Suferința din dragoste are leac

0

”Tulburare emoțională afectivă care apare atunci când sentimentele nu sunt împărtășite sau atunci când o relație este în impas ori se sfârșește” – așa definește dr. Cristina Bălănescu, medic primar cu competență în medicină complementară, sentimentul care ne dă de furcă celor mai mulți dintre noi, cel puțin o dată în viață.

Dacă nu suntem făcuți din stâncă, nici neam de Casanova sau Matahari, ca să ni se întindă preș la picioare de către toată suflarea de sex opus, avem nevoie sigur de leacurile generațiilor anterioare, trecute, ca și noi, prin focul iubirii făcute scrum. Ca să lăsăm în urma devastatoarelor sentimente cât mai puțină cenușă și cât mai multă înțelepciune și împăcare cu sine.

PRIMUL AJUTOR…

lacrimiNu te izola, nu te închide în propria carapace. Ieși în lume, socializează, caută compania oamenilor cu care poți aborda subiecte agreabile, pe un ton blând, calm, prietenesc. Tonul face muzica, el induce starea interioară.

Dacă îți vine ideea să te întinzi pe canapeaua unui psihoterapeut, să știi la ce să te aștepți: el va sonda adâncurile subconștientului tău, ca să scoată la lumină și să te ajute să dizolvi resentimentele, prejudecățile și reziduurile lor. Și îți va prescrie, la o adică, antidepresive, sedative, anxiolitice sau psihoterapie,în funcție de cât de grav ai fost rănit din dragoste.

Dar mult mai simplu și mai eficient ar fi să apelezi la…

REMEDII NATURISTE DIN BĂTRÂNI

Relaxează-te și treci pragul unui cabinet de medicină complementară. Spune tot ce ai pe suflet și alege, din panoplia remediilor naturale, ceea ce se potrivește cel mai bine cu firea ta – poate că te temi de ace, poate că nu ești fan al masajului corporal, poate că… Împreună cu medicul specialist, alege terapia care va da roade, eliberându-te de pârdalnica suferință din dragoste.

Aveți de ales, în bună înțelegere, între (sau combinând) acupunctură, electroacupunctură, flexoterapie, masaj terapeutic și de relaxare, tratament homeopat (cu Aurum metalicum, Amica, Platina), fitoterapie cu:

  • brad, dafin sau rozmarin: acestea sunt esențele antistres emoțional; fie că ți le cumperi tu dintr-un magazin naturist și inviți acasă un maseur specializat, fie că apelezi la un cabinet specializat în fitoterapie și masaj terapeutic, ideea este că trebuie să ți se facă două masaje terapeutice pe săptămână cu unul din aceste uleiuri volatile (sau cu două-trei, alternativ). Asta ca să te debarasezi de obsesiile care îți împovărează sufletul și mintea, după recent eșuata experiență amoroasă
  • amestec din plante: te desparte pentru totdeauna de suferința din dragoste și o infuzie din plante medicinale testată și atestată, din vremuri vechi; o variantă este alcătuită dintr-un amestec de sânziene (paradoxal cumva, sânzienele fiind florile iubirii, dar știi cum e, orice plantă de leac are două fețe), tei (sedativ reputat) și mușețel (planta bună la toate); faci un amestec în părți egale din cele trei plante, îl torni în 250 ml de apă clocotită, acoperi vasul și lași planta la infuzat circa 7-8 minute; strecori ceaiul și bei trei căni pe zi; repeți terapia timp de 20 de zile pe lună… pe o perioadă atât de îndelungată pe cât cere sufletul tău (unii oameni uită mai ușor dezamăgirile din dragoste, alții își pansează rănile mai greu – vei afla, cu acest prilej, din ce categorie faci parte și vei ști, pe viitor, în cine și cât să investești emoțional)
  • de real ajutor îți va fi și o infuzie din sunătoare, salvie, isop și levănțică; faci un amestec în părți egale din toate aceste plante, iei o linguriță de plantă și o pui la infuzat, timp de 7-8 minute, în 250 ml de apă clocotită; prepari rețeta zilnic, timp de 20 de zile pe lună, și bei câte trei căni pe zi, atâtea luni câte comandă sufeltul tău îndurerat, până când își regăsește pacea.

Știi cum se spune: răbdare și… infuzii (cu nici un chip tutun!). Cu răbdarea se trece marea care te desparte de euforia trecutelor iubiri. Capul sus, privirea înainte: la primul colț de stradă ești, din nou, în bătaia săgeții lui Cupidon. Nu sta de lemn Tănase, cum se spune. Decide instant dacă te lași săgetat sau faci o fentă în lateral – abia ai trecut cu bine prin terapia anti suferință din dragoste. Mă rog, dacă ți-a plăcut (suferința, terapia sau și-și) o poți lua fericit de la capăt. Noi suntem alături de tine, orice ai alege.

Și dacă vrei să înțelegi mai multe despre suferință, legea cauzei și efectului, karma conjugală și cum să transcenzi această karmă, te invităm la lectură. este una dintre cele mai cunoscute și apreciate lucrări ale omului de știință Dr. Hiroshi Motoyama, și-ți va deschide cu siguranță noi orizonturi de înțelegere.

despartire

Licenţa Creative Commons
„Suferința din dragoste are leac” de noulpamant.ro este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Beneficiile consumului de ceai

Inainte ca ceaiul sa fie o bautura, acesta era folosit ca medicament si doar in zilele noastre, cu ajutorul descoperirilor...

Închide