Este natura o poarta catre intelegerea misterelor universului?

0

Orice individ sau organizatie care descurajeaza sau interzice in mod public interogarea in natura, stiinta sau cosmos ar trebui sa atraga atentia tuturor, pentru singurul motiv ca actionand in acest fel nu facem decat sa ne luam atentia de la agenda noastra ingusta si sa ne largim orizonturile perceptiilor.

Daca deveniti un iubitor de natura, Natura cu siguranta isi va revela secretele ei voua… Familia este o metafora pentru organizarea de tip fractal a Universului. Inspiratia si expiratia voastra oglindeste energia toroidala care dezvaluie materialitatea / non-materialitatea paradoxala a oricarui „obiect”. Modelele atmosferice sunt modele de energie rezonatoare cu polaritate care influenteaza planeta in acelasi mod in care starea voastra se poate schimba in mod inexplicabil, pe masura ce aceste modele de energie se misca in jurul vostru…

Screen-shot-2014-07-01-at-12.50.54-PM-662x400

Einstein, Tesla, Emerson, Thoreau si DiVinci sunt doar cativa pentru care Natura a fost o poarta catre o intelegere mai profunda a functionarii Universului. De multe ori un scriitor a dezvaluit ca plimbarile zilnice in natura au adus revelatii extraordinare ale comportamentului uman. Ce se intampla cand cineva petrece un timp in contemplatie sub corona coniferelor sau in nemiscarea orelor dinaintea apusului? Acestea nu pot fi descrise decat ca magie pura!

OGLINDA, OGLINJOARA…mirror

Priviti apa de pe malul lacului sau din albia raului si va veti vedea reflexia. Toata Natura functioneaza ca un instrument de reflexie, iluminand calitatile totalitatii Creatiei in parti destul de mici pentru ca noi sa putem discerne intelepciunea profunda si adevarul atunci cand cautam metafora pe care o reprezinta. Pentru ca intreaga Creatie (Dumnezeu) este in mod holistic constienta, la fel, toate sunt „parti esentiale” ale Creatiei, constiente, la fel cum este si Constiinta.

De fapt, nu exista separare, sau parti – exista fie un fractal mai mare, fie unul mai mic al Creatiei, legate intre ele ca papusile Matrioska. Pentru ca intrega Creatie este energie si constiinta conectata inter-dimensional, aveti abilitatea de va extinde sau contracta constienta cu intentie, mult dincolo de limitele corpului, folosind o sumedenie de tehnici precum tacerea, rugaciunea, cantatul mantrelor, chimicalelor ce modifica constiinta, Naturii etc.

Conectarea la starile inalte de constiinta si adevarul profund a ceea ce suntem cu adevarat sunt atat de puternice incat Natura a fost neinteleasa, descurajata si chiar interzisa ca practica de a cauta iluminarea. Istoric, de cele mai multe ori interogarea a condus la descoperiri ce contrazic doctrina si dogmele. Demonizarea divinatiei Naturii (Panteismul) se naste din ignoranta, existand chiar institutii care au incercat sa o elimine din forumul lor, ca fiind un posibil pericol. In acelasi sens, stiinta care studiaza cosmosul este o extensie a interogarii Naturii.

Deci, de ce este investigarea fenomenelor naturale inca descurajata pana si in ziua de azi? Probabil pentru ca in trecut, venerarea Naturii a fost limitata la Paganism; venerarea Naturii, prin intermediul partilor ei ccomponente, rezultand intr-un sistem complex de credinte si o multitudine de zei ce trebuiau multumiti si impacati, mai degraba decat sistemul contempora al unui singur Dumnezeu (care, dupa unii, tot mai trebuie multumit si impacat).

medEXPERIMENTUL GANDULUI

Haideti sa interogam mai in profunzime prin ceea ce Einstein numea „experimentul gandului”. Daca voi credeti ca Dumnezeu nu are limitari, atunci credeti de asemenea ca este infnit. Daca Dumnezeu este infinit, atunci El este posibilitati infinite. Mergand mai departe, Dumnezeu este expresii infinite. Ca expresii infinte, Dumnezeu este peste tot. Fiind peste tot, Dumnezeu este tot. Iar acesta este Paradoxul Divin: Dumnezeu este tot ceea ce este vazut si nevazut, atat ca forma dar si ca non-forma.

Panteismul este un punct de vedere creat din constiinta separarii. Ceea ce era si inca este inca neinteles, de la culturile indigene pana la omul modern, este ca Natura nu este vazuta ca un ansamblu, ca parte a unui intreg al lui Dumnezeu / Creatiei. Atunci cand Natura este privita din punctul de vedere al Constiintei Unitatii, ea se reveleaza ca fiind inseparabila de Dumnezeu si ca intotdeauna a fost asa, iar noi, oamenii suntem de asemenea o expresie a lui Dumnezeu, ca o specie din Natura, nu separata de ea.

Acesta este adevarata simbolistica a curcubeului; Creatia exprimata ca un spectru complet de culori vii ale nivelurilor de constiinta. In plus, albul este includerea tuturor culorilor, in timp ce negrul este excluderea tuturor culorilor – Paradoxul Divin renascandu-se – Creatia fiind atat lumina cat si intuneric, nascute din relativitate.

CONSERVAREA EGOULUI

Natura, prin definitie, inseamna in mod esential revelatie. Pe masura ce te scufunzi in flora si in fauna din jurul tau, devenind unu cu ea, este clar ca salvarea ta nu a fost niciodata in pericol, numai credinta ta ca ar fi fost este reala.

Daca fiecare aspect al Creatiei este Constient de Sine, nimic nu este ascuns. Sunteti liberi sa interogati natura proprie si de fapt, sunteti incurajati sa o faceti. Observati tendinta naturala a oamenilor de a fi curiosi si de a investiga viata dintr-o multitudine de puncte de vedere, nu numai prin interogare stiintifica. A fi intr-o stare de veneratie si uimire fata de lumea in care traim si fata de motivul pentru care suntem aici este Creatia in sine plina de veneratie si uimire!

Daca nu ati experimentat pana acum oglinda magica a Naturii, una care se extinde in infinit, sunteti incurajati sa incepeti sa intrebati simpla intrebare fara sfarsit „Care este semnificatia profunda a ceea ce vad in fata ochilor mei?” In acest fel ne exprimam dorinta de a stii si invitam o revelatie a acestui raspuns. Fiti pregatiti sa schimbe totul in viata voastra , pentru ca tot ceea ce ati invatat de la altii va deveni chestionabil si va fi vazut ca un sistem de credinte limitat si invechit.

Pierdeti-va in vastitatea a cine sunteti cu adevarat in Unimea cu Natura. Soptiti la urechea Naturii si Natura va va sopti inapoi. Natura / Creatia va ofera totul ca pe un dar. Voi sunteti acel dar – Darul Vietii.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
coperta articol
Unele sunete fac cât două cești de cafea

Alfred Tomatis este autorul citatului din titlul și noi suntem total de acord cu afirmația sa. Sunetul și culoarea –...

Închide