Puterea minții în vindecare (I)

0

Știai că sunt boli care se pot vindeca doar cu ajutorul gândului? În acest sens există o lege a tămăduirii mentale care se aplică oricui, indiferent de puterea mentală sau de puterea voinței. Cel care a identificat factorii mentali care intervin în procesul de vindecare a fost medicul F. W. Bailes, autorul cărții “Puterea tămăduitoare a minții”. Acesta a demonstrat că rădăcinile reale ale bolii se află, de fapt, în stările emoționale de teamă, de gelozie, de anxietate, precum și în frustrări și în contradicții. Aceste emoții apar atunci când ne forțăm inutil pentru a obține fericirea cu orice preț ori pentru a face față pretențiilor vieții moderne.

Învățați cum să vă programați mintea și veți avea cheia pentru viața voastră.” (, Robert Anthony)

După îndelungi cercetări, medicul F. W. Bailes a descoperit că există o Minte Universală unică, care a creat, pentru prima dată, celulele corpului și care, implicit, are capacitatea să creeze noi și noi celule. La fel de important de știut este și faptul că această Minte Universală creează numai sub directa oblăduire a Spiritului, care este omul.

Poate te întrebi, în mod justificat, de altfel, cum este posibil ca mintea să aibă forța de a ne influența stările fizice până acolo încât să survină îmbolnăvirea. Acest lucru este posibil, susține medicul Bailes, întrucât omul gândește nu numai cu creierul, ci cu întreg corpul. Așa se face că fiecare celulă, oricât de mică, poate să fie o scânteie infinit de mică a Minții. Prin urmare, se consideră că celulele sunt însuși gândul. Mai precis, fiecare celulă creată de corp poate fi un gând, fie negativ, fie pozitiv. Așadar, gândurile de sănătate înseamnă celule sănătoase, iar gândurile de boală înseamnă celule bolnave.

Boala, o idee deformată

Multe dintre ideile noastre cu privire la cum funcționează viața sunt total eronate. De fapt, majoritatea crezurilor noastre nu au fost niciodată testate în lumea reală. Cu toate astea, noi ne trăim întreaga viață bazându-ne pe premisa că ceea ce credem este adevărat.” (, Robert Anthony)

neuroni

Trebuie să reții că orice stare a minții se înregistrează în corp, mai simplu spus, mintea modelează corpul. Prin urmare, gândurile negative vor induce corpului o condiție pe măsură. Isus Hristos a spus în urmă cu mii de ani că orice boală este rezultatul unor stări mentale necurate. Bailes a definit boala drept o “idee deformată care și-a asumat dominația”. De exemplu, s-a observat că stările emotive intense opresc producția de globule roșii sangvine, favorizând apariția anemiei. Tot de natură emotivă sunt considerate și o mare parte din așa-numitele indigestii nervoase. În plus, ulcerul gastric, astmul, afecțiunile pielii și tulburările cardiace pot fi cauzate și de emoții negative puternice.

Cel mai puternic obstacol: lipsa încrederii

Medicul Bailes susține că singurul lucru care poate sta în calea vindecării mentale și spirituale este lipsa de încredere că, într-adevăr, vindecarea poate avea loc doar cu puterea gândului.

Credința nu este o stare emotivă ce se realizează la comandă. Credința se bazează întotdeauna pe scopul ei și, când obiectivul este destul de important, nu se mai pune problema credinței. Mai întâi, ajungem la cunoaștere și după aceea ne dăm seama că am căpătat și credința, care a venit de la sine atunci când a găsit un obiectiv substanțial pe care să se bizuie”, susține medicul F. W. Bailes.

Persoanele care au o gândire distructivă, bazată pe temeri, ură, ranchiună, invidie și tristețe creează un model de gândire pe care mintea îl prelucrează, cu totul impersonal, sub formă de boală. Vindecarea survine doar atunci când acest model de gândire este înlocuit cu unul care susține sănătatea, iubirea, pacea și fericirea.

Armonia este cheia

Cheia organismului și a întregului Univers este ARMONIA, întrucât totul pulsează numai dacă ritmul este armonios și constant. Acest ritm al universului a fost observat încă din vremuri străvechi, iar, mai târziu, oamenii de știință au descoperit că acest lucru este valabil și în privința gândirii. Astfel, s-a observat că iubirea este ritm, iar egoismul discordanță, încrederea este ritm, iar gelozia discordanță, credința este ritm, iar teama discordanță, speranța este ritm, iar disperarea este discordanță, cinstea este ritm, iar înșelăciunea este discordanță. Prin urmare, îți poți asigura echilibrul fizic și psihic câtă vreme starea ta mentală este în acord cu ritmul Universului.

Cum ne tratăm cu ajutorul minții

La prima vedere tratamentul pare simplu, deoarece constă într-o simplă activitate mentală. Este nevoie totuși de motivație și control al minții. Primul pas este RELAXAREA, pe care trebuie să ți-o induci atât fizic, cât și mental. Nu te vei putea vindeca dacă ești sub imperiul temerilor, grijilor, supărărilor ori al anxietății. Dacă nu cunoști nicio metodă de relaxare, medicul Bailes recomandă citirea psalmilor 91 sau 23, care tratează chiar subiectul vindecării. Unul dintre cele mai apreciate ghiduri care conțin tehnici practice pentru detensionare rapidă este . Cartea reprezintă rezultatul colaborării fructuoase dintre Michael Hall (unul dintre cei mai renumiți psihoterapeuți și dezvoltator al NLP-ului) și Debra Lederer, specialist și instructor în yoga).

exuberanta

Revenind la vindecare prin puterea minții, tratamentul începe cu adevărul fundamental că ești ideea perfectă în Mintea Divină și că întregul proces constă în a înlătura din propria minte orice idee de imperfecțiune sau de boală. Atunci când îți vei da seama că ești o ființă perfectă, înseamnă că tratamentul începe să devină activ. Uneori, susține Bailes, pentru a ajunge la această certitudine este imperios necesar să elimini propriile îndoieli, care pot fi alimentate de declarația medicilor care nu-ți mai dau nicio speranță de vindecare.

Este posibil ca, pentru a te vindeca cu succes, să fii nevoit să te combați chiar pe tine, iar acest lucru reprezintă una dintre părțile esențiale ale unui tratament de succes.

Medicul Bailes insistă ca bolii să nu i se acorde prea multă atenție, deoarece, cu cât se discută mai mult despre ea cu atât este înzestrată cu mai multă falsă realitate. Bolii i se acordă atenție doar atât cât este necesar pentru a afla cum poate fi tratată. În rest, accentul va cădea pe perfecțiunea spirituală a bolnavului.

[ Citește partea a II-a aici. ]

SURSA: “Puterea tămăduitoare a minții” – F.W. Bailes

Licenţa Creative Commons
„Puterea minții în vindecare (I)” de noulpamant.ro este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
cover img
Puterea minții în vindecare (II)

[ Citește partea I aici. ] Medicul F.W. Bailes a demonstrat că gândul poate vindeca și a identificat și metoda...

Închide