Ce se întâmplă cu corpul astral după dispariţia omului

0

Unde ne vom duce, când nu vom mai fi? Este o întrebare care ne frământă pe toţi, de la începutul lumii, şi care şi-a găsit, de-a lungul timpului, numeroase răspunsuri. Unele mai fanteziste, altele mai plauzibile.
O ipoteză interesantă a fost formulată în secolul XVI de către alchimistul de origine elveţiană Paracelsus, pornind de la ideea că omul este alcătuit din şapte principii sau şapte modificări ale esenţei primordiale, clasificate astfel:
1. Corpul Elementar (Corpul Fizic)
2. Archeus (Forţa Vitală)
3. Corpul Sideral (Corpul Astral)
4. Sufletul Animal (Corpul Elementar)
5. Sufletul Raţional (Sufletul uman)
6. Sufletul Spiritual (Buddhi)
7. Omul noului Olimp (Spiritul – Divinul).

Paracelus consideră că nu omul exterior este cel real, căci omul real este sufletul aflat în legătură cu Spiritul Divin. Pe de altă parte, omul interior (sideral-astral) este alcătuit în acelaşi mod ca şi Macrocosmul, şi de aceea el poate să se hrănească din întreaga înţelepciune şi din cunoştinţele existente în Macrocosm.

„El poate căpăta cunoştinţe de la toate creaturile, îngerii şi spiritele, şi învaţă să le înţeleagă atributele. El poate învăţa de la Macrocosm semnificaţia simbolurilor de care este înconjurat, în acelaşi fel în care îşi însuşeşte limba părinţilor săi; sufletul fiecărui om este chintesenţa tuturor lucrurilor din creaţie şi este conectat afectiv cu întreaga Natură; prin urmare, fiecare schimbare produsă în Macrocosm poate fi percepută de esenţa eterică ce îi înconjoară spiritul şi poate ajunge la cunoştinţa şi înţelegerea omului“, explică Paracelsus.

Spiritul divin este activ numai în om

Când oamenii dorm, corpurile lor sunt asemenea corpurilor animalelor şi plantelor, fiindcă animalele şi plantele au de asemenea corpuri elementare şi corpuri siderale, dar spiritul divin poate deveni activ numai în om. În timpul somnului, aşadar, corpul sideral prin care omul este conectat la natura Macrocosmului devine liber în acţiunile sale şi poate lua legătura cu astrele. Iar visele şi viziunile sunt daruri cu care este înzestrat omul sideral, dar nu şi corpul elementar.
În Învăţăturile sale, înţeleptul medic citat mai sus susţine că ori de câte ori corpul elementar este adormit sau inconştient, corpul sideral se trezeşte şi devine activ, dar ori de câte ori corpul elementar este complet treaz şi lucrează, activitatea corpului sideral va fi limitată, iar mişcările lui vor fi împie­dicate.

Legătura dintre corpul elementar şi cel corpul astral

spiritTrebuie să reţinem că omul este un spirit şi are două corpuri strâns legate între ele: un corp elementar şi unul astral. Aceste două cor­puri formează împreună omul, iar când acesta moare, corpul său elementar se întoarce la elementele Pământului şi din forma corpului nu mai rămâne nimic.
Pe de altă parte, şi forma astrală a corpului se va descompune în elementele siderale aparţinând substanţei sale. Mai exact, corpul sideral rămâne în apropierea corpului fizic, ce se descompune, până când se va descompune şi el sub acţiunea influenţelor astrale. Cele două corpuri au fost asociate în timpul vieţii lor şi vor fi despărţite doar de moarte.
Însă viteza cu care se va descompune corpul sideral depinde, susţine Paracelsus, de calitatea şi intensitatea influenţelor astrale ce acţionează asupra sa. Despărţit de corpul elementar, cel sideral este invizibil şi intangibil pentru noi, dar vizibil şi tangibil pentru acele fiinţe care au o natură asemănătoare acestuia.

Ce se întâmplă cu corpul astral după pieirea celui fizic?

Ei bine, acesta se poate deplasa spre locurile în care este atras puternic de dorinţele sale, fiind predispus, de exemplu, să frecventeze locuinţa lui din timpul vieţii. Fiind lipsit de raţiune şi de judecată, corpul astral nu are discernământ şi urmează orbeşte atracţiile din trecut, căci ultimele gânduri şi dorinţe ale unui muribund, precum şi intensitatea lor, pot să determine locul unde va fi atras un asemenea corp sideral.

„Asemenea cadavre pot fi văzute ca imaginea omului reflectată într‑o oglindă, până când ele dispar, iar forma unuia poate să dureze mai mult decât a altuia. După cum imaginea unui om într‑o oglindă ni‑l înfăţişează aşa cum este, şi îi imită toate mişcările şi gesturile, tot astfel, prin observarea trupului sideral al unei persoane decedate, noi putem obţine informaţii în legătură cu înfăţişarea de odinioară, ca şi cu faptele şi modul ei de comportare, şi putem afla cine a fost persoana respectivă, şi unde a locuit ea”, conchide Paracelsus.

Creative Commons License
Ce se întâmplă cu corpul astral după dispariţia omului by Noul Pamant is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Curata-ti ficatul cu alimentele potrivite

Nu aveti nevoie de suplimente alimentare pentru a va detoxifia ficatul. Vorbesc serios! Oamenii cred deseori ca pentru curatarea ficatului...

Închide