ESTI UN INSTRUMENT MUZICAL LA CARE CANTI DOAR TU

2

viaţa e o simfonie. câteodată de culori, altădată de sunete, sau poate o avalanşă de parfumuri extatice. sau poate o scurtă partitură de sezaţii tactile, când tari ca vârfurile semeţe ale stâncilor, când moi ca fundul nisipos al mării, îmbibat de apă. oriunde priveşti, totul se aşează şi se ordonează după vibraţia specifică. a locului, a omului, a evenimentului, a gândului, a…

şi atunci cum să nu fii şi tu un instrument muzical, perfect acordat, dăruit lumii pentru simfonia ce se cheamă viaţă? cum să nu îţi cauţi partitura printre miliardele celelelalte de partituri şi să întregeşti simfonia dăruirii? da. dar atenţie. urechea care ascultă celelalte melodii poate uşor influenţa partitura şi atunci notele nu vor mai curge natural pe corzile line ci vor fi împrumutate cumva, reci, artificiale, ca mai toate lucrurile din jurul tău. dacă pierzi legătura cu natura ce îţi reglează motoraşele interioare prin simpatie şi prezenţă în câmpul conştiinţei, vei vedea cum aceste motoraşe interioare încep să îşi desfacă micile petale dinţate care transmit mişcările natural între diversele structuri care îşi formează complexul numit OM.

http://abstract-wallpapers-hd.blogspot.com/2011/08/music-abstract-wallpapers.html

 

de ce e important să cânţi tu la propriul instrument? pentru că numai tu eşti singurul care poate vedea şi simţi şi intui şi raţiona acele elemente specifice şi necesare pentru propria evoluţie. oricât de deschişi am fi, oricât de mari maeştrii spirituali am ajunge, nu putem trasa pentru altcineva drumul. înseamnă a încălcă unul din principiile care guvernează liberul arbitru şi implicit să ai o privire de ansamblu atât de largă încât ai ieşi din fizic. pentru că sunt bariere energetice şi informaţionale între diversele structuri ale universului în aşa fel construite încât fiecare e propriul lui maestru, în propriul lui timp şi în ritmul propriu. nu înseamnă că trebuie să refuzi ajutorul dacă ţi se oferă, înseamnă să înţelegi că acel ajutor e acolo tocmai pentru a te ajuta să îţi vezi propria lume interioară şi a înţelege care sunt elementele care te definesc în lumea reală ca persoană, ca prezenţă. să poţi să discerni acele elemente care îţi structurează personalitatea. să poţi să îţi auzi muzica interioară, care funcţionează chiar dacă tu nu eşti conştient de ea, cumva identic funcţiilor vegetative, doar că izvorând din nişte niveluri de conştiinţă superioare. şi în momentul în care începi să asculţi muzica interioară ai să înţelegi puţin mai mult cine eşti pentru că vei începe să citeşti pertitura inimii tale şi sunetul corzilor sensibile ce îţi crează corpurile de lumină. până în momentul în care vei deveni iluminat de vibraţiile acestor fire sensibile de lumină şi vei transcende alegerea duală şi suferinţa, alegând calea echilibrului şi adevărului.

sunt multe nuanţe de sesizat într-o simfonie, câteodată e greu să separi instrumentele pentru a le putea urmări individual, mai ales atunci când muzica începe să te cuprindă şi îţi inundă sinapsele cu valuri de bucurie inconştientă, şi atunci e bine să poţi să urmăreşti în acelaşi timp şi minunata simfonie care se desface în faţa ta, ca un fractal de lumină ce îşi întoarce şerpii de lumină în ei înşişi, creând moebiuşi pulsatili în câmpul conştienţei, odată cu separarea fiecărei surse de vibraţie. pe măsură ce devii din ce în ce mai conştient de această muzică începi să conştientizezi şi diversele roluri pe care le aveai deja în creaţia acesteia.

http://visualpalate.typepad.com/visual_palate/images/music_of_the_spheres.jpg

 

începi să vezi fiecare instrument şi să îl cunoşti, să ai grijă de el şi să creezi o relaţie specială cu fiecare dintre ele. acesta e pasul cunoaşterii conştiente. vei deveni apoi dirijor pentru orchestra ionterioară, intuind cumva fluxurile de lumină care se împletesc în jurul muzicii. acesta este pasul cunoaşterii supra-conştiente. şi în final, în liniştea pe care această muzică celestă ţi-o oferă ca contra-greutate pentru orice experienţă umană pe care o trăieşti, vei deveni compozitor, păstrând şi vechile pozişii active. aici ai să păşeşti în tărâmul alam-al-mithal, acolo unde eşti muzică, eşti prezenţa şi intenţia. eşti conştiinţa însăşi, pentru că dezvăluindu-te, poţi citi în profunzimea notelor toate aspectele vieţii şi vei fi liber să exişti, fără nuanţe, fără apăsare, dar întotdeauna sensibil la tot ceea ce e în tine de fapt, pentru că în oglinda conştiinţei tale, viaţa crează valuri, valurile crează sunet, sunetul crează muzică, iar muzica eşti tu, făptură minunată de lumină!

lasă-te în voia muzicii şi simte vibraţia corzilor, simte răcoarea subtilă a clapelor, forţa centripetă aplicată beţelelor sau talgerelor, vizualizează curbura strălucitoare a alămurilor şi fiinţarea în momentul în care necreatul devine sunet, când intenţia degetelor, buzelor şi al arcuşului se unesc într-o geometrie fantastică să creeze fiecare clipă, fiecare pas, fiecare prezenţă. poţi găsi în fiecare aspect al vieţii muzica sferelor şi atunci când o faci, totul devine mai bun, mai normal, echilibrat. devine esenţa a ceea ce de fapt e. devine adevăr.

 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

2 comentarii

  1. Carmen Negrila on

    Iti multumesc,cu fiecare cuvant m-ai adus mai aproape de mine,iar sufletul meu s-a umplut de bucurie,care s-a transformat in lacrimi,iar aceasta emotie intensa mi-a facut seara minunata!Cat de frumos e drumul spre mine,sunt atat de fascinata,nu e o intamplare ca am ajuns aici si sunt recunoscatoare ca viata e atat de complexa si ca tu ti-ai gasit vocatia si prin ea,ajuti suflete ca mine sa si-o gaseasca pe a lor!

  2. Carmen
    mulţumesc. mulţumesc. mulţumesc.
    nu există binecuvântare mai mare decât lumina care vine de la oameni ca tine care recunosc printre rânduri lumina. şi o reflectă înapoi.

    o seară minunată!

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
PRIN VIZORUL SUFLETULUI – prezentarea echipei

După cum vă povesteam în articolul anterior am strâns o mână (5 degete ale unei mâini în persoanele celor 5...

Închide