Când odihna este cel mai bun tratament

0

Oricât de greu a fi de crezut, o boală, fie ea şi acută, poate fi un proces vital de dezintoxicare. Iar cea mai bună decizie pe care o poate lua un bolnav este să-i permită să-şi urmeze cursul natural.

O boală acută este de obicei agresivă la apariţie, dar durata sa este redusă, iar bolnavul este obligat să stea în pat şi să înceteze orice activitate. Cu scopul de a face eficientă munca de eliminare a toxinelor, este esenţial ca efortul general al organismului să fie dirijat spre realizarea

Regula de aur a acestui proces de însănătoşire şi tratamentul esenţial, aşa cum explică André Passebecq în cartea sa, , este odihna, în toate formele ei: fizică, mentală, senzorială şi fiziologică.

Odihna fizică

Bolnavul trebuie să stea la pat, comod, în aşa fel încât să se simtă bine. Durerea împiedică odihna şi trebuie să fie controlată pe cât posibil, dar aceasta nu înseamnă că trebuie administrate medicamente care să stopeze simptomele dureroase (numai atunci când există cazuri foarte grave, când durerea în sine este atât de puternică încât amenință viața bolnavului, se poate recurge la calmante).

Passebecq avertizează că în general, sugrumând durerea, medicamentele blochează puterea de vindecare naturală în mai multe părți ale corpului. Altfel spus, tot sistemul nervos suportă efectele unui medicament destinat să reducă durerea într-o parte a corpului. „Durerea pe care medicamentul a suprimat-o era expresia unei voci înţelepte emiţând instincte organice. Este în realitate un avertisment sau semnul unui efort făcut de organism pentru a se debarasa de inamicul lui, toxemia.“

Odihna mentală şi senzorială

Un bolnav nu trebuie deranjat, în procesul său natural de însănătoşire, prin conversaţii, lecturi sau audiţii muzicale, iar vizitatorii nu trebuie să fie lăsaţi aproape de el.
Cei care au grijă de un bolnav trebuie să-i creeze acestuia o atmosferă de calm, de linişte şi de pace în camera în care se reface, căci zgomotul şi orice conversaţie, fie ea şi una pozitivă, îl obosesc pe bolnav.

Odihna fiziologică

Vorbim de o economisire a activităţii fiziologice pe timpul bolii, lucru determinat de alimentaţia noastră. Oprirea alimentaţiei uşurează, aşadar, activitatea organelor interne de o mare greutate. Atunci este suspendată munca de digestie, de asimilare a hranei şi de respingere a produselor ingerate, dar neabsorbite. Inima şi plămânii prestează, de asemenea, o muncă redusă. Ficatul şi rinichii se odihnesc. De fapt, toată munca fiziologică se diminuează, iar energia folosită în mod obişnuit la digestie şi la asimilarea hranei se deturnează spre efortul de eliminare a bolii, de dezintoxicare. Şi nu există niciun pericol de a muri de foame, căci corpul uman poate trăi săptămâni şi luni de zile numai cu apă şi aer, precum bine ştim.

Mai mult, s-a demonstrat că alimentele ingerate în timpul bolii nu hrănesc deloc, ba mai mult, cu cât pacientul mănâncă mai mult, cu atât se simte mai rău.

Pacientul poate bea apă după voie, fără să exagereze însă, iar somnul este cea mai bună formă de odihnă. Asta deoarece în timpul somnului, toate procesele de reparare şi de recuperare ating cea mai mare eficienţă.

Oxigenarea este, de asemenea, primordială pentru un suferind. Oxigenul este una dintre necesităţile primare ale vieţii, iar nevoia de oxigen este mai mare în timpul tulburărilor de sănătate decât de obicei. Camera pacientului trebuie să fie bine aerisită zi şi noapte, dar trebuie luate precauţii pentru a evita răcirea.

„Dacă aceste sfaturi sunt urmate şi aplicate cu încredere, dacă nu este administrat nici un medicament, nici un ser, nici un vaccin, restabilirea trebuie să intervină rapid, în câteva zile cel mai adesea. Imediat ce se manifestă primele simptome, pacientul trebuie pus la odihnă, urmând sfaturile care tocmai au fost date. Apoi, lăsaţi natura să facă ce trebuie.
Tulburările acute se limitează şi se opresc de la sine. Tendinţa lor este orientată spre restabilire şi în 95% din cazuri pacientul îşi revine fără nici un tratament. Odihna fizică, mentală şi fiziologică este superioară oricărui sistem terapeutic, oricărui tratament.“

Creative Commons License
Când odihna este cel mai bun tratament by Noul Pamant is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Au descoperit astronomii o nouă planetă în sistemul solar?

Universul ne tot uimește, pentru că există în fiecare zi noi descoperiri. Oamenii și-au dorit întotdeauna să învețe mai multe...

Închide