Zece lucruri mai puțin cunoscute despre mure

0

 

Dacă tot a fost o săptămână mare pentru Blackberry (traducere: Mura), atunci este o ocazie potrivită să aflăm zece lucruri mai puțin cunoscute despre mure:

1) La fel ca spanacul, merele, prunele și strugurii, murele sunt bogate în bioflavonoide și vitamina C, dar au și alte bemeficii nutriționale, precum un conținut scăzut de sodiu și doar 62 de calorii la ceașcă.

2) Culoarea albatru închis asigură faptul că murele au unul dintre cele mai mari niveluri de antioxidanți dintre toate fructele. Antioxidanții sunt bine cunoscuți pentru proprietățile lor de scădea riscul de cancer și sunt un mare bonus, însă pentru a profita la maxim de acestea, este bine să consumăm fructele ca atare.

3) Există multe soiuri din această familie, precum murele negre ce cresc în tufe, murele negre de copac sau Rubus parviflorus (mure albastre)

4) Consumul de mure poate ajuta la întărirea țesuturilor, fiind o uimitare procedură non-chirurgicală de a-ți face pielea să arate mai tânără. Consumul îndelungat ajută și la menținerea alertă a creierului, menținând claritatea gândurilor și o bună memorie.

5) Conținutul ridicat de tanin din mure are mai multe beneficii pentru reducerea inflamațiilor intestinale, reducerea hemoroizilor și pentru calmarea efectelor diareei. Este bine să introduceți mure în dietă în multiple feluri. Consumați-le ca gustare sau împreună cu cereale, sau ca smoothie.

6) Tradițional s-au consumat și frunzele sau coaja. Frunzele de mur au fost folosite pentru tratarea inflamațiilor ușoare ale gingiilor și câteodată chiar pentru gâtul inflamat.

7) Taninurile astringente au efecte benefice în igiena orală atunci când sunt folosite la garagară sau ca apă de gură.

8) Frunzele pot fi folosite și sub formă de ceai, sau, îmbunătățit, ca o băutură terapeutică. Nu tuturor le va place aroma, dar pentru a masca gustul amar, puteți adăuga miere sau un alt îndulcitor.

9) Doza sănătoasă de vitamina C ajută la relaxarea mușchilor și de aceea unele femei folosesc murele pentru a ușura durerile de la naștere. Ca parte integrantă dintr-o doetă regulată, sucul poate regla menstruația și este extrem de eficient la coagularea sângelui.

10) În final, dacă observați că murul s-a făcut portocaliu, distrugeți-l. Aceasta este o boală fungicidă serioasă ce nu poate fi vindecată.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Perspectiva taoistă asupra Universului

Calea tradițională a gândirii chinezești în această direcție este la fel de neînțeles precum un curent electric fărăr cei doi...

Închide