Tratamentul corect in acupunctura

0

Astazi vreau sa va vorbesc de ceea ce inseamna tratamentul in acupunctura, mai bine spus tratamentul corect in acupunctura.

In acupunctura cel mai important este diagnosticul. Ace poate oricine sa infiga cu putin exercitiu, dar partea de finete tine de diagnostic, un simptom poate schimba complet tratamentul. Dupa cum vedeti, tratamentul in acupunctura este personalizat, tratamentul este specific pentru fiecare persoana in parte. Bine daca aceleasi simptome le prezinta doua persoane putem spune ca e acelasi tratament, dar si atunci e cu semnul intrebarii. Ganditi-va acum la banala raceala, la ce va prescriu doctorii nostrii: paracetamol, coldrex, fervex, aspirina, ceaiuri etc. De fapt, toate sunt „suport” pentru organism sa-l sprijine in lupta lui cu virusul, in niciun caz cele de mai sus nu vor trata cauza. O raceala cam trece in 5-7 zile, cam atat ii ia organismului sa lupte cu succes, in cazuri mai grave cand organismul e slabit poate dura mai mult. Partea frumoasa a acupuncturii este ca va scurta durata unei raceli foarte mult, va preveni complicatiile (bronsite sau chiar pneumonii) si va rezolva simptomele.

Sa luam un caz de raceala banala dar care pana la urma s-a dovedit mai complicat decat parea. Simptomele clasice dureri de gat, febra, nas care curge, dureri de cap, tuse, stare generala proasta. Deci raceala dupa diagnosticul clasic. Hai sa va spun cate tipuri de „raceala” exista in acupunctura, fiecare cu tratamentul ei (in engleza, in romana nu suna prea bine): Wind-Cold, Wind-Heat, Wind-Damp-Heat, Wind-Dry-Heat, Lung-Heat, Lung-Phlegm-Heat, Stomach-Heat, Stomach and Intestines Dry-Heat, Gall-Bladder Heat, Stomach and Spleen Damp-Heat, etc. Cred ca v-ati facut o idee ce inseamna. Raceala in acupunctura poate fi la exterior (Wind-Cold, Wind-Heat) sau atunci cand e in interior (agentul patogen care genereaza raceala) degenereaza in Heat (Caldura). Fiecare dintre cele de mai sus vine cu propriul tratament.

Sa revenim la cazul nostru, banala raceala. Simptomele cam erau comune intre cele doua tipuri exterioare, Wind-Heat si Wind-Cold. Ca si puncte alese in prima faza: Lu-7, Lu-10, Li-4, Li-11,  TB-5. O mica paranteza cam ce face fiecare din puncte: Li-4, Li-11, TB-5, Lu-7  sunt punctele principale pentru expulzarea Wind-Heat, Lu-10 pentru gatul inflamat. Din pacate cu niciun efect, cel putin pentru gatul inflamat. Am incercat o alta combinatie, iarasi niciun efect. Frustrarea devine maxima in acest caz, totusi in toate cartile din care am citit punctele de mai sus se regaseau. Aici intervine maiestria unui adevarat practician: atentia la detaliile de finete. Am cerut ajutorul profesorului meu. Intrebari de genul, cum e tusea seaca sau nu, daca e noaptea mai grava sau nu, etc. Prescriptia de puncte Li-4, Li-2, St-41, St-44. Problema era ca devenise caldura interioara si pe meridianul stomacului. Ce fac punctele: Li-2, Li-4 expulzeaza Wind si elibereaza caldura (Heat) iar St-41, St-44 elibereaza caldura din meridianul stomacului. Acele lasate 40 de minute si dupa, succes total, gatul inflamat era rezolvat, nicio durere dupa.

Pot sa va spun ca este incredibil cat de eficient a fost acel tratament, dar este adevarat. Stiu ca e greu de crezut, poate veti spune ca este placebo, dar daca ar fi fost placebo ar fi trebuit sa functioneze de la tratamentul meu (o sa spuneti ca nu are incredere in mine, ei bine am reusit sa tratez alte chestiuni cu succes, deci nu tine acest argument). Pana nu veti incerca pe voi un astfel de tratament si nu veti vedea beneficiile nu veti crede, vorbesc din proprie experienta.

Ce trebuie sa intelegem de aici. Acupunctura este extrem de eficienta, dar doar daca este aplicata corect, daca tratamentul aplicat este cel corespunzator. Avantajul ei ca in cazul in care nu e corespunzator e ca nu se va intampla nimic, in comparatie cu medicina vestica unde niste pastile inghitite aiurea pot sa genereze alte probleme, aici vorbesc iarasi dintr-o experienta care mi-a marcat viziunea asupra vietii. Cand cereti ajutorul unui acupuncturist vorbiti cu el, explicati tot ce simtiti, ce va doare, chiar si faptul ca va treziti noaptea sa beti apa pentru el are importanta, orice simptom care poate voua vi s-ar parea neimportant pentru el e crucial.

Cu tratamentul corect va garantez ca veti fi uimiti de rezultate si va veti intoarce la acupunctura inainte sa luati pastile cu pumnul.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Sunt o persoana care a descoperit pasiunea pentru acupunctura. In era analizelor computerizate si a masuratorilor nucleare ale corpului uman consider ca a ne intoarce la "basics" poate fi inceputul unei vieti mai bune si mai sanatoase. Vreau sa impartasesc cu voi aceasta experienta si de asemenea sa ajut daca va sta in puterile mele.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Teoria unificata a campului – partea a II a

Împletirea energiei sau coeziunea materiei ar însemna gravitaţie la nivel molecular, care înseamnă energia eterului. Îndoirea luminii, cauzate de efectul...

Închide