Pelerinaj: Mexicul ca Maestru al Trecerilor. Piramide-temple, Cenote, Maestrii-Delfini: 1-12 noiembrie 2014

2

Cel dintai acordaj al mayasilor pe aripile contemplatiei va fi la Tulum acolo unde Templele si mai ales povestea lor incrustata in pietre si daltuita in aer se intind pe cativa kilometri de-a lungul stancilor, intreaga priveliste fiind parca desprinsa din insasi sufletul nostru in vals cu Paradisul. Acest loc ne invita alaturi de Ra sa impletim in cosite cosmice frumusetea plajei cu bucuria reintalnirii cu mayasii. Si desigur vom limpezi in Marea Caraibe, amintirile noastre de Atunci dar si intuitiile noastre din Acum.

La cativa km de Tulum, spre est, in directia Merida, se afla  Chichen Itza. Legenda celei mai importante piramide din acest complex, Kukulcan, ofera de mii de ani un spectacol incredibil. Construita dupa o geometrie perfecta, pentru zeul Kukulcan (intruchipat de un sarpe), piramida ne conecteaza la intreaga retea a piramidelor de pe aceasta planeta, ca o antena cosmica, ca un comunicator universal. An de an energia se activeaza la varf si coboara inundand teritoriile intelegerii, activand reamintirea, deschizand portile comunicarii in Unime.

Privelistea piramidei inconjurata de jungla te ajuta sa rasfoiesti filele ceresti ale acestui regat care cu maini parca din afara timpului iti arata o poarta care se largeste adaugand la darurile stramosilor nostri, puterea acestui Acum. E ca si cum s-ar creea o bolta si cei de atunci ar vorbi cu noi in taina recunoasterii de Sine.
Radacinile copacului sacru glasuiesc  in clarul sufletului in fiecare calatorie initiatica pe care noi o facem pentru a ne dezvalui in Unime, fiinta de lumina.
Intreaga piramida are rolul de calendar, de templu/casa a lui Kukulcan pe Pamint, scaun domnesc pentru Rege, poarta de intrare in lumea de apoi, observator astronomic, trecere. Totul din aceasta piramida iti vorbeste.

Piramidele-temple, Cenote, Maestrii-Delfini, o trinitate radianta

(Vechii mayasi credeau ca zeul ploii, Chaak, locuia in pesteri si fantani naturale numite cenote. 
Arheologii Guillermo de Anda si Arturo Montero au efectuat o expeditie inedita la Holtun, un sit arheologic mayas, unde au coborat intr-o cenota sacra, o pestera plina cu apa, aflata la o adancime de 22 de metri.
Astfel, ei au fost primele persoane care au vazut cum razele Soarelui patrund in acesta lume subterana necunoscuta. Sub gura cenotei se deschid ziduri imense ale unui urias dom, asemenea unei catedrale.
Razele Soarelui patrund printr-o mica deschizatura, iar lumina se reflecta uimitor in aceasta lume subpamanteana.)


Urmand versul divin vom innota in cenote care sunt ca niste avene, formate din roci calcaroase specifice Mexicului care se termina in partea inferioara cu caverne si galerii in care stalactitele si stalagmitele par a fi impletite de bunica cosmica, intr-o broderie unica care parca ne spune ceva. Aici vom experimenta trecerile dintr-o lume intr-o alta lume, imbratisand Totul, Impartasind.

.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Sunt. Clipa de clipa. Doar ca mai uit, insa, cateodata... Ca si tine:) Si, pe calea catre reamintire, inteleg ca totul este déjà in mine. Ca totul este infinit mai frumos, complet, armonios si perfect decat imi pot imagina, de la un tomberon de gunoi pana la un rasarit fabulos. Aici si acum sunt un mic semafor pentru particulele de lumina de care ma ciocnesc, amintindu-mi, odata cu ele, ca nu e nimic de modificat. Doar de observat. Doar de savurat.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Visarea lucida – o tehnica la indemana oricui

Visarea lucida este experienta de a fi complet constient intr-un vis, ca de fapt, visezi. Aceasta realizare conduce catre libertatea totala...

Închide