pozitiv si negativ

0

experienţa, viaţa trăită, tot ceea ce senzorial primim ca şi informaţie-stimul pentru aparatul simţurilor cu care am fost construiţi sunt materializarea unor energii de niveluri subtile, la care aceste simţuri primare, în mod normal nu ajung. pentru că decelarea acestor energii se face la nivelul sistemului nervos, tzraducerea e întotdeauna plafonată de cunoştinţele acumulate, de experienţele trăite, de deschiderea pe care omul o are la frecvenţele superioare cotidianului fizic. şi întotdeauna, odată cu această procesare, care este inexistentă în cazul intuiţilor de exemplu şi care sunt traduse prin sistemul nervos al inimii, apare şi această catalogare, o operaţiune fără de care gândirea raţională trece pragul înspre iraţionalitate, nemaireuşind să catalogheze şi să subîmpartă şi să poată face comparaţii. apare catalogarea respectivilor stimuli ca fiind pozitivi sau negativi. apare această barieră care în fap nu există. există doar ca efect direct al unor energii, indiferent de natura lor, singura diferenţă între două evenimente care declanşează, unul o reacţie pozitivă şi altul una negativă, e nivelul vibraţiei acelui stimul şi răspuns. ba mai mult, acelaşi stimul poate conduce la reacţii de ambele părţi la interacţiunea cu sisteme diferite.

 

http://www.imgbase.info/images/safe-wallpapers/miscellaneous/1_other_wallpapers/6406_1_other_wallpapers_hd_wallpapers_fire-water_fire_water.jpg

 

elementele primordiale fizice, elemente pe care popoarele antichităţii încă le cunoşteau ca şi matrici constitutive ale destinului şi ale realităţii, conţin în ele acest yin-yang şi al căror prezenţă cantitativă într-o anume situaţi delimitează pentru recepţia senzorială a omului nişte cadre finite. o origine. din care pornesc la stânga şi la dreapta către cele două capete liniile pe care se desfăşoară aceste contrarii. dualismul acestei lumi există pentru că gândim, pentru simţim, pentru că răspundem la stimuli într-un anumit fel. pentru că pornim de la premiza existenţei acestei origini. apoi, în funcţie de gradul de conştiinţă care se reflectă prin fiecare reprezentant uman aflat în experienţa vieţii, fiind încarnat, originea de la care se face delimitarea se mută mai la stânga sau la dreapta pe această scală pozitiv-negativ. dar inevitabil, cognitivitatea conduce către impunerea unei origini, pentru că altfel tendinţa e ori de ignorare totală a acelei scale, deşi efectele se simt sau la a încerca conceptualizarea şi interpretarea acelei scale ca fiind ori ceva mai complex, cum ar fi o suprafaţă moebius sau o construcţie tridimensională şi atunci din cauza dificultăţii integraării unor concepte ca infinit şi nul scapă raţionamentului imedit. atunci intervine puterea filosofiei, a visului conştient, intervin natural unele simţuri care sunt latente în noi toţi pentru că sunt exprimări ale structurilor superioare, totul e să le observăm, să fim prezenţi când apar şi să le înţelegem starea vibraţională care le însoţeşte şi care le declanşează şi să le folosim pentru a ne obişnui cu ele. pentru a deveni la fel de natural ca vederea sau mirosul.

 

http://pinkvisions.files.wordpress.com/2011/09/light-in-the-darknes.jpg

 

recent, oamenii de ştiinţă (cât umor în combinaţia parţia pleonastică a semioticii acestei alăturări de cuvinte) au confecţionat un tip de panouri fotovoltaice care produc electricitate în întuneric total… ceea ce nu este decât o altă dovadă care sprijină adevărul. faptul că nu există, pentru simţurile noastre absolutul absolut, că totul e relativ la sistemul de referinţă ales. că totul e manifestare a unor sisteme dinamice într-un complex dinamic care e condus de legi dinamice şi acea conexiune care leagă toate aceste e chiar matricea energetică ce susţine viaţa.

aşadar singura realitate, implicit cea pe care o trăieşti, devine răspuns la stimulii exteriori (care implicit sunt în interiorul a ceea ce se cheamă totalitate, sau mai uşor de înţeles: Dumenezeu) şi atunci îţi dai seama, dacă conştientizezi şi simţi conexiunile din spatele realităţii, poţi avea întotdeauna un răspuns care în contextul celor prezentate mai sus poate fi catalogat drept pozitiv. asta nu înseamnă să devii insensibil la suferinţă, să nu mai ocroteşti, să nu mai trăieşti sub numele omonim energiei divine ale începutului cu numărul 5: OM.

 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
calator in suflet

omul e o călătorie. re-descoperire. flux radiant de lumină modelată. inima universului. prin trăirile oamenilor, prin gândurile pe care le...

Închide