4 Instrumente cu care iti poti creste nivelul de energie

0

Există oameni care inspiră. Oameni care emană vitalitate și fericire numai prin simpla lor prezență. S-au născut așa ori au lucrat cu ei ca să își valorifice toate resursele interioare? Care este secretul stării lor pline de energie pozitivă? Să vedem împreună!

1. GÂNDIREA

gandireaGândirea, analiza și atenția sunt generatoare importante de energie. Ele creează idei, creează circumstanțe și situații. Un om care gândește și analizează lucrurile, care are dorința de a pătrunde în profunzimea lor, este capabil să genereze idei noi, care-i vor oferi o altă dimensiune a energiei. O ființă care cercetează și este implicată în diverse acțiuni, beneficiază de energie pozitivă, de energie vibrantă care-i menține mintea în perfectă stare.

Se spune că sunt mai bogați spirituali cei care financiar nu o duc tocmai bine, decât cei mai înstăriți. Explicația pe care o oferă filosofii este simplă. Mintea unei persoane din prima categorie nu se focusează pe detalii lumești, ci este predispusă să caute și să cerceteze aspecte spirituale care l-ar putea energiza și împlini. Se poate atinge însă echilibrul, adică este posibil să dobândești prosperitatea financiară și să-ți încarci mereu sufletul și mintea cu energii noi, pozitive.

2. STAREA DE PREZENȚĂ

Momentul prezent are puterea de a ne ridica la cel mai înalt punct al energiei. Aici este locul în care conștientizarea experiențelor devine realitate. Cât de mult rămâi focusat pe ele în acest interval, depinde numai de puterea de concentrare a fiecăruia. În astfel de cazuri, mintea poate ”fura” momente vitale ale conștientizării, momente cu care, din păcate, nu te vei mai întâlni. Este oare un lucru bun sau rău, faptul că îți este distrasă atenție de la procesul conștientizării?

Pentru început, ar fi bine să ne lămurim asupra fenomenului numit judecată.

Cu bună știință sau nu, trecem prin momente în care fie ne judecăm pe noi înșine, fie îi judecăm pe ceilalți sau lucrurile care ne înconjoară. Într-o conversație cu alte persoane, spre exemplu, există un dialog și cu noi înșine. Vorbim de un dialog interior care deseori ne transferă atenția de la ceea ce este la ceea ce interpretăm noi a fi.

Starea de prezență înseamnă să (te) observi fără să judeci și fără să pui etichete. Necesită antrenament și răbdare. Starea de prezență este, de altfel, o condiție prealabilă pentru a găsi frecvența în care locuiește iubirea. Căci, iubirea, după cum bine știm, este cea mai înaltă formă de vibrație. Odată ce ai ajuns la ea, te vei catapulta spre o nouă dimensiune care te va însoți permanent.

3. CONTROLUL ENERGIEI

starea-de-prezentaÎnvață să rămâi calm și echilibrat, chiar dacă uneori emoțiile sunt prea puternice. Cum poți face acest lucru? Fiind înțelept. Iar înțelepciunea ești tu, observatorul, sufletul atemporal. Este o altfel de stare de spirit, una diferită, care calmează flăcările furioase ale ideilor care te invadează, reușind să le stăpânească și să prevină organismul de supraîncărcarea de sine. Altfel spus, e nevoie de un echilibru, inclusiv în ceea ce privește energia pozitivă. Trebuie să existe o balanță între rațiune și simțire, una în care ambele să aibă locul și timpul lor.

4. DORINȚA

dorintaO sursă importantă de energie este direct legată de conștiința individului. Chinezii, spre exemplu, definesc o persoană sănătoasă, ca fiind una cu un spirit energizat. Iar spiritul energizat ”își face loc” în voința fiecăruia dintre noi. Cât de mult îți dorești să traiești? Cum anume te trezești dimineața? Ești entuziasmat, sau mai degrabă lipsit de energie?

Voința (dorința) unui individ este în strânsă legătură cu modul în care se raportează la realitate și convingerile create de-a lungul timpului. Trebuie să ne amintim însă că aceste convingeri se pot schimba prin alegerea unor gânduri noi, perspeverență și

Pe măsură ce conștiința crește, și voința tinde spre un nivel mai înalt.

Iată, spre exemplu o analogie: imaginează-ți că cineva te anunță că vei câștiga la loto. Care ar fi starea ta din noaptea respectivă? Ai putea să dormi? Evident că nu, deoarece nivelul de energie ar fi extrem de ridicat numai de la idea de a fi milionar. Și atunci, de unde izvorăște această energie? De o o simplă idee, din interiorul tău. Iată cum, se mai demonstrează încă o dată, că mintea poate crea orice stare își propune. Creativitatea minții deține toate cheile generatoare de idei care ne hrănesc energia.

Creative Commons License 4 Instrumente cu care iti poti creste nivelul de energie by Noul Pamant is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Beneficiile sucului de cartofi

Din cauza faptului ca de obicei cartoful este asociat mancarurilor gatite, fie ca estre vorba despre prajit, fiert sau copt,...

Închide