Puterea imaginatiei: cheia schimbarilor pozitive

0

Imaginația este abilitatea de a forma o imagine mentală a ceva ce nu poate fi perceput prin cele cinci simțuri. Este abilitatea minții de a construi scene mentale, obiecte sau evenimente care nu există, nu sunt prezente sau nu au avut loc în trecut.

Toată lumea deține un anumit nivel de imaginație. Ea se manifestă în grade diferite la persoane diferite. Unii oameni au o imaginație foarte dezvoltată, în timp ce la alții, ea se manifestă într-o formă mai slabă.

Imaginația face posibilă experimentarea întregii lumi, numai prin puterea minții. Ea oferă posibilitatea de a analiza orice situație din mai multe puncte de vedere și de a explora mental trecutul și viitorul. De asemenea, tot cu ajutorul imaginației, suntem capabili să visăm cu ochii deschiși. Știm, prea multă vizare cu ochii deschiși te poate transforma într-o persoană inactivă, însă o visare gradată și controlată oferă fericire, calm și destresare.

Tot cu ajutorul imaginației, poți călători oriunde în lume cu viteza luminii, fără să întâlnești niciun obstacol. O astfel de călătorie te va face să te simți liber, chiar dacă numai temporar și chiar dacă numai în mintea ta. Cu toate acestea, starea de relaxare îți va distrage atenția de la probleme, dead-line-uri și necazuri.

Imaginația nu se limitează doar la a derula imagini în minte.

Ea include toate cele cinci simțuri și sentimente. Unele persoane își pot imagina un sunet, un gust, un miros, o senzație fizică sau un sentiment, sau o emoție. Pentru alții este mai ușor să-și proiecteze imagini mentale, sau sentimente, în timp ce unii se simt mai confortabil imaginându-și senzația unuia dintre cele cinci simțuri. Iată de ce, o îmbunătățire constantă a imaginației, oferă posibilitatea de a combina toate simturile.

Nu uita că o imaginație puternic dezvoltată nu te transformă nicidecum într-un visător sau un leneș. Dimpotrivă, ea întărește abilitățile creative și este un instrument excelent pentru a recrea și a remodela lumea și viața ta.

Imaginația este o putere minunată, care îți poate schimba viața. De altfel, imaginația este utilizată la scară largă în magie, în vizualizarea creativă și în afirmații. Este creatorul unor circumstanțe și evenimente. Când știi cum să lucrezi cu ea, îți poți transforma și cele mai arzătoare dorințe în realitate.

Indiferent de mediul în care ne desfășurăm activitatea și trăim, imaginația are un rol important în viața noastră și îi dă valoare. Este, după cum susțin specialiștii, mult mai mult decât o stare de visare inactivă. Cu toții ne folosim de ea, conștient sau inconștient, în cele mai multe dintre treburile noastre zilnice. Ne folosim imaginația atunci când planificăm o petrecere, o excursie, când facem planuri de afaceri sau când urmează să participăm la o întâlnire importantă. O folosim inclusiv atunci când descriem un eveniment, explicăm cum anume ajungem pe o anumită stradă, când scriem, când spunem o poveste sau chiar și atunci când gătim.

Imaginația este o putere creatoare, necesară în orice domeniu.

E nevoie de imaginație pentru a inventa un instrument, pentru a proiecta o rochie sau o casă, pentru a picta sau pentru a scrie o carte. Puterea creatoare a imaginației are un rol important în realizarea succesului în orice domeniu. Ceea ce ne imaginăm cu credință și sentimente vine din adâncul ființei noastre. Este un ingredient important al vizualizării creatoare, al gândirii pozitive și al afirmării.

Vizualizând constant un obiect sau o situație și repetând de mai multe ori imaginea mentală, există șanse mari să atragi în viața ta acel obiect sau acea situație.

Acest lucru înseamnă că trebuie să ne gândim doar într-un mod pozitiv la dorințele noastre, în caz contrar, există riscul de a atrage situații și oameni pe care nu ni-i dorim cu adevărat. Mulți dintre noi încă mai facem o astfel de greșeală, nefolosind coret puterea imaginației. Iar nerecunoașterea importanței imaginației, poate duce la o revoltă, la o viață nefericită și la un parcurs păgubos.

Prin imaginație, putem atrage atât lucrurile bune, cât și pe cele neplăcute

Această lipsă de înțelegere a puterii imaginației este, deseori, responsabilă pentru suferința, incompetența, dificultatea și eșecurile din viața noastră. Din păcate, din motive necunoscute, cei mai mulți oameni sunt inclinați să gândească negativ. Ei nu se așteaptă la un succes. Proverbul drobului de sare este adânc împământenit în subconștientul nostru, iar eșecurile sunt rezultatul sorții și al destinului.
Nu uita că orice atitudine poate fi schimbată, astfel încât viața ta să intre pe făgașul reușitelor.

Înțelegând modul de utilizare al imaginației și punând în practică toate aceste cunoștințe, bineînțeles, în beneficiul propriu, viața ta va urma calea de aur a succesului, a satisfacției și a fericirii.

Creative Commons License
Puterea imaginatiei: cheia schimbarilor pozitive by Noul Pamant is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Șapte pași ca să îți amintești visele

Majoritatea persoanelor nu se gândesc la efectele pe care visele le au asupra vieții conștiente, însă visele te ajută să...

Închide