Memoria slaba si tratamentul in acupunctura

0

In medicina chineza, memoria slaba depinde de starea Splinei, Rinichilor si Inimii. Splina gazduieste Intelectul si influenteaza memoria in sensul capacitatii de a memoriza, studia si de a ne concentra. Ganditi-va la memoria slaba in situatiile cand vreti sa invatati dar la un moment dat pur si simplu simtiti ca nu mai puteti, ca „nu mai intra”.

Rinichii gazduiesc Vointa si influenteaza Creierul (Esenta care se afla in Rinichi produce Maduva care la randul ei hraneste Creierul). Rinichii sunt resposabili de memorie in sensul memorizarii evenimentelor zilnice, numelor, oamenilor noi intalniti, etc.

Inima controleaza memoria, ea gazduieste Mintea. Memoria se refera la doua lucruri diferite atunci cand vorbim de Rinichi si Inima. Memoria care este influentata de Inima este acea memorie a evenimentelor din trecut fata de cea de fiecare zi a Rinichilor. De aceea la batranii care sufera de diverse boli degenerative, memoriile din trecut, din tinerete sunt vii fata de cele zilnice cand uita lucruri precum luatul medicamentelor sau nu recunosc persoane proaspat intalnite (nu-i asa ca e o explicatie mai frumoasa decat cea a medicinii vestice?).

Cauze

Grija excesiva si ganditul excesiv

Acestea afecteaza Plamanii, Splina si Inima si afecteaza memoria deoarece capacitatea mentala a Splinei si Inimii este ocupata de aceasta grija excesiva si gandire obsesiva.

Munca excesiva si activitatea sexuala excesiva

Afecteaza Yin-ul Rinichilor si Esenta Rinichilor care descresc puterea mentala si memoria.

Nasterea

Sangerarea excesiva la nastere slabeste Sangele si afecteaza Inima. Deficienta Sangelui in Inima duce la incapacitatea de a hrani Creierul si Mintea, deci o memorie slaba.

Tristetea

Tristetea goleste Qi-ul Inimii ducand la o memorie slaba.

Drogurile recreationale

Folosirea prelungita si continuata a canabisului si a altor droguri recreationale este o cauza frecventa a memoriei slabe si capacitatii de concentrare. Mai mult, drogurile recreationale duc la o pierdere a masei cerebrale.

Patologii

Deficienta Splinei

Manifestari clinice: incapacitatea de a te concentra si studia, memorie slaba, oboseala, apetit scazut.

Tratament: tonifierea Splinei si intarirea Intelectului (ST36, SP3 – tonifica Splina si Intelectul, DU20, BL15 – intareste Inima)

Deficienta de Esenta a Rinichilor

Manifestari clinice: memoria slaba in activitatile de zi cu zi, ameteala, tinitus (tiuit in urechi), genunchi si spate care se simt slabiti.

Tratament: tonifierea Rinichilor, hranirea Esentei (KI3, REN4. BL23 – tonifiere Rinichi, BL15- intareste memoria si Mintea).

Deficienta Inimii

Manifestari clinice: memoria slaba a evenimentelor din trecut, uitarea numelor, senzatia de minte absenta, palpitatii, usoara insuficienta respiratorie, oboseala.

Tratament: tonifierea Inimii si intarirea Memoriei (HE5, BL15 – tonifierea Qi-ului Inimii, BL44 – intarirea Mintii si memoriei, REN6).

Pentru studenti in special in sesiune tratamentul pentru imbunatatirea memoriei trebuie efectuat cam cu 3 zile inainte de a se apuca de invatat :).Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Sunt o persoana care a descoperit pasiunea pentru acupunctura. In era analizelor computerizate si a masuratorilor nucleare ale corpului uman consider ca a ne intoarce la "basics" poate fi inceputul unei vieti mai bune si mai sanatoase. Vreau sa impartasesc cu voi aceasta experienta si de asemenea sa ajut daca va sta in puterile mele.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Patologia Rinichilor

Rinichii sunt importanti in medicina chineza ei fiind depozitarul Esentei (energia care o consumam pe tot parcursul vietii), guverneaza nasterea,...

Închide