Antreprenorul care vrea sa miste nivelul de constienta al umanitatii cu un singur grad

0

L-am intalnit pe Thomas acum cateva saptamani. Proprietarul Nobel Telecom, o companie la care lucreaza cateva sute de romani, adresand piata internationala de telecomunicatii. Povestea sa avea sa fie una atat de surprinzatoare incat am decis sa scriu despre ea pe aici, pentru ca ii poate inspira pe tinerii antreprenori si poate contura o imagine mai clara asupra faptului ca sunt oameni ce traiesc constient, chiar daca isi umplu in intregime timpul cu cresterea afacerilor.

Thomas, de unde vii și unde încontro mergi in această viață?

Salut Valentin, în primul rând vă mulțumesc pentru că acest interviu pentru noulpamant.ro

Vin din experimentarea unei vieti pline de intensitate, cu multe relații semnificative atât personale cât și în afaceri. Am fost binecuvântat cu darul de a fi întreprinzător care mi-a permis să trăiască și să lucrez cu multă independență și de a putea vizita 117 de țări în aceasta lume. Mă văd în prezent la o intersecție deoarece de-abia am devenit recent tată (în 2014) și cu lansarea unui nou sistem economic. Cat despre ce urmeaza, chiar nu stiu. Drumul arata provocator si există multe posibilități. Sunt deschis catre orice imi va aduce viața.

Dacă ai rezuma succint paradigma ta despre viața, cum ar suna aceasta?

Viața este despre a învăța și a crește. Lecțiile pe care nu le învățăm tind să se repete. Eu cred în reîncarnare, așa că pentru mine acesta este un ciclu ce nu se termină niciodată. Tind să cred că vietile sunt conectate și că acțiunile din această viață o va determina pe următoarea și așa mai departe.

Spune-ne despre călatoria ta antreprenoriala și cum de iti desfasori activitatea din România?

Simt că sunt o persoană foarte norocoasă. Cel mai mare noroc mea a fost că am știut de la aproximativ 7 ani ceea ce am vrut să fac cu viața mea sau cel puțin am știut despre partea pur antreprenoriala. 

Am inceput sa vand propriile mele jucării la varsta de 5 ani catre parintii altor copii. La 7 ani, tatăl meu mi-a spus sa opresc vânzarea jucariilor și mi-a furnizat ouă de pui de la o fermă. Astfel, am demarat o afacere din care castigam 100 $ pe saptamana pe care am condus-o timp de 5 ani până la vârsta de 12 ani.
La 16 ani m-am mutat în Statele Unite pentru visul american. Dupa 4 ani, in 1998, pe cand aveam 20 de ani am început Nobel- cea mai mare companie mea. În noiembrie 2002 am venit în România și achiziționat rapid o clădire, am angajat 15 persoane și am deschis un birou. Inca de când am ajuns, m-am simtit imediat ca acasă în România, am fost întotdeauna tratate extrem de bine de către oamenii din România și este o adevărată plăcere să fii un străin aici. Astăzi am norocul de a avea o echipă excelenta in București, o echipă foarte inteligenta care vrea să construiască cele mai importante produse din compania noastra.

Mi-ai captat total atenția cand ne-am intalnit. Ai spusveti construi unui proiect care va genera o nouă economie. Cum se poate întâmpla acest lucru?

În 2009 am fost frustrat de starea lumii, de tendința de creștere în inegalitatea veniturilor și alte tendințe de inegalitate ce am văzut ca se întâmplă pe internet. Ca urmare am avut o viziune pentru a crea un nou sistem economic, ce se poate baza pe schimb, face de  bine si fericire. Când le-am spus prietenilor mei despre asta, prima lor reacție a fost „Wow!”. Prin urmare, am denumit noul sistem economic „Wowism”. În 2011, cu o echipă de 70 de persoane am inceput constructia unei platforme bazate pe Wowism numita WowApp. Astfel, din octombrie 2015 am deschis aplicatia WowApp către public. WowApp cedeaza peste 70% din veniturile sale (provenite din apeluri telefonice și din publicitate, pentru început), catre comunitatea sa (toți membrii care folosesc aplicația). Membrii pot alege apoi fie sa încaseze ei înșiși suma acumulata, fie sa doneze catre una dintre cele aproape 2.000 de organizații de caritate din aplicație. Astăzi sunt bucuros să spun că avem 8 organizații de caritate din România conectate in mod direct la aplicatie, care ne vor ajuta să promovam acest concept de sharing (partajare) în România. Eu cred că atunci când oamenii vor împărtăși o parte din ceea ce ei castiga cu o cauza le pasa într-un mod lipsit de egoism, vor deveni mai fericit în acest proces.

Care sunt principalele motive pentru care te face sa mergi mai departe cu acest proiect?

Pentru a crea o economie bazată pe schimb, a face bine si a aduce fericire, suna probabil nerealist și naiv. Și eu recunosc că viziunile mele sunt de uneori „cam prea departe”. Acestea fiind spuse, încercați să vă imaginați pentru un moment ca un concept de Impartire, A face bine si a aduce Fericire ar fi o reușita în lumea noastră? Ce ar însemna aceasta într-o lume care este în prezent orientata pe valori foarte diferite de acestea? Cred că dacă putem dovedi oamenilor ca a imparti și a face bine sunt puternice și pot aduce si succes, atunci nu numai că mult mai  multe persoane vor face acte de caritate, dar și nivelul de conștiința al planetei va fi ridicat. Scopul final este de a muta constiinta cu doar 1 grad în direcția potrivită. Wowism și WowApp ar putea servi mai apoi ca un exemplu pentru ceilalți, pentru a ajuta în cele din urmă a creșterea nivelului de conștiința al umanitatii care, în opinia mea, a scăzut mult în urma progreselor tehnologiei.

Pe noulpamant.ro sunt peste 30000 de români, care aleg calea de a trăi constient, dincolo de rolurile pe care societatea ne alocă. De ce am începe să utilizam WowApp? Convinge-ne, de ce am adera la proiectul tau?

Wowism și Wowapp pot avea succes numai daca oamenii vor avea de castigat din acestea. Este deja o economie de lucru, dar nu se va strădui și să lucreze cu excepția cazului în milioane de oameni ajuta face să funcționeze. WowApp este pentru oricine care vrea să creeze un viitor mai bun și consideră Sharing si a face bine sunt valori în valoare de urmăresc. Uneori trebuie să ne gândim mare si visul de a realiza imposibilul. WowApp este gratuit și, prin urmare, nu există decât cu capul de a fi parte din această nouă comunitate, mai ales pentru cei conștient despre dezvoltarea umană.

Este clar că ai trecut examenul de echilibru financiar în această viață. Bazat (numai) pe experiența ta, care sunt sfaturile pe care le-ai da celor care sunt încă luptă în acest capitol?

Un înțelept indian Guru mi-a spus: A fi bogat este a avea suficient. Cred că echilibrul financiar nu este doar o chestiune materiala, dar și o stare de spirit. Adesea, cei care au suficient in plan material, nu obtin echilibrul mental. Prin urmare, realizarea echilibrului financiar este o parte din dezvoltarea constiintei de sine. Pentru cei dintre noi care au suficient in plan material, e de dorit sa constientizam importanta sa si sa ne dăm seama cum să-l apreciem. Pentru cei care nu sunt încă acolo, as recomanda să adopte o atitudine pozitivă față de bani. Banii nu sunt nici buni, nici răi, banii sunt doar un instrument caruia i-a fost conferita o importanță în lumea noastră prezenta. În ceea ce ma priveste, am un dar – acela de a putea face bani. Vreau să folosesc acest dar pentru a face o diferență în lume.

Iti multumesc, Thomas si iti urez vant in panze!
PS: La miscarea WowApp au aderat pana acum peste 100.000 de oameni din intreaga lume. Daca vrei sa te alaturi, acesta este meu personal.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Sunt. Clipa de clipa. Doar ca mai uit, insa, cateodata... Ca si tine:) Si, pe calea catre reamintire, inteleg ca totul este déjà in mine. Ca totul este infinit mai frumos, complet, armonios si perfect decat imi pot imagina, de la un tomberon de gunoi pana la un rasarit fabulos. Aici si acum sunt un mic semafor pentru particulele de lumina de care ma ciocnesc, amintindu-mi, odata cu ele, ca nu e nimic de modificat. Doar de observat. Doar de savurat.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Don Miguel Ruiz – Cele 4 legăminte

Cine nu a auzit până acum de Don Miguel Ruiz, îi propun să urmărească acest interviu, pentru că este reprezentativ...

Închide