Constitutia – cauza bolilor

0

Povesteam intr-un post anterior despre constitutia cu care ne nastem ca si cauza bolilor.

Ce intelegem de fapt prin constitutie?

Fiecare persoana se naste cu o constitutie (am putea sa o identificam cu bagajul genetic cu care ne nastem). Aceasta constitutie depinde de sanatatea parintilor in general, dar in special de sanatatea parintilor la momentul conceptiei. Si evident de sanatatea mamei in timpul sarcinii. Mai spuneam ca exista o esenta pre-haven, aceasta va determina constitutia viitorului copil. Esenta reprezinta una din cele 5 substante vitale (QI, Sange, Esenta, Fluidele corpului si Spirit). Esenta e localizata in rinichi, e o forma foarte concentrata de energie din care vom consuma pe tot parcursul vietii (atunci cand se termina, murim). Ganditi-va ca la o baterie din care tot consumam. Punem la loc o mica parte din aceasta Esenta consumata prin odihna, mancare, somn, dar din pacate, nu putem completa ceea ce consumam (asa ca atunci cand munciti foarte mult, ganditi-va ca va consumati chiar propria viata – lasa ca beau 5 cafele, 3 redbull-uri si pizza sau sandwich – veti avea o surpriza neplacuta la o varsta tanara). Sa revenim. De exemplu, capacitatile atletilor nu sunt date doar de antrenamentele lor, ci ei se nasc cu acest „talent” prin constitutia lor. Cred ca toti cunoasteti oameni care se feresc de lucruri daunatoare, mananca sanatos, dorm si totusi sunt mai mereu bolnavi sau se imbolnavesc foarte usor. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ducem un stil de viata sanatos, echilibrat, iar pentru persoanele cu o constitutie slaba e un „must”.

Copii cu constitutie slaba pot fi identificati, poate nu va vine sa credeti dar manualele lor de acupunctura arata clar cum trebuie evaluata aceasta constitutie. Ca si semne de constitutie slaba, de exemplu un istoric de tuse convulsiva in bolile copilariei e un semn de mostenire a constitutiei slabe a plamanilor. Fata poate da indicatii prin prezenta urechilor mici, ochii, nasul, gura foarte apropiate, obraji slabi(probabil acele persoane care au o fata supta). Se masoara pulsul, se studiaza limba, e o intreaga filosofie. Mie cel putin imi vine greu sa cred ca daca cineva are urechi mici e predispus la boli (acum nici nu am stat sa studiez aceasta problema, nici nu as sti cum sa o fac).

Ce se poate face pentru cineva cu o constitutie slaba? Viata lui se poate imbunatati daca adopta un stil de viata echilibrat. Aceasta persoana se va imbolnavi mult mai usor decat celelalte, de exemplu va raci foarte usor, vindecarea dureaza foarte mult fata de alte persoane. De aceea aceste persoane ar trebui sa se ingrijeasca mult mai bine, sa nu faca excese. De exemplu un astfel de caz daca la o persoana cu o constitutie buna ar trece prin 4-5 sedinte de acupunctura, la o persoana cu constitutie slaba va fi nevoie de 10-15 sedinte.

Intr-un final totusi se desprinde o singura concluzie, o viata echilibrata e cheia catre o viata sanatoasa.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Sunt o persoana care a descoperit pasiunea pentru acupunctura. In era analizelor computerizate si a masuratorilor nucleare ale corpului uman consider ca a ne intoarce la "basics" poate fi inceputul unei vieti mai bune si mai sanatoase. Vreau sa impartasesc cu voi aceasta experienta si de asemenea sa ajut daca va sta in puterile mele.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
O inventie de acum 100 de ani – Energie gratis – partea I

Pornind de la o ştire despre o invenţie extraordinară, o pilă care crează electricitate de mai bine de jumătate de...

Închide