Călătorie în inima Pământului

0

Studii, mai mult sau mai puțin interesante, articole și cărți ce te poartă cu imaginația în lumi pe care nu credeai vreodată că o să ajungi, și multe alte istorisiri și povești s-au scris și se vor scrie despre formarea Pământului dar și despre ceea ce este el.

Cu toții cunoaștem Pământul la suprafață. Știm și vedem că există continente și oceane, oameni, animale și vegetație. Însă, geologia a demonstrat că acestea sunt doar structuri temporare ale suprafeței care se află într-o continuă modificare și evoluție: câmpul magnetic vibrează, polii se repoziționează, iar pâmântul de sub noi se mișcă întruna. Toate acestea, susțin experții, sunt o urmare a faptului că ”lumea din adâncuri” este activă și însuflețită.

 

pamant2Atelierul din inima Pământului

O abordare interesantă, în acest sens, a făcut și Jakob Lorber în cartea în care descrie, din perspectiva fizică, structura interioară a pământului, confirmând că acesta este un corp ceresc înzestrat cu energie şi cu viaţă.

Mai mult, el aseamănă centrul Pământului cu inima unui om:

Centrul de greutate al Pământului are o structură similară cu cea a inimii fiinţei umane sau a unui animal”.

Pornind de la această ipoteză, Lorber transformă centrul Pământului într-un loc plin de viață, esențial pentru omenire, un loc din care ne luăm puterea și echilibrul:

Inima Pământului, asigură proporţiile corecte ale întregului glob terestru şi reprezintă atelierul în care este susţinută întreaga viaţă de pe Pământ”.

Tot ce se întâmplă și tot ce vedem noi la suprafață, are ca punct de plecare ”atelierul” din inima Pământului. Din multitudinea de compartimente existente în inimă pornește viața. Ea se ridică la suprafață, oferind energie, după care se reîntoarce în punctul central pentru a se reînnoi. Circuitul acesta oferă fiecărui organism în parte, energie și putere, după cum însuși Lorber susține.

În numeroasele sale compartimente este produsă o ener­gie extrem de puternică, necesară pentru a direcţiona diferi­tele fluide ale vieţii Pământului către organele exterioare ale acestuia, iar apoi pentru a le absorbi din nou în centru, în vederea reînnoirii lor”.

 

Din ce este făcut miezul planetei pe care o locuim?

Răspunsul pe care Lorber îl oferă în cartea sa este unul studiat și împărtășit și de către mulți alți cercetători geologi. Teoria lui Jakob Lorber insistă pe faptul că, asemenea inimii umane, inima Pământului conține mai multă substanță și mai puțină materie.

Ea este mai puţin alcătuită din materie, la fel ca în cazul inimii unui om sau a unui animal. Putem spune mai degrabă că este o putere substanţială care se mişcă eficient printr-o structură vie permeabilă, deşi solidă, exercitându-şi efectele asupra fiecărei celule şi a fiecărui organ al organismului Pământului”.

Mai mult, Lorber îi explică puterea prin prisma aceluiași mecanism prin care funcționează și organismul unui animal, chiar dacă acesta este mai delicat.

leopard

Dacă examinăm organele mai delicate ale unei păsări, în care sunt înmagazinate şi consumate chiar şi pietricelele, devine clar că întreaga chestiune depinde de o anumită calitate a materiei care alcătuieşte aceste organe, materie suficient de solidă pentru a permite forţelor interne ale organismului să acţioneze prin ea fără a suferi vreo pagubă”.

Un organism precum Pământul, cu siguranță, îndeplinește toate calitățile posibile pentru a funcționa armonios. Acest lucru s-a dovedit în timp, prin faptul că de milioane de ani, forţele atât de active ale Pământului interior nu au afectat în nici un fel structura acestuia.

 

Trupul și sângele Pământului

Mergând pe linia spiritualității, pe care Lorber o urmează în cartea ”Pământul și Luna”, lucrurile se explică și prin faptul că Dumnezeu a creat un echilibru în tot ceea ce a făcut și a asigurat proporția corectă pentru ca Pământul să-și poată desfășura activitatea în condiții optime.

om_pamantIar un ultim exemplu pe care Jakob Lorber îl oferă, este cel legat de existența în anumite zone ale Pământului, a metalului platină. Acest metal prețios este similar cu materia care susține puterea Pământului, însă nu este identic cu ea. Mai mult, susține Lorber, materia din care este alcătuit centrul Pământului nu este aceeași cu cea pe care o găsim la suprafață. Aceeași teorie se aplică și aici ca și în cazul corpului uman: pielea de la exterior și carnea și sângele din interior.

Legătura dintre pielea exterioară şi insensibilă a Pământului, pe de o parte, şi organele delicate din interiorul acestuia, pe de altă parte, este comparabilă cu legătura care există între pielea corpului uman, carnea şi sângele acestuia. Materia interioară a Pământului este alcătuită tot dintr-un fel de carne, sânge şi oase, deşi nu seamănă în întregime cu interiorul trupului animal”.

Cu alte cuvinte, ne putem imagina interiorul Pământului ca fiind interiorul nostru. Iar teoriile recente, prin care geologii au ajuns la concluzia că lumea de dedesubt este una unică, independentă și fascinantă, tind să susțină asemănările lui Lorber.

Informații care completează dintr-un punct de vedere diferit și detaliază tema structurii Pământului găsești în lucrarea La întrebarea: este oare Pământul un fel de cristal gigantic, cu o structură scheletică sub nivelul suprafeţei? autorul cărții, Bruce L. Cathie răspunde cu suficient de multe detalii și informații riguros documentate.

A se continua…

 

Licenţa Creative Commons
Călătorie în inima Pământului de Noul Pamant este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Wuji Gong – ce este?

Este o forma simpla de Living Qi ce strange chi din cele 5 directii sacre: nord, sud, est si vest...

Închide