Ce canti astazi?

0

Permanent, constant, coerent, continuu, atent, gratios, puternic si dedicat. Ca un pianist. Ca un tigru. Ca un soare. Ca tine, cel adevarat. Aceasta este cheia catre indeplinirea adevarului tau launtric.

De multe ori te-ai intrebat care este scopul, menirea, sensul, locul, rostul tau in aceasta lume. De multe ori ai cerut semne, detalii si lamuriri de la univers, sursa, creator, Dumnezeu. De multe ori ai decriptat sincronicitati, similitudini si ai facut legaturi. De multe ori ti-ai zis „asta e!” si te-ai napustit entuziast si energic catre acea noua destinatie. Si apoi te-ai trezit uitand ca esti, dintotdeauna, treaz.

Ce am eu de facut pe pamant? Care e partitura mea in uriasa orchestra a vietii? Cand mi se va da tonul, cand voi incepe sa cant? Si la ce instrument? Ce profesie ar trebui sa am? Sa ma mut? Sa imi schimb jobul? Cand voi avea un copil? Cand voi intra in randul lumii? Cand voi avea casa mea? Ce sa fac pentru a fi fericit?
Intrebari pe cat de firesti, pe atat de inutile. Tonul s-a dat odata cu primul tau sunet, la inceput, cand tot ce faceai era perfect, din totala unitate cu tot ceea ce este. De atunci, si pana acum, daca privesti prin tunelul din timp prin care ai trecut, tot ce a fost, a fost pur si simplu… perfect. de privesti cu ochi divini, vei observa cum fiecare gest, etapa, durere, bucurie, om, ratacire si-au avut locul lor, ca intr-un puzzle ce se inchide perfect. Mangaiate de legea echilibrului, toate momentele de deruta si de actiuni nefavorabile celorlalti s-au inchis simplu, intr-un cerc.

Iar acum, in aceasta clipa minunata in care traiesti dragul de a fi, adu-ti aminte ca esti doar ca sa stralucesti. Doar ca sa traiesti. Ca sensul este sens doar daca esti undeva. De esti peste tot, nu mai este niciun drum de parcurs. Sa fii ceea ce esti in ceea ce este: provocarea celui ce crede ca nu este deja, una cu totul.

La ce canti tu? La harpa numita viata. Ce canti tu? Armonia. Sau… adevarul? Caci liniste vei fi de-a pururi.
Viata de zi cu zi iti ofera miliarde de sunete, emotii, trairi in compania carora sa iti integrezi propria muzica. Propriile sunete. Nu cauta alte melodii sau alte orchestre mai atragatoare, ele te asteapta deja, intr-o probabilitate catre care te vei indrepta prin modul in care vei canta azi. Prin fiecare gand, gest, emotie pe care le manifesti fata de ce se afla in jurul tau, in fiecare clipa. Adica acum. In fiecare moment numit acum.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Sunt. Clipa de clipa. Doar ca mai uit, insa, cateodata... Ca si tine:) Si, pe calea catre reamintire, inteleg ca totul este déjà in mine. Ca totul este infinit mai frumos, complet, armonios si perfect decat imi pot imagina, de la un tomberon de gunoi pana la un rasarit fabulos. Aici si acum sunt un mic semafor pentru particulele de lumina de care ma ciocnesc, amintindu-mi, odata cu ele, ca nu e nimic de modificat. Doar de observat. Doar de savurat.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Omraam Mikhael Aivanhov

Un spirit înalt, multă activitate, cunoştinte felurite despre spiritualitate şi despre viaţă în general, Omraam Mikhael Aivanhov este cel mai...

Închide