5 INTREBARI PENTRU SUFLET – raspunde Severina Soare

0

Într-o întâmplare serendipică am intrat pe un grup de discuţii pe facebook cu ceva timp în urmă, a, simţit un flux interesant acolo, am citit despre câteva vise măreţe, demne de Noul Pământ – să nu mă înţelegeţi greşit, orice năzuinţă, orice gând sau sentiment care ne conduce puţin mai departe de propria noastră stare de acum, în următorul nivel de conştiinţă, orice picătură adăugată la limpezimea oglinzii interioare – şi am întâlnit un om de suflet, un călător către Ţara Sufletului, poate şi cu un nume predestinat, pe care oricine şi-ar dori să îl aibă aproape pentru că se calează perfect pe tiparul sunetului fundamental OM.

Fizic ne-am cunoscut undeva la o petrecere câmpenească demnă de Noul Pământ, pentru că a fost organizată cu ocazia inaugurării unui eco-village, de altfel şi motivul sincronului nostru de pe facebook. Acolo am întâlnit un om puternic, care îşi croieşte singur destinul, ştiind cumva să citească şi văzutul şi nevăzutul, să fie mamă, prieten, psiholog, trainer, cătător, mereu curioasă şi gata să descopere noul, să şi-l reamintească. Am întâlnit-o într-un cerc de prieteni pe care oricine şi-ar dori să îi aibă ca prieteni, ba chiar acest mic tablou în timp şi spaţiu a însemnat întâlnirea mea cu un alter-ego mai în etate ca mine, un arhitect-radiestezist care a proiectat acel complex, al cărui cuvinte se potriveau exact în conştiinţa mea, la un moment dat completându-ne reciproc – nu vreau să îmi asum merite, prezentarea era a dânsului, eu am făcut completările, însă ideile, de la ceea ce exprimăm până chiar şi la concepţia ansamblului fiind foarte asemănătoare până în esenţele cele mai pure. Dacă ar fi să spun un singur cuvânt despre omul Severina care să se apropie cel mai tare de ce am simţit eu în prezenţa ei acela ar fi FIRESC.

1. pentru cineva care nu te cunoaşte, care ar fi acele puncte interioare care te definesc, care îţi conturază prezenţa între semenii tăi şi te fac recognoscibilă prin ceea ce eşti? cuvintele tale pot fi ca o completare la ce se poate citi sau .

Consider ca prezenta mea printre semeni este remarcata datorita faptului ca aduc mereu in discutie lucruri inedite, total diferite de ceea ce majoritatea denumesc ”normalitate. Mi s-a spus deseori ca generez o senzatie de pace si liniste care provin probabil de un anumit tip de echilibru interior. Sincer iti spun ca n-am idee care anume puncte interioare ma definesc, poate pentru ca n-am stat niciodata sa le inventariez, nu ma compar niciodata cu ceilalti,  eu doar ma manifest si atat. Ceilorlalti le pot oglindi anumite aspecte, motiv pentru care fiecare om ma poate percepe diferit.

2. de ce psihologia? de ce amintirile din moarte clinică? de ce hipnoza?

Cercetarea in psihologia umana m-a atras inca din copilarie cand analizam legatura dintre expresiile chipului uman si emotiile interioare incercand sa strabat dincolo de aparente, sa descopar ce anume genereaza acele emotii care ulterior se reflecta pe chip. Fara sa urmez aceasta linie ca pe o profesie ci ca pe un hobby, inca din adolescenta am studiat ca autodidact multe materiale si diferite curente de cercetare in psihologie, fara insa ca sa adopt o anume linie. O varianta de cercetare si opinie completa asupra psihologiei am remarcat-o in operele psihologului german Fritz Reimann co-fondator al Academiei de Psihanaliza si Psihoterapie din Munchen care mi-a starnit insa un mare interes si prin faptul ca se deosebea de ceilalti pe care marea masa ii citeste si urmeaza. El afirma ca emotia umana are la baza predispozitii astrologice generate de energia cu care fiecare ne ”amprentam” la momentul nasterii lucru  pe care il consider corect avand si eu la randul meu propriile rezultate din cercetarea privind domeniul astrologiei si veridicitatii ei.
Amintirile din moarte clinica au fost un segment integrat recent, in urma cu 5-6 ani, in aria mea de cercetare despre lumea nevazuta de langa noi. Fiind o persoana foarte cerebrala, am fost un mare sceptic al fenomenelor parapsihice a tot ceea ce iese din sfera ”normalitatii” asa cum o stim noi prin educatia primita. Eu sunt Toma Necredinciosul, in sensul ca trebuie sa verific , sa cercetez amplu o informatie ca sa-i inteleg provenineta, veridicitatea si implicit granitele;daca-mi spui ca exista un pom in gradina ta te voi auzi, dar certitudinea o voi avea cand il voi vedea, asa si cu acest gen de informatii. Pornirea cercetarii in acest acest domeniu fragil a fost provocat de evenimente pe care personal le-am trait in urma cu 12 ani si pe care stiinta pe care o credeam la aceea vreme atat de avansata , nu le putea explica. In urma acestor cercetari in domeniul ”invizibilului” am descoperit lucruri care pot suna a SF dar care mie mi-au adus extraordinar de multe raspunsuri, mi-au adus acel sentiment de implinire pe care il cautam cu totii atunci cand avem senzatia ca ceva in viata noastra lipseste, mi-a adus fericirea suprema.
Hipnoza, mai degraba tehnica ericksoniana, o consider o metoda de lucru exceptionala care vizeaza explorarea subconstientului si supraconstientului unde sunt stocate informatii. Hipnoza este o tehnica ce provine din cultura veche a samanismului, doar ca are o denumire moderna si provocatoare insa nimic nu este nou ci preluat si redenumit; este un fel de meditatie profunda care atinge nivelul de unde cerebrale Afla si Theta, nivel de la care accesam informatii nebanuit de valoroase. Aceasta tehnica am gasit-o deosebit de utila in practica medicinii germanice care sustine ca la baza orcare boli se afla o cauza emotionala nerezolvata, cauza care de cele mai multe ori nu ne-o amintim in stare constienta. De asemenea este o tehnica prin care poti merge regresiv in anumite momente din viata si nu numai. Cercetarile medicilor Michael Newton si Brian Weiss m-au determinat sa aprofundez acest domeniu al hipnoterapiei despre care nu stiam mare lucru .

3. pentru că eşti un om hotărât, care ştie ce vrea dar are şi energia de a lupta pentru acele lucruri, depăşind cumva orice problemă sau neajuns, ne poţi spune cum ai ajuns să fii atât de motivată şi dacă există elemente care se pot aplica şi altora care doresc să urmeze exemplul?

Intodeauna am actionat dupa busola interioara cu o asa hotarare incat nu am fost niciodata in postura de a copia pe cineva. Forta interioara, miezul energiei mele, este atat de fortificat incat programele mentale pe care societatea le propaga prin educatie si scoli nu m-au putut influenta. Acest lucru mi-a fost deosebit de util de-a lungul vietii sa pot fi un atent observator la tot ce se intampla, sa fiu eu insami, un original si nu o copie.
Motivatia permanenta a fost dirijata din interiorul meu si nu din exterior, m-am centrat mereu pe a fi eu insami ghidandu-ma dupa semnalele interioare. Din punctul meu de vedere nu exista probleme ci doar puncte de transfomare pe care le atragem , in jurul carora ne putem invarti pana intelegem sensul, lectia . Realitatea din jurul nostru nu face decat sa ne reflecte situatia interiorului propriu si orice problema sau neajuns este creat si atras de noi spre  a-l depasi realizand astfel inca un mic pas in evolutia proprie. Nu poti schimba lumea si nici sa spui celorlalti ce trebuie sa faca pentru a obtine propria armonie interioara, fii tu primul care traieste asta si celorlalti daca le va place ”modelul” vor cauta sa inteleaga cum si-l pot aplica in viata proprie.

4. pentru că suntem în 2012 şi orice om de pe planetă a auzit ceva despre profeţiile Maya sau despre extratereştrii, despre profeţiile lui Deunov sau ale Vangăi, poţi să faci un salt în viitor şi să ne spui cum vezi tu personal lumea peste un an, peste 5, peste 10?

Societatea actuala in intreaga lumea urmeaza o cale a schimbarii, pe care intodeauna a parcurs-o prin diferite forme . Intodeauna au existat in istoria omenirii etape transfomatoare, de la un mod de viata, de gandire, catre altceva nou. Ceea ce urmeaza este constientizarea rezultatelor actiunilor noastre de pana acum a invatarii din greseli; va fi o trezire accelerata marcata prin distrugerea vechilor sisteme si aparitia altora noi intre care va exista o perioada de framantari intense; ”lupta” se va da intre vechi si nou.. Pentru cei puternic ancorati in materialism si frici, care pun pret pe imaginea exterioara cu care se identifica, care ruleaza doar pe programe biologice ce au la baza doar supravietuirea si deci interesul propriu, aceste schimbari vor fi percepute foarte dureros. A nu te opune schimbarii , a lasa noul sa se manifeste este calea cea mai simpla spre a descoperi cine esti, ce esti, de ce esti aici si ce rol ai.
Am convingerea ca omenirea va atinge un nivel mult diferit de cel actual, in care orice actiune va avea la baza iubirea pentru seamanul lui, disparand astfel rostul proprietatii personale si odata cu ele si infractiunile, bolile care sunt bazate in prezent pe disfunctii emotionale, necesitatea ca o moneda de schimb sa existe deoarece omul va acorda importanta pe folosirea potentialului propriu nu in sens comercal ci pentru a indumnezeii locul. Daca in prezent majoritatea omenilor presteaza o activitate motivati de bani si acumulare materiala, in un maine cand se vor elibera de fricile de supravietuire isi vor folosi potentialul pentru a-l perfectiona si pune la dispozitia celorlalti, gasind in asta satisfactia suprema. Tehnologia va avansa atat de mult incat ceea ce astazi ne pare SF,  maine va fi ceva normal. In toata aceasta transformare vom avea suportul unor fiinte din exterior despre care acum stim foarte putin.
Insa toate acestea nu se pot intampla brusc peste 5 sau 10 ani, consider ca va fi necesara o perioada de cel putin 150 de ani pana la deplina lor realizare. Pana atunci demersul schimbarii pentru distrugerea vechiului se va accelera mai ales incepand cu aceasta toamna.

5. pentru că ştiu că tu ai pus lângă psihologie şi o doză puternică de spiritualitate, fie că e credinţă, deschidere către necunoscut şi adevăr, sau tendinţe către natural şi firesc, ne poţi spune cum se împacă în cazul tău rigoarea psihologiei cu intuiţia inimii şi unde anume se întâlnesc?

Psihologia are la baza cercetarea diferentelor dintre oameni, de exemplu de ce unii se comporta diferit de altii si ce-i determina pe unii sa nu se supuna nucleului central care conduce societatea. Asa s-a conturat la modul general o anume idee despre ce inseamna normalitate iar rigoarea de care amintesti nu reprezinta decat granitele acestei normalitati psihice. Consider deci ca este important sa subliniez asta.
Multi oameni asociaza in prezent termenul de psihologie cu disfunctiile psihice unde sunt incadrate toate iesirile din ”normalitate”. Dar cine contureaza granitele acestei normalitati? Cine spune ca un om trebuie sa fie asa sau altfel? O mana de oameni care se tem la randul lor sa nu fie catalogati gresit?
Personal asociez termenul psihologie cu cercetarea si intelegerea corpurilor emotional si mental de a caror existenta putini vorbesc, deci total diferit de ceea ce se discuta in prezent in cadrul programului de formare profesionala universitara. Asadar la mine nu exista termenul de rigoare psihologica, deoarece intuitia inimii este prioritara, ea fiind receptionata si decodificata de computerul central creierul, al carui rol acesta este. O sanatoasa intuitie a inimii este data de centrul vital al corpului nostru, Anahata, in spatele caruia se afla lacasul energetic al sufletului; odata activat acest punct se activeaza constiinta pe diferite nivele restul functionand de la sine, fara functionarea lui corecta nu ramanem decat cerebrali si atat.

Cuvintele sunt ceea ce sunt şi în esenţa lor poţi găsi oglindite micile şi marile din noi, înaltul şi josul, frumosul şi sublimul, umanul şi divinul şi întâlnirea cu oameni ca cei de la această rubrică ne arată că nu există graniţe, nue există limite, că orice e posibil, totul e să vrei şi să urmăreşti acel ţel luminos pe care îl simţi în tine, conducându-ţi respiraţia tot mai sus, tot mai sus dar în acelaşi timp şi tot mai pe pământ, prezent, în viaţă. Mulţumim Sorina pentru cuvintele în-SORITE şi in-SOLITE pe care, cu generozitate ni le-ai oferit azi.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
POVESTE CU STEA IN… CER

Cerul nopţii. Milioane de ani l-am privit cu nesaţ, căutând să citim semnele aşezate acolo special pentru noi, este a...

Închide