Descoperă și activează resursele ascunse ale creierului tău

1

Unii spun că este un mit, alții aduc dovezi științifice care atestă adevărul. Oricum ar fi, cu toții suntem curioși să aflăm dacă, într-adevăr, ne folosim doar 10% din capacitatea creierului. Chiar dacă, adevărata sa origine nu este cunoscută, în jurul acestei ipoteze s-au creat tot felul de filme și scenarii, s-au scris tot felul de cărți și documentare care ne-au captat curiozitatea și ne-au transpus în mintea unui adevărat geniu.

Adevărul despre potențialul minții

Imaginația noastră devine foarte bogată atunci când ne gândim cât de multe lucruri fascinante am putea crea folosind întreaga forță mentală. Probabil, atunci telepatia ar fi o caracteristică banală, iar teleportarea o activitate firească.
În același timp, ne întrebăm cum este posibil să folosim doar 10% din capacitatea creierului, când toate funcţiile vegetative ale organismului sunt controlate de el, iar cea mai mare cantitate de energie produsă de organism este alocată lui?
Poate că abordarea corectă a acestei teorii ar fi că ne folosim 10% din capacitatea creierului în mod conștient. Restul procentelor sunt completate de alte activități pe care creierul le face fără ca noi să fim conștienți de ele: dirijează buna funcţionare a organismului, reglează temperatura corpului, asimilează substanțele necesare, coordonează activitatea cardiacă și multe altele.
Chiar și atunci când avem senzația că nu face nimic, creierul nostru procesează informații, analizează evenimentele prezente, creează noi tipare, stabilește strategii ș.a. El este la fel ca un bun manager dedicat muncii sale în permanență.
Însuși părintele psihanalizei, Sigmund Freud susține aceste teorii, spunând că mintea conștientă reprezină 10% din întreaga minte umană, în timp ce subconștientul și inconștientul completează restul procentelor.
Cunoscând întregul context al ipotezei, ne putem da seama că pentru a amplifica forța noastră mentală trebuie să antrenăm acele laturi ale minții noastre pe care, conștient, nu le putem percepe.

Cum să ne acordăm la restul de 90%?

Răspunsul la această întrebare fascinează pe oricine, mai ales pe cei care studiază capacitățile extraordinare ale creierului uman. La rândul lor, oamenii de știință cercetează modul în care experiențele mentale pot fi amplificate și modul în care stările de vârf pot fi accesate voit, prin intenția și comportamentul nostru.
În urma experimentelor făcute, oamenii au conceput o mulțime de modalități de a intra în stări de performanță de vârf, care chiar funcționează. Un exemplu în acest sens este abundența tehnicilor de meditație.
Cu ajutorul noii tehnologii savanții au monitorizat creierele persoanelor care practică meditația, ale artiștilor și ale altor indivizi de excepție care sunt capabili să intre în stări de funcționare la cote maxime ori de câte ori doresc.

Tiparele specifice care generează stări de vârf

“Primul lucru pe care l-au descoperit a fost că aceste stări de vârf nu sunt fenomene enigmatice și imprevizibile, ci sunt legate clar de tiparele foarte specifice ale activității creierului nostru. Printre acestea se numără schimbările semnificative ale frecvenței undelor cerebrale, simetria emisferelor cerebrale și modificările bruște ale nivelului diferitelor substanțe neurochimice. Dacă am putea învăța să producem aceste tipare de activitate cerebrală, s-au gândit ei, ar trebui să fim capabili să provocăm stările de performanță de vârf cu care sunt asociate.” (Michael Hutchison – Superinteligența)

În cartea , autorul Michael Hutchison aduce numeroase alte descoperiri care ne-ar putea ajuta să înțelegem modul în care forțele incredibile ale creierului nostru pot fi amplificate și dirijate în direcțiile dorite. De unde știm care emisferă domină activitățile noastre, cât de inteligent poate devenii creierul, cum ne putem vindeca prin puterea minţii, ce substanțe nutritive amplifică capacitățile creierului sunt doar o mică parte din întrebările care își au răspunsul în cartea Superinteligența de Michael Hutchison.
Accesul rapid la informații noi este o caracteristică a zilelor noastre care poate crea dezavantaje, dar totodată poate aduce bucuria, recunoștința și entuziasmul de a descoperi și experimenta starea de trezirea a conștiinței.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Suntem doar la început. Deocamdată fiecare răspuns generează un set de întrebări noi. Încă plutim în oceanul ipotezelor. Se conturează tot mai mult ideea că nu numai creierul gândește, se vorbește despre inteligența inimii, de exemplu. Dar celula ce rol are în gândirea globală a ființei umane, fiind cărămida constructivă a mașinăriei umane care poate fi asemuită cu un individ cu personalitate proprie, membru al unei societăți complexe cu organizare socială specifică? Dar ADN-ul fiind de fapt o bază de date uriașă ce contribuție are în memoria generală a organismului? Comunicarea intercelulară este un fapt deja. Pentru a comunica trebuie să existe și mecanismul adecvat al comunicării. Care este acesta?
    Și întrebarea cheie: ce este gândul? Care este natura sa fizică? Cum se propagă? Sunt tot mai multe semne conform cărora gândul influențează puternic funcțiile organismului. Care este mecanismul de acțiune? Există un câmp fizic al gândului așa cum există câmpul electromagnetic? După unele observații gândul se propagă instantaneu indiferent de distanță. Deci este o fizică a gândului alta decât fizica universului, în afara timpului și a spațiului?
    Întrebări tulburătoare care așteaptă răspunsuri.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Picturi prismatice

“Distracția în ceea ce fac eu cu lumina este că nu există nimic în memoria noastră vizuală care să ne...

Închide