te, vei vizualiza o culoare care te încântă – este culoarea corespunzătoare Îngerului tău păzitor.
 • Rosteşte o rugăciune, apoi formulează-ţi dorinţa şi pregăteşte-te să primeşti răspunsul.
 • Iar acum, că l-ai primit, mulţumeşte-i Îngerului tău păzitor. Şi meditează la ceea ce ai perceput, simţit…

Culorile asociate

În cursul ritualurilor care mijlocesc dialogul dintre noi şi Îngeri, putem folosi culori, lumânări, tămâie, psalmi. Primele trei au o corespondenţă prestabilită cu ”rangul” Îngerului invocat.

 • Culorile care pot fi vizualizate, în funcţie de ordinele îngereşti, sunt următoarele: aur – Serafimii, argint – Heruvimii, indigo – Tronurile, albastru – Domniile, roşu – Stăpânirile, portocaliu – Virtuţile, galben – Principatele, violet – Arhanghelii, verde – Îngerii.
 • Culorile lumânărilor asociate ordinelor angelice sunt: alb – Serafimii, albastru – Heruvimii, gri – Tronurile, albastru – Domniile, roşu – Stăpânirile, galben – Virtuţile, verde – Principatele, albastru – Arhanghelii, alb – Îngerii.

inger plutind

PASUL 6: MULŢUMEŞTE-I ÎNGERULUI TĂU PĂZITOR

 • Îţi poţi exprima recunoştinţa în varii moduri:
 • Consacră-i un spaţiu permanent în inima ta şi în gândurile tale.
 • Arată-i, prin felul în care trăieşti zi de zi, că iei în seamă sfaturile lui şi lumina pe care o răsfrânge asupra ta.
 • Revarsă un respect profund şi o iubire sinceră asupra ta şi asupra celorlalţi.
 • Rosteşte, cu voce tare sau în gând, rugăciunea de mulţumire: ”Îţi mulţumesc, Îngerul meu de lumină, pentru sfaturile tale înţelepte, pentru bunăvoinţa ta şi pentru intervenţia ta”.

Primele contacte cu Îngerul păzitor nu vor fi evidente. Trebuie să fii perseverent şi încrezător. Nu ”convoca” Îngerul, lasă-i, pur şi simplu, un spaţiu de comunicare. Zi după zi, contactul se va stabili ca de la sine, iar fiinţa ta va fi invadată de starea de plenitudine. Cine şi ce şi-ar putea dori mai mult de atât?

Licenţa Creative Commons
„6 PAŞI PENTRU COMUNICAREA CU ÎNGERUL TĂU PĂZITOR” de noulpamant.ro este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

3 comentarii

 1. Mi s-a intamplat de multe ori, in starea de liniste, sau in timpul unor terapii energetice, sa vad in minte( cu ochii inchisi) valuri de culori pornind de la roz intens la violet sau mov, si cu suvoaie portocalii amestecandu-se si mixandu-se incontinuu. Ma simteam relaxata si incantata de „viziunea ” mea, dar nu am banuit semnificatia aparitiei acestor culori in mintea mea.
  Multumesc pentru informatii

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cinci modalitati simple de a-ti urma intuitia

Multi oameni cred ca doar cativa dintre noi au abilitati extrasenzoriale. De fapt, cu totii avem o capacitate extrasenzoriala: intuitia....

Închide