Puterea magică a prezenței

0

Prin prezență, Eckhart Tolle înțelege să fii liber și independent de timpul psihologic (trecut și viitor), acest lucru realizându-se prin concentrarea atenției în mod deplin pe timpul prezent, pe evenimentele din timpul prezent. Acest lucru este inevitabil pentru toată lumea, pentru că este singurul mod în care putem recunoaște că suntem maim ult decât propria istorie personală. O poartă se deschide pentru noi pentru a vedea lumea liberă de forme și etichete de dincolo de această lume.

Ramana  Maharshi arată faptul că prezența este primul pas către revelarea adevăratei PREZENȚE pe care el a numit-o Sine.

În interpretarea lui Tolle asupra prezenței chiar în Ego, a conștiinței corpului, care a fost curățată de majoritatea atașamentelor și identificărilor. Aceasta este, totuși, doar o pseudo-prezență, pentru că este destinată să se schimbe. Ea dispare în starea de somn profund, când nu există nicio prezență. Ea apare doar când suntem treji și dispare când adormim. Peudo-prezența este propria subiectivitate (Eu sunt), care este orientată către niște obiecte care apar în timpul prezet (de exemplu corpul interior, respirația). Această pseudo-pezezență este cheia către PREZENȚĂ. Maharishi crede că este posibil să ajungi la PREZENȚĂ printr-o cercetare a propriului sine. Această cercetare înseamnă să ne retragem atenția de la obiectele subiectivității noastre și să găsim sursa din care acestea se nasc și unde acestea dispar.

Sursa este PREZENȚA însăși, Conștiința Absolută. Văzând acest lucru recunoști: există doar o Subiectivitate. Acela se trezește în Unitate și realizează: SUNT CEEA CE SUNT. SUNT TOTUL!

Experimentarea PREZENȚEI nu este statică, ci un proces care evoluează mereu. Prezența, născânduse din momentul prezent, după cum o descrie Eckhart Tolle, este doar primul pas al procesului. În timpul acestui proces, există un moment crtic în care Egoul are tendința de a se interpune, sugerând că punctul căutat este terminal, că scopul a fost atins. Sunt aici, sunt prezent, m-am ridicat deasupra formelor și etichetelor. Prezența este, totuși, doar o poartă prin care trebuie să trecem pentru a ajunge la adevărata PREZENȚĂ.

Dacă recunoaștem asta ca find adevărata noastră stare, nu mai contează dacă PREZENȚA noastră este conștientă de lumea exterioară sau se întoarce către interior. Această abordare conceptuală pare să fie neclară doar dacă încercăm să o înțelegem din actuala stare de Conștiință. Pentru a înțelege pe deplin aceasta, trebuie să ne trezim mai întâi în PREZENȚĂ.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Codexul regelui babilonian Hammurabi

Unul dintre cele mai vechi și mai complete codexuri legale a fost proclamat de către regele babilonian Hammurabi, care a...

Închide