Mi-e frica de acupunctura!

0

In discutiile mele cu prieteni, cunostinte cand vine vorba de acupunctura toti isi inchipuie ca e ceva foarte dureros, au o frica de acupunctura. Doar implica niste ace nu? Si ce imagine avem cu ace, acele ace cand ti se recolteaza sange pentru analize, dureroase, lungi, groase. Apoi scot un astfel de ac si le arat si cam se „chiorasc” la el, nestiind de unde sa-l apuce.

Acele de acupunctura sunt foarte subtiri (0.16mm, 0.18mm) si nu foarte lungi. Vin in cutii impachetate, sterile fie cu tub de ghidaj, fie fara. Iar acele folosite la noi in acupunctura „intra” foarte putin in piele, doar varful.

O alta preconceptie cu care ma intalnesc este: unde intepi, in nerv? Acupunctura nu se bazeaza pe atingerea nervilor, oaselor. Acupunctura se refera doar la punctele energetice, scopul ei este stimularea punctelor energetice. In cazuri extreme poate atinge nervi, mai ales la incheietura mainii, dar doar atunci cand punctul nu este identificat corect. Si in afara de un curent care va va trece prin mana nu se va intampla nimic grav (toti ne-am lovit in cot si ne-am „curentat”).

Alta intrebare: daca acul intra in vene sau mai grav in artere? Acele de acupunctura fiind foarte subtiri si flexibile, la contactul cu o artera pur si simplu va aluneca pe langa. Artera nu va fi strapunsa de acest ac minuscul. Poate aparea o mica sangerare mai ales la punctele localizate in varful degetelor. Nu provoaca nicio hemoragie, nu curge sange in valuri, nu pune in pericol viata. Dar iarasi, tratamentul trebuie efectuat de o persoana specializata, care stie sa localizeze corect punctele.

Acum sunt doua tipuri de acupunctura: chineza si japoneza. La noi se practica insa cea japoneza, va explic imediat care este diferenta. Acupunctura chineza se bazeaza pe filosofia ca pacientul trebuie sa „simta”, acele sunt mai mari, iar tratamentul se face mai grosier, cu alte cuvinte se inteapa mai adanc si mai tare. Aici exista un risc de ranire, in momentul in care se inteapa adanc mai ales in puncte de pe coaste, gat se pot perfora plamanii, tiroida, in cazuri exceptionale poate chiar inima. Dar noi practicam acupunctura japoneza. Ca si puncte dureroase, intr-adevar punctele de pe buricul degetelor sunt destul de dureroase, dar asta depinde de fiecare. Unii oameni nu au nicio problema, altii numai la gandul asta se infioara. Punctele de pe fata iarasi posibil sa doara. In tratamentele care necesita eliberarea caldurii (Heat), punctele de pe varfurile degetelor sunt un „must”. Dar beneficiul depaseste cu mult acest dezavantaj al unei mici dureri.

Toate preconceptiile noastre care se leaga de ace trebuie uitate in cazul acupuncturii. Nu este dureroasa, este foarte eficienta, nu implica riscuri (acele sunt sterile si vor fi desfacute in fata voastra). Ce se poate intampla, emotiile cauzate de vederea acelor, evident frica. Daca vreti sa incercati va spun sa nu aveti nicio teama, va veti intoarce singuri si veti cere in momentul in care veti vedea beneficiile.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Sunt o persoana care a descoperit pasiunea pentru acupunctura. In era analizelor computerizate si a masuratorilor nucleare ale corpului uman consider ca a ne intoarce la "basics" poate fi inceputul unei vieti mai bune si mai sanatoase. Vreau sa impartasesc cu voi aceasta experienta si de asemenea sa ajut daca va sta in puterile mele.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Floarea vietii – partea 1

Introducere Floarea vietii poate fi gasita in toate religiile majore ale lumii. Contine modelele creatiei din „Marele Vid”. Totul a...

Închide