Reconectarea cu Eul superior, calea spre pacea interioară

0

Vorbim despre ghizii spirituali. Îi căutăm. Îi invocăm. Ne gândim la ei ca la niște entități în sine. Când, de fapt, cel mai important ghid se află în noi. Este Eul superior.
El este vocea și frecvența Eului divin, deplin realizat și etern, legătura noastră directă cu însuși Dumnezeu Creatorul. Este conexiunea cea mai puternică și concretă, iubitoare și imediată pe care o avem cu tot ce dorim, tot ce ne rămâne de învățat și tot ce am venit să dăruim.
Atunci când auzim vocea interioară a Eului superior, ascultăm Eul cel mai autentic. Când ne conectăm cu el, toate celelalte voci amuțesc. Preocupările, ispitele, obsesiile egoului sunt eliminate din inima noastră. Eul superior este expresia cea mai înaltă a ceea ce suntem cu adevărat.

Eul superior versus ego

Egoul are o obsesie: să controleze totul. Istoriile, proiecțiile, judecățile referitoare la ceilalți și la noi înșine. Rezultatul este unul singur: suntem izolați. Slabi, obosiți, bolnavi și bătrâni. Fără scăpare. Egoul este limitat și reacționează dirijat de frică. Dacă îi lăsăm întreaga putere, ne va ruina viața.
Există, din fericire, un antidot al acestei maladii fatale: conectarea la vocea și la vibrația Eului superior, pe care îl lăsăm apoi să ne ghideze. Este Eul simplu și etern – nu moare niciodată. Pentru a ne conecta la el, trebuie să începem prin a face egoul să tacă.
Știți despre cine vorbim: egoul, cel care tună și fulgeră, blestemă, judecă, se justifică, refuză să ierte, nu uită niciodată, se așteaptă la ce e mai rău și nu are încredere în nimeni. Atâta timp cât această voce nu va tăcea, nu vom putea auzi vocea Eului superior!

Meditația, remediul consacrat

Pentru a putea auzi vocea Eului superior și a înăbuși vocea egoului, nimic nu e mai eficient decât meditația. 10-15 minute pe zi, în care ne detașăm de tot și de toate și ne calmăm mentalul, alungăm fricile și ne realiniem în mod conștient gândurile. Nimic dificil. Este de ajuns să întrerupem conexiunea cu lumea exterioară și să plonjăm înăuntrul nostru, concentrându-ne asupra respirației: inspirăm numărând până la patru și expirăm lent, numărând la fel, până la patru. Asta este tot.
Se întâmplă, cel puțin la început, când suntem novici, să ne zboare gândul la altceva, în loc să ne concentrăm asupra respirației. Nu-i nimic, ne adunăm gândurile la loc și respirăm ritmic. Exercițiul este foarte simplu, dar cere disciplină și practică susținută. Mentalul nu agreează ideea de a fi controlat și se revoltă, trebuie să fim pregătiți pentru această eventualitate și să nu ne abatem de la rutina exercițiilor de respirație. Cu cât vom respecta mai strict orarul zilnic, cu atât mai repede vom deveni maeștri ai autocontrolului. Subconștientul se va adapta la noua rutină și își va forma un automatism din a ține pasul cu intențiile noastre. În circa două săptămâni vom fi stăpâni pe situație – promit maeștrii tehnicilor de meditație.

Tehnici complementare: tricotaje, grădinărit…

gradinarit
Nu este nici o glumă. Sunt actitivăți meditative pe care, ce este drept, nici prin gând nu ne-ar fi trecut să le considerăm ca atare: plimbarea în pas de voie, tricotatul, îngrijirea grădinii, aranjarea lenjeriei, desenul, pictura… Numitorul comun al acestor activități cât se poate de domestice constă în faptul că impun tăcerea. Împiedică mentalul să se risipească în afară, prin vorbărie inutilă. Ba chiar contraproductivă. Predispunând la meditație, activitățile de acest fel ne conectează cu Eul superior. Ne ajută să îl simțim și să căpătăm încredere în el pentru ca, într-o bună zi, să fim gata să ne luăm propria viață în mâini, să ne asumăm întreaga răspundere și să încetăm să mai delegăm altora puterea care, de fapt și de drept, ne aparține.

Semnale de avertizare

În fine… Când vom fi conectați la Eul nostru superior, nu vom mai putea să ne îndepărtăm de el fără să ne dăm seama. Vom ști când ne paște pericolul, corpul nostru ne va avertiza – inima, creierul sau abdomenul vor trimite semnale. Este modul în care acționează Eul superior pentru a ne împiedica să ne simțim în voie și în bună pace, atunci când luăm distanță față de el. Știi cum simți o pietricică în pantof sau o așchie în piele – același inconfort mic, dar sâcâitor. Așa procedează și Eul superior ca să ne irite și să ne readucă la înălțimea lui, a Eului autentic, iubitor și etern.

”Subconștient, condu-mă la Eul superior!”

O altă modalitate de a ne conecta constă în exersarea subconștientului pentru a ține la respect egoul și a face priză cu Eul superior. Există o tehnică simplă: rostim cu voce tare ”Subconștient, condu-mă acum la Eul meu superior și ține-mă mereu lângă el!”. Când ne simțim anxioși, contrariați, furioși, răniți, confuzi, când suntem obsedați de răzbunare, când avem impresia că nimic nu merge așa cum ne dorim, repetăm această frază. Iar pentru a întări și mai mult conexiunea, să rostim, în fiecare dimineață, chiar înainte de a deschide ochii: ”Subconștient, lasă Eul superior să mă ghineze el și numai el în această zi.”

Izbăvirea de frică, împlinirea visurilor

Știi că… atunci când alegi să asculți Eul superior devii mai liber decât ai fi crezut vreodată că ai putea fi? Viața ta devine abia acum autentică, plină de iubire și izbăvită de frică. Nimic altceva nu-ți poate da atâta putere. Este de ajuns să hotărăști că Eul superior este cel care îți gestionează viața și să afirmi fără ezitare acest lucru. Și mai știi ceva? Este mijlocul cel mai direct prin care îți poți realiza toate dorințele…
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Scopul vieții: A.H. Almaas

Nicolae Tanase: Domunle Almaas, care este scopul vieții? A. H. Almaas: Scopul vieții nu se naște din ceea ce se întâmplă în...

Închide