Puterea minții în vindecare (II)

0

[ Citește partea I aici. ]

Medicul F.W. Bailes a demonstrat că gândul poate vindeca și a identificat și metoda cea mai eficientă. În cartea sa “Puterea tămăduitoare a minții”, acesta a prezentat o serie de cazuri de vindecări realizate exclusiv prin puterea minții. În unele situații, tratamentul a impus, încă de la început, înlăturarea cauzei care a dat naștere bolii. De exemplu, în cazul unei eczeme rebele, ce nu a putut fi vindecată prin niciuna dintre metodele clasice, a fost necesar ca pacienta să înțeleagă mai întâi că stările de animozitate și de amărăciune, cauzate de o dispută cu o rudă apropiată, stăteau la baza afecțiunii sale. Vindecarea a început abia după eliminarea lor și pătrunderea sensului următoarei fraze: “Și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri”. Această rugăciunea spune că orice ranchiună păstrată în inimă închide manifestarea perfecțiunii spirituale.

Formulă vindecătoare

Tratamentul a început prin exprimarea unei formule pe care o poți folosi ca șablon: “Eu, Mary H., sunt acum înconjurată de Mintea Subiectivă Universală. Verișoara mea, Jane Jones, este, de asemenea, înconjurată de această Minte. Amândouă gândim în ea și cu ea în acest moment. Nu pot exista două curente de gândire ostile în această Minte Unică. Eu pronunț acest cuvânt, care este Lege în interiorul stării mele mentale, adică în Minte nu există decât o condiție de liniște, deci, atât eu cât și vara mea ne aflăm în totală pace în această Minte. Mă iert pe mine, precum și pe ea, pentru orbirea noastră ce a provocat o perturbare ce nu există acolo. Elimin total, șterg și dizolv orice sentiment de jignire, toată supărarea, toată iritația. Nu există nimic, nicăieri, care să aibă puterea de a mă irita, pentru că mă aflu în calmul etern al Spiritului. Sunt întruparea Spiritului, care nu emană decât pace, armonie, perfecțiune. O îmbrățișez pe Jane Jones și o învălui cu cea mai caldă și mai profundă iubire. Învălui pe toți cu aceeași caldă iubire, divină, inspirată. Mă pronunț pentru înlăturarea oricărui sentiment de iritare în lumea mea și emit pacea mea, care să învăluie orice vine în contact cu mine”.

În încheiere, se spun următoarele cuvinte, care țintesc întocmai locul bolnav, în cazul de față pielea: “Pielea mea este ea un loc de sălășluire a Spiritului și nu cunoaște decât pacea, finețea, netezimea. Acum îndrept Legea Minții să manifeste în stările mele mentale, în corpul meu, în pielea mea acea perfecțiune spirituală care ține întodeauna de prezența Spiritului. Acum, în mod conștient, predau acest corp lucrării perfecte a Legii perfecte, în acord cu acest cuvânt al meu de perfecțiune. Mă bucur de perfecta ei împlinire, pentru că știu că ea se produce chiar în clipa de față”.

plantute

Această formulă a fost repetată de Mary H. de trei ori pe zi, după ce, timp de 15 minute, a citit și a meditat la lucruri spirituale. După numai câteva săptămâni, eczema a dispărut complet și nu a mai reapărut niciodată. Bailes susține că ar fi ideal să iei legătura cu persoana cu care te afli în conflict, dar nu este obligatoriu. ESENȚIAL este să te împaci cu persoana respectivă în conștiința ta.

Orice jignire are efect numai dacă o accepți

O sinuzită rebelă, de exemplu, ce avea drept cauză un complex de persecuție, nu s-a putut vindeca până ce pacientul care a fost ținta jignirile și persecuțiilor nu s-a convins că toate acestea sunt nefondate. Mai exact, dacă cineva are intenția să ne jignească, aceste jigniri nu au efect decât dacă le acceptăm. Concluzia este că dacă ignorăm pe cel care ne jignește, atunci jignirea nu se produce, ceea ce dovedește că gândurile sau cuvintele altora nu au nicio putere asupra noastră. Concluzia: Ne rănim singuri sufletește prin modul în care reacționăm mintal la ceea ce auzim.

Medicul Bailes ne sfătuiește să practicăm, în propria noastră conștiință, convingerea intimă că nu există niciun motiv de enervare. Aceasta deoarece, atunci când se ivește ocazia de a trata o boală, nu va mai trebui să ne smulgem dintr-o atitudine negativă.

Nu este rezonabil să spui că te poți înconjura de gânduri sau cuvinte despre boală, chin, neplăceri, sărăcie, invidie, critică, gelozie și lăcomie timp de 23 de ore și să pretinzi că, în ora care a rămas, poți pune în mișcare Legea Spirituală”, susține Bailes.

Ca o concluzie, vindecarea mentală și spirituală nu este apanajul exclusiv al religiei, dar se folosește învățătura lui Isus, întrucât acesta a propăvăduit că boala nu are nicio putere pentru că nu face parte din Planul Divin. Un alt aspect important de reținut este faptul că atunci când suntem într-un necaz, Dumnezeu nu va mișca niciun deget, pur și simplu, pentru a ne scăpa de el, deoarece toată răspunderea ne aparține. Dacă însă îi cerem ajutorul Divinității, vom descoperi că toate resursele Tatălui ne stau la dispoziție.

SURSA: “Puterea tămăduitoare a minții” – F.W. Bailes

Licenţa Creative Commons
„Puterea minții în vindecare (II)” de noulpamant.ro este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire – Distribuire-în-condiţii-identice 4.0 Internațional .Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Ce se intampla cand mori? Dovezile sugereaza ca timpul pur si simplu se restarteaza

Ce se intampla cu adevarat atunci cand murim? Putrezim in pamant, sau mergem in Rai (sau Iad, daca am fost...

Închide