GANDURILE FORMA

0

*

 Gândurile sunt lucruri și iau formă. (Citirile lui Edgar Cayce 1152-4, paragraf 12)

Totul este în mintea ta!  De câte ori auzim de la alte persoane această replică descurajatoare? Cei care identifică realitatea  strict cu ce poate fi perceput fizic și măsurat se grăbesc să subestimeze puterea gândurilor. Pentru cei care cred cu tărie că realitatea se extinde dincolo de lumea materială, gândurile și sentimentele au o semnificație foarte mare.

Ocultiști de renume și practicanți ai științelor secrete consideră gândurile și sentimentele la fel de reale ca orice alt lucru pe care-l poți ține în mână. Edgar Cayce (1877-1945) a fost una dintre vocile importante (și cu ecou) care a insistat asupra realității gândurilor, cu mult înainte ca acest subiect să fie la modă. Mediul american Edgar Cayce este cunoscut pentru cele 14.000 de scrieri automate pe care le dădea în timp ce era într-o stare modificată de conștiință, dintre care peste 9.600 sunt în domeniul sănătății.

Gândurile sunt lucruri, insista să afirme Cayce.

Un gând ia formă și devine un lucru pe măsură ce ne concentrăm mental și emoțional pe el. Cayce acorda atât de multă importanță puterii gândurilor încât în 23 dintre citirile sale a subliniat faptul că activitatea mentală (energia psihică) poate duce la miracole sau la moarte.

Când gândurile iau formă, ele devin gânduri formă. Acest concept este foarte important pentru cei care își îndreaptă atenția pe observarea și studiul lumii invizibile  din jurul nostru. Oamenii înzestrați sau care și-au dezvoltat clarvederea pot vedea formele gândurilor. Chiar și cei care sunt mai puțin senzitivi pot simți efectele energiilor psihice mai puternice. Ai simțit vreodată energia negativă a unei persoane? Sau furia cuiva deși individul respectiv era calm în aparență? Ce simți atunci de fapt sunt gânduri formă. Acestea se nasc din vibrațiile pe care noi le emitem.

În cartea lor Gândurile formă (1901), Besant și Leadbeater scriu: Fiecare gând creează vibrații pe măsura lui. Ei explică faptul că gândurile formă sunt generate de gânduri și emoții, sau altfel spus de corpul mental și de corpul emoțional (corpul dorință). Un gând formă care ia naștere în corpul mental este o entitate vie cu o activitate intensă, animată de o idee care a generat câmpul respectiv. Acele gânduri formă create de corpul emoțional sunt animate de dorința sau pasiunea care le-a generat.

Besant și Leadbeater atrag atenția asupra capacității gândurilor de a deveni entități vii, independente de creatorul lor. Acest lucru se petrece atunci când un gând este clar și alimentat pe termen mai lung cu emoții puternice. Dacă în schimb, el interferează și cu alte gânduri ambigue, se stinge treptat.

Autorii teozofi (teozofia este o doctrină filozofică-religioasă de origine orientală care susține teoria cunoașterii nemijlocite a esenței divinității) acordă o foarte mare importanță faptului că fiecare gând generează o schimbare vibrațională în corpul mental și fiecare emoție cauzează o schimbare vibrațională în corpul dorință. Aceste transformări duc la modificări benefice sau negative și în realitatea materială.

Gândurile noastre au puterea de a crea sau de a distruge. A deveni conștienți de acest adevăr reprezintă pasul uriaș pe care oamenii îl pot face pentru binele lor și pentru un bine mai mare, acela al omenirii. Știința scoate acum la suprafață informații pe care civilizații străvechi le intuiau și le foloseau. Nu e nimic nou sau inventat recent de către cineva.

Întrebarea este: alegem să ne asumăm responsabilitatea pentru ce creăm în viața noastră sau să ne resemnăm cu iluzia că viața ni se întâmplă…?

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
RUMI

Despre Jalāl ad-Dīn Muḥammad Balkhī sau Jalāl ad-Dīn Muḥammad Rūmī am aflat de la un astrolog, foarte bun prieten cu...

Închide