Putere si Protectie prin Pacea interioara – partea 1

0

Am urmarit de curand un material despre invataturile Brahma Kumaris si cred ca subiectul despre pace interioara ne intereseaza in mod deosebit in aceste timpuri, de aceea vreau sa impartasesc cate ceva din cele expuse in material.

Protectia adevarata vine din puterea interioara si aceasta isi are izvorul in pacea interioara aflata in minte si suflet.

Cand avem un gand pozitiv sau avem credinta in gandurile noastre, atunci acestea devin putere dar cand avem indoiala in gand, atunci ne simtim slabi si nelinistiti, incepem sa ne gandim cu anxietate despre ce se va intampla.

De aceea, cand spunem putere interioara ne gandim la puterea mintii si a sufletului si vedem cum aceasta ne poate salva din multe situatii. Ceea ce e menit sa se intample, se va intampla oricum, nu putem schimba anumite situatii in viata dar ceea ce face diferenta este felul in care raspundem acestora, astfel incat sa nu devenim victimele lor ci chiar sa luam ceea ce putem lua bun din ele.

Facand un joc de cuvinte, putem spune ca legatura dintre putere si pacea interioara este chiar puterea pacii interioare. Una e sa ne gandim la pace si alta este sa ne gandim in pace.

Cand ne gandim in pace suntem in echilibru si avem puterea de a discerne – ce trebuie sa facem sau nu, cum e mai bine pentru noi si cei implicati. Prin vibratiile noastre devenim creatorii realitatii noastre de aceea poate, mai important chiar decat pacea este transformarea prin care noi devenim mai constienti de noi insine.

Asa ca pacea este intr-adevar putere pentru ca relatiile cu noi insine si cu ceilalti se imbunatatesc, la fel si stima de sine. Ceea ce avem de facut este sa ne ingrijim de pacea interioara astfel incat, indiferent de starea lucrurilor din exterior, sa diminuam posibilitatea ca acestea sa ne afecteze in vreun fel – de exemplu, atunci cand ascultam ceva care stim sigur ca nu este corect dar nu ne lasam emotiile sa “fie de acord” cu asta.

Chiar atunci cand observam lucruri nedrepte – la care am fi tentati sa raspundem si sa actionam imediat – este de preferat sa gasim un moment in care sa respiram adanc, sa ne conectam la pacea interioara si sa ne spunem “ok, acum ma conectez la starea mea de echilibru si pace si acolo imi caut resursele pentru a raspunde si face fata situatiei care ma tulbura – mai bine sa fiu in pace cu mine si de-abia apoi sa vad ce am de facut”.

Si chiar daca pare ca trebuie multi ani pentru a obtine starea de pace, tocmai puterea interioara pe care ne-o da aceasta pace in fiecare zi/ gand/ situatie/ emotie – in fiecare zi in care o experimentam, aceasta putere interioara este de fapt, combustibilul care ne ajuta sa ne intarim, pentru ca pacea interioara este ceva ce construim si intretinem zilnic, in mod continuu.

Pacea interioara este putere interioara dar si o forma importanta de protectie, pentru ca daca suntem tentati sa reactionam, atunci toata lumea reactioneaza in lant iar solutiile nu mai sunt vazute in acelasi fel de toti cei implicati – fiecare are propria perspectiva asupra rezolvarii lucrurilor, iar noi nu mai gasim calea comunicarii.

Nu avem nevoie numai de protectie fata de factorii externi ci in primul rand, de acea protectie interioara, realizata de pacea interioara care ne asigura ca orice s-ar intampla in lume, noi ne putem descurca si putem gasi solutii potrivite pentru binele nostru cel mai inalt si a celor implicati.

Ghandi spunea ca intotdeauna avem nevoie ca gandurile noastre sa fie clare, in pace si armonie, sa incercam sa le purificam astfel incat sa actionam intotdeauna din acea zona de claritate.

Cand suntem in pace, devenim pozitivi si suntem in echilibru. Ne-ar lua doar o clipa sa ne infuriem si sunt atatea forte negative care ne pot determina o stare proasta asa ca este important sa stim cum sa ne protejam cu adevarat.

In interiorul nostru este o permanenta lucrare intre cele 3 parti importante, cea care gandeste, cea care spune si cea care face, astfel incat daca apar dizarmonii si de exemplu, spunem ceva nepotrivit, atunci apar si regretele “imi pare rau, n-am vrut sa spun asta..” – dar ce ce o mai spunem atunci!? pentru ca este o dizarmonie si lipseste “ceva” intre minte si actiunile noastre.

In mod normal, ar trebui sa spunem ceea ce gandim si sa facem ceea ce spunem dar in plus fata de “nu gandi, nu spune si nu fa ceva rau” sta inainte de toate, “nu gandi ceva rau”, pentru ca aceasta vine inante de “nu spune” si “nu face”. De aceea, felul in care ne controlam si educam la nivelul mintii, influenteaza ceea ce construim.

De ce ar trebui ca gandurile noastre sa fie pure? Nu pentru ceilalti, ci pentru ca este componenta principala a puterii noastre interioare. Puritatea este ceea ce ne intareste – ceea ce se afla in declin nu are puritate la baza.

Gandurile curate ne vor intari intotdeauna si ne vor aduce intr-o vibratie in care putem relationa in pace cu noi insine, cu ceilalti, cu natura si cu mediul in care traim.

Cu drag,

Liliana
Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

"Ai un singur dar pe lumea asta - care e cu adevarat al tau si pe care poti sa-l dai, iar acela esti tu insuti" - Neville Goddard, Despre mine: http://eliberareemotionala.ro/despre-mine/

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
O metropola veche de 200,000 de ani in Africa – partea a IV a

 Cine a construit metropola? De ce? Povestea, despre Atrahasis vine dintr-o versiune babiloniană de început din jurul anului 1700 ÎC,...

Închide