6 modalități plăcute de vindecare la mare

0

Transformă concediul la mare într-o adevărată cură pentru vindecare și întărirea sănătății. Bucură-te de soare, de apă, de nisip și de tot ce îți oferă climatul marin, dar învață să le folosești în avantajul tău. Îmbini astfel utilul cu plăcutul, pentru că efectul terapeutic se obține într-un mediu plăcut și într-un mod relaxant, astfel că, pe lângă faptul că aduci un mare plus sănătății, te încarci cu multă energie și bună dispoziție.

1. Apa de mare (talasoterapie)

Apa sărată a mării are acțiune antibacteriană și de purificare și conține o combinație benefică de sulf, clor, magneziu și sodiu, dar și zinc, cobalt, iod, care odată ce au traversat pielea, acționează direct asupra țesuturilor. Băile terapeutice cu apă de mare sunt indicate în special pentru probleme reumatismale, insuficiență tiroidiană sau astm. Acestea se fac urmând indicațiile medicului. Băile marine, alternate cu cele de soare și cu împachetările cu nămol sunt foarte bune pentru tratarea:

  • reumatismului,
  • artrozelor,
  • anumitor boli ginecologice,
  • nevralgiilor.

În urma băilor în mare, organismul beneficiază de efectele tonifiante ale sărurilor marine ce sunt absorbite prin piele, iar sistemul imunitar este fortifiat. Odată ce ai intrat în apă, nu sta, ci înoată, mișcă-te încontinuu sau fă-ți un masaj pe tot corpul. Nu te feri de valuri, pentru că sunt o extraordinară metodă de masaj pentru musculatura picioarelor. Exercițiile făcute contra valurilor, plimbările prin apa până la gambe sau genunchi, toate tonifiază picioarele, întăresc mușchii și elimină celulita. Talasoterapia face minuni pentru circulația sângelui, regenerează celulele, menține pielea fermă și o vindecă de diverse afecțiuni ca acneea, eczemele sau psoriazisul și e de mare ajutor pentru cei ce vor să slăbească, pentru că are rol important în stimularea metabolismului și detoxifică întregul organism.

2. Soarele (helioterapia)

Statul la soare nu se face oricum și oricând. Știi deja că razele puternice din vremea prânzului sunt extrem de nocive pentru piele, provoacă arsuri și iritații, deshidratare, îmbătrânire prematură și chiar cancer de piele. Respectă intervalul indicat de medici, iar dacă vrei să folosești soarele cu adevărat în avantajul tău pentru a trata anumite afecțiuni, atunci poți apela la helioterapie, un tratament naturist extrem de benefic.

”Folosirea radiațiilor solare pentru tratament, helioterapie cum i se mai spune, este recomandată pentru: TBC osteoarticular, TBC ganglionar, rahitism, afecțiuni ortopedice, astm bronșic, bronșită cronică, obezitate, dureri articulare, boli ginecologice, boli de piele, rinofaringite, rinosinuzite, insuficiență tiroidiană și paratiroidiană, paralizii, reumatism cronic, artrite.” (Să ne tratăm singuri – ghid de terapie naturistă – Fănică-Voinea Ene)

Cei cu hipotensiune și hipertensiune arterială, hipertiroidie, insuficiență cardiacă, renală și hepatică trebuie să evite acest gen de tratament și să se ferească de expunerile prelungite la soare.
Helioterapia de practică dimineața devreme, chiar de la răsăritul soarelui, 3-4 minute în prima săptămână, apoi 10 minute în cea de-a doua. Ajută la o mai bună reținere a calciului și fosforului, îmbunățățește activitatea tiroidei, respirația și funcționarea inimii, tonifiază și întărește organismul și dă energie și o stare generală de bine.

3. Nămolul

Aplicat ca atare pe piele, are efect detoxifiant, ameliorează durerile reumatice și sporește flexibilitatea articulațiilor, în timp ce combinat cu apă de mare va avea un efect analgezic. Folosește numai nămol din surse sigure, 100% natural, așa cum este cel din lacul Techirghiol. Pe lângă aplicațiile pe diferite zone pe care ți le poți face singur, în centrele specializate poți benefia de o serie de proceduri ce tratează afecțiuni reumatismale, ginecologice, unele boli de piele: masaj, împachetări, băi, comprese și cataplasme.

alergare pe plaja

4. Nisipul plajei

Simplul mers pe nisip activează circulația sângelui, stimulează zonele reflex din talpă, tonifiază musculatura picioarelor (mai ales pe plajele cu mult nisip) și funcționează ca un adevărat masaj al tălpilor. Este foarte indicat pentru copiii cu platfus și pentru cei care învață să meargă. O altă variantă de folosire a nisipului presupune învelirea corpului cu nisip, ceea ce ”exercită asupra noastră efecte asemănătoare cu cele ale radiațiilor solare prin căldura acumulată, cât și o excitație mecanică tonifiantă asupra pielii”. (Să ne tratăm singuri – ghid de terapie naturistă – Fănică-Voinea Ene)

5. Aerul mării

S-a spus despre aerul marin că este lipsit de impurități, microbi și virusuri, de aceea zilele petrecute la mare aduc beneficii mari pentru sănătate. Briza mării e de mare ajutor în afecțiunile respiratorii, favorizează expectorația, curăță bronhiile, ajutând în tratarea bronșitei, iar ”aparatul respirator devine mai eficient, amplificându-și capacitatea de ventilație.” (Să ne tratăm singuri – ghid de terapie naturistă – Fănică-Voinea Ene). Ca să profiți din plin de aerul de mare cele mai potrivite momente de plimbare sunt dis de dimineață, după răsărit și seara, după apus.

6. Algele marine

Sunt bogate în minerale importante pentru tot corpul – iod, magneziu, potasiu, fier, cupru, zinc-, vitamine și aminoacizi. Pot vindeca traumatisme musculare, boli de piele, detoxifiază. Împachtările corporale cu amestecuri din alge făcute în centrele specializate remineralizează organismul, elimină toxinele și relaxează mușchii.

Un singur loc, mai multe beneficii

Întregul climat marin este cu adevărat prețios pentru organism, căci stimulează metabolismul și sistemul nervos, tonifiază și întărește organismul.

”Ameliorează sănătatea noastră, mai ales prin vasodilatație sanguină produsă de căldură, stimularea aparatului respirator exercitată de umiditatea crescută și bogată în săruri minerale de pe litoral, îmbunătățirea oxigenării sângelui datorită presiunii atmosferice mari a zonei, efectul tonifiant al brizei locale, calmarea sistemului nervos realizată de radiațiile telurice bogate îndeosebi în radon, prezent din belșug în structurile geologice litorale.” ( Să ne tratăm singuri – ghid de terapie naturistă – Fănică-Voinea Ene)

Surse:
www.yogawizz.com
Să ne tratăm singuri – ghid de terapie naturistă – Fănică-Voinea Ene

Licenţa Creative Commons
„6 modalități plăcute de vindecare la mare” de noulpamant.ro este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Activitatea din hipocamp dezvaluie abilitatea muzicii de a amplifica puterea de memorare

A fost observat pentru prima data faptul ca hipocampul - o structura cerebrala ce este esentiala pentru crearea amintirilor de...

Închide