Legătura dintre gânduri (planul energetic) și boli (planul fizic)

2

Nu trebuie să fii doctor docent pentru a-ţi da seama că o gândire negativă este inamica unui organism armonios şi sănătos. Răul care domină mentalul poate ajunge, în timp, să aibă efecte cronice asupra corpului fizic, prin dezechilibrul provocat la nivelul câmpului nostru energetic. Căci, este adevărat, bolile apar în câmpul energetic al omului cu mult timp înainte ca ele să se manifeste în planul fizic.

Organismul blochează programele distructive ce au pătruns în câmpul omului, dar când omului i se deformează structura energetică, apar breşe în sistemul său defensiv şi devine o pradă uşoară pentru virusul, care îndeplineşte funcţiile unui program punitiv. Omul începe să fie bolnav.

Din păcate, ne dăm seama prea târziu că noi suntem singurii răspunzători pentru starea noastră de sănătate, pentru fericirea şi nereuşitele noastre.

tristeteGândurile încărcate cu emoții negative, neîncrederea, grijile, ura, frica, anxietatea, amărăciunea, nerăbdarea, avariţia, lipsa de amabilitate, obiceiul de a judeca pe alţii şi de a-i condamna, toate acestea atacă trupul la nivelul celulei, ceea ce conduce la suferinţă, nefericire şi deprimare. Prin gândurile, dorinţele şi obiceiurile noastre inducem sănătate sau boală în corpul fizic.

Vă invităm să descoperiţi în ce fel pot fi bolile efecte ale stării mentale în care ne complacem şi cum au fost ele generate de comportamentul nostru mental şi afectiv.

Să vedem, aşadar, ce determină, din punct de vedere spiritual, apariţia unora dintre cele mai răspândite afecţiuni moderne!

Alcoolismul. Persoanei dependente de alcool îi iubirea. Iar dacă acest sentiment îi lipseşte iubirea. Nu cea pe care o primește de la persoanele apropiate, ci iubirea din propriul suflet. Astfel, i se instalează o stare de disconfort, de chin spiritual. De aceea el încearcă să-şi reprime această durere prin orice mijloace. Dar nu trebuie uitat niciodată că lucrurile care ne fac dependenţi generează numai suferinţă.

Afecţiunile pulmonare. Sunt efecte ale supărărilor reprimate, necazurilor, tristeţii, fricii de a simţi plăcerea şi bucuriile vieţii. Tuberculoza, pneumonia şi bronşita sunt cauzate de supărări de lungă durată. Iar când nu iubim lumea înconjurătoare, primele organe care au de suferit sunt plămânii.

Artrita. Apare la persoanele care nu sunt plăcute de cei din jur, din cauza spiritului lor prea critic şi a rigidităţii provenite din mental, a încercării de a-i schimba pe ceilalţi. Dacă artrita e prezentă la nivelul mâinilor, braţelor, picioarelor şi şoldurilor, eşti încredinţat că oamenii se folosesc de tine şi nu exprimi ceea ce simţi cu adevărat.

Bolile de piele. Sunt generate de tulburările hormonale. Problemele la nivelul pielii subliniază teama individului de a se exprima total, de a fi el însuşi, de a se deschide complet, o lipsă de iubire pentru sine şi o respingere a tot ce îi oferă viaţa. Psoriazisul poate fi şi cauza unui orgoliu nestăvilit, o trufie exacerbată. Conflictul psihic cu spaţiul poate predispune la boli de piele.

tristete

Depresia. O lipsă a dorinţei de a trăi. Când te simţi încontinuu nefericit şi nemulţumit, când nimic din jur nu-ţi mai place, te îndrepţi spre depresie. Depresia este o agresiune împotriva ta însuţi. Bolile pe fond nervos provin din ciudă, mânie şi alimentarea cu gânduri negative.

Colesterolul crescut. Este o cauză a rigidităţii persoanelor care îşi creează o carapace de protecţie, acei oameni care se tem să se bucure. Aceştia ar trebui să lase emoţia şi energia iubirii să curgă prin fiinţa lor.

Bolile de ficat. Ficatul este organul care ripostează la supărări şi la mânia reprimată, este sediul celor mai negative emoţii: ura, mânia, furia. Problemele de ficat vin dintr-o mânie îndreptată împotriva propriei persoane, ca rezultat al unui conflict între suflet şi mental. Stresurile de orice natură au un efect negativ asupra ficatului. Ficatul este în mode deosebit o oglindă a sufletului şi, de aceea, tratamentul depresiei nu poate fi despărţit de cel al ficatului.

boli de inimaInima. Reprezintă centrul iubirii. Dacă nu-şi exprimă deschis sentimentele, individul îşi închide chakra inimii şi riscă să aibă probleme cardiace. Datorită reprimării emoţionale şi a sentimentelor, multe persoane au probleme cardiace, iar un om bolnav de inimă este depozitarul unei cantităţi enorme de gânduri de ură. Problemele conflictuale îndelungate, insatisfacţiile, conflictele interpersonale generează hipertensiuni esenţiale şi boli de inimă. Reumatismul cardiovascular are două cauze: o lungă perioadă de supărare sau tristeţe precum şi o expunere repetată la factorii climaterici nocivi, cum este frigul.

Boli ale rinichilor. Cel care nu-şi exprimă talentele, capacităţile, dorinţele sau credinţele, se expune tulburărilor renale. Tot ceea ce este reprimat, frica şi teama slăbesc rinichii.

Sistemul digestiv. Stomacul reprezintă facultatea de a digera experienţele vieții şi de a accepta cele învăţate. Ura, mânia, frica, regretul legat de trecut, precum şi grija, teama şi îngrijorarea faţă de viitor favorizează apariţia bolilor stomacului, ale vezicii biliare şi ale intestinelor.

Partea pozitivă a descoperirii cauzelor spirituale ale bolilor este faptul că, dacă prin gând (rău) omul se poate îmbolnăvi, tot prin gând (bun) el se poate şi vindeca, dacă este depistată sursa bolii. Şi dacă bolnavul va evita, pe viitor, să repete aceleaşi greşeli. Când cauzele vor fi eliminate, boala devine vindecabilă.

fericire

Licenţa Creative Commons
Legătura dintre gânduri (planul energetic) și boli (planul fizic) de Noul Pamant este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Credibila postarea, dar cum explica bolile copiilor?
    Ei nu au ganduri negative, ura, tristeti, etc.

  2. Personal, cred ca sunt cativa factori majori care contribuie la bunastarea unui om (inclusiv pe plan fizic). Dintre ele, gandirea si mediul pe care ni-l cream (plin de pozitivism sau din contra, plin de nagativism) au o influenta covarsitoare asupra sanatatii. Nu trebuie demonstrat, se vede cu ochiul liber si stim pe propria piele ce inseamna pentru organism tristetea indelungata, furia, ura, frica, pesimismul si alte sentimente negative auto-intretinute. Un adult este responsabil pentru gandurile si emotiile lui. De asemenea, consider ca un adult care a devenit parinte este responsabil si pentru mediul in care aduce pe lume si creste un copil. Mintea copiilor este ca un burete care absoarbe orice, fara discernamant. Inca din timpul sarcinii, este stiut faptul ca fatul este influentat de trairile si comportamentul mamicii. Mediul in care creste un copil determina evolutia lui pe toate planurile. Si sigur ca este vorba si despre alti factori cauzatori de boala (alimentatie neadecvata, predispozitii genetice etc.). Insa este important de avut in vedere faptul ca parintii isi pun amprenta puternic asupra copiilor (cu tot ce sunt ei ca oameni – trairi, ganduri, mod de a privi viata, convingeri personale, etc).
    Multumim pentru interes si implicare in tema :)
    Cu drag, Anca.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Sant Thakar Singh – „Calea adevarului”

Sant Thakar Singh (26 martie 1929 – 6 martie 2005) a fost un invatator spiritual in lineajul Sant Mat. Initiat...

Închide