Inima Pamantului – se mișcă sau stă pe loc?

0

Să stabilești cu exactitate centrul de greutate al Pământului, sau inima, după cum o definește Lorber în cartea , poate fi un subiect de discuție controversat. Întrebările care apar sunt multe și cât se poate de pertinente, și nu întotdeauna primești un răspuns complet. Oare are Pământul o inimă? Dacă da, ce funcții are această și unde oare e localizată?

 

Inima Pamantului nu se află în centrul Pământului

Purtat de aceste întrebări, dar și de curiozitatea spirituală, Lorber reușește să facă o paralelă între corpurile pe care noi le putem vedea și Pământ. Condiția principală de la care el pornește este faptul că centrul de greutate al Pământului nu este același cu centrul fizic.

Centrul de greutate nu trebuie confundat cu centrul obiec­tului. Orice corp are două centre: unul de greutate şi altul din punct de vedere al măsurătorii fizice. Dacă vom examina diferite tipuri de corpuri, vom constata că centrul lor de greutate nu corespunde niciodată cu centrul fizic, nici măcar în cazul unei bile de metal perfecte din punct de vedere matematic şi cu o densitate egal repartizată”.

Altfel spus, nu e obligatoriu ca centrul de greutate să fie amplasat în mijlocul unui corp sau al unui obiect, așa cum, continuă Lorber, nici inima omului nu este situată în centrul corpului sau, nici coaja semințelor, care conţine cele mai valoroase substanţe nutritive, nu este amplasată întotdeauna în mijloc, ci din contră, uneori se află la suprafață.

Iar când vorbim de Pământ, să nu uităm de dimensiunile acestuia și de faptul că centrul lui nu este un punct lipsit de importanță și de semnificații. Dimpotrivă, vorbim și ne referim la o suprafaţă de mari dimensiuni, în care se desfăşoară o activitate intensă.

 

Mobilitatea este benefică pentru evoluțieluna-pamantul

O poziționare exactă a centrului Pământului ar fi și este, de altfel, imposibil de stabilit. Substanță care generează greutatea se poate afla la fel de bine, într-un pol sau altul al Pământului. Explicația, spune Lorber este data de faptul că având o constantă, Pământul, sau orice alt obiect ar rămâne neschimbat, mai exact nu ar evolua.

Un exemplu pertinent, în acest sens îl găsim în cartea ”Pământul și Luna” a lui Lorber:

Dacă vom analiza un copac, vom constata că uneori, creșterea sa, la fel ca și zona în care cresc fructele,sunt înclinate uneori mai mult într-o anumită parte a copacului, şi alteori în partea opusă. Într-un an va prospera mai bine jumătatea sa nordică, iar în alt an jumătatea sa sudică. Din când în când pot apărea crengi uscate pe una din părţile copacului, iar alteori în partea opusă”.

Altfel spus, fenomenul produs, rezultă din deplasarea centrului de greutate, care nu ar trebui nicidecum să ne îngrijoreze sau să ne afecteze. Din contră, lucrul acesta ar trebui să ne întărească credința că Divinitatea a organizat cu multă logică migrările inimii Pământului și nu numai. Pănă la urmă, toate ființele aflate pe pământ sunt construite în așa fel încât să nu rămână ”înghețate” într-un singur punct. Punct care ar duce la o stagnare, nemaiputând contribui la procesul de evoluție caracteristic oricărei materii și energii.

Dacă scopul materiei ar fi localizarea permanentă a acestui centru polar, el ar putea fi poziţionat astfel încât materia să rămână întotdeauna neschimbată. Astfel, un pom fructifer, să spunem un măr, ar rămâne pentru eternitate un simplu măr, şi la fel s-ar petrece lucrurile cu toate fiinţele sau obiectele. În acest caz, un animal sau o plantă nu ar fi cu nimic superioare unui diamant”,

exemplică Jacob Lorber, iar comparație poate fi văzută și ca o întărire a ipotezei că lucrurile material nu ar trebui să fie atât de importante pentru om. Cele care ar trebui să conteze cu adevărat și care sunt capabile să-i ofere omului energia necesară evoluției sunt cele însuflețite.

Totul se află în continuă mișcare

sistem-miscare

Un alt motiv pentru care, mobilitatea centrului de greutate este extrem de importantă, este după părerea lui Lorber, și acela că asigură funcționarea optima a materiei. Și din nou, Lorber face o comparație cu organismal uman și animal, de data aceasta prin prisma circulației sângelui, care este un procedeu vital pentru oameni și animale.

Un sânge coagulat, la fel ca şi o inimă statică, nu pot folosi la nimic unei fiinţe vii. În cazul animalelor care se mişcă (spre deosebire de plante), inima îşi poate asuma uneori o poziţie relativ staţionară, întrucât mişcările libere ale corpului pot genera, prin ele însele, diverse reacții la nivelul acelor corpuri care nu au capacitatea de a se mișca liber. Aceste reacţii necesare sunt guvernate prin schimbarea alternativă a centrului polar de greutate”.

În concluzie, stabilirea unei poziții exacte a centrului Pământului nu are cum să fie indicate, decât cu o oarecare aproximație, eventual pentru anul prezent și pentru cel viitor. Nicidecum, susțin specialiștii, nu se poate pune problema unei poziționări exacte a centrului Pământului pentru următorii cinci ani.

Creative Commons License
Inima Pământului – se mișcă sau stă pe loc? by Noul Pamant is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
O practica Bodhicitta

Pema Chödrön ofera o metoda de a genera compasiune pentru toate fiintele umane. Cel mai bun mod de a incepe...

Închide