10 trucuri practice pentru mai multă încredere în sine

0

Încrederea în sine este secretul care face diferența între oamenii fericiți și cei care se simt victime ale sorții sau ghinioniști. Percepţia pe care o ai despre propria ta persoană are un impact puternic asupra modului în care te percep cei din jur. Percepţia este realitatea. Cu cât ai mai multă încredere în tine, cu atât şansele tale de succes sunt mai mari.

Deşi există și factori pe care nu-i poţi controla, sunt şi multe lucruri pe care le poţi face conştient pentru a-ţi creşte încrederea în tine. Folosind câteva trucuri simple vei fi capabil să produci transformări de calitate asupra imaginii de sine și a felului în care acționezi. Iată despre ce este vorba:

  1. Identifică-ţi talentele. Toată lumea este bună la ceva. Trebuie doar să descoperi acel talent, sau acea aptitudine şi să te concentrezi asupra ei. Oferă-ţi permisiunea de a te mândri cu ea. Inferioritatea este o stare de spirit care te transformă automat într-o victimă, iar tu nu vrei să fii una. Exprimă-te prin muzică, artă, dans, scris sau cântat. Bucură-te de ceea ce poţi face mai bine. Nu numai că te vei simţi mai energizat şi mai relaxat, dar, adăugând vei reuşi să atragi oameni noi, cu alte preocupări sau cu interese comune, de la care vei putea învăţa ceva.
  2. Învaţă din greşeli. Aminteşte-ţi că nimeni nu este perfect. Chiar şi cei mai încrezători oameni pot avea momente de nesiguranţă sau frică. La un moment dat, în viaţa noastră pot apărea astfel de momente. Este precum o călătorie. Mai apar și dificultăți. Important e să le recunoaștem şi să le lăsăm în trecut.
  3. happyGândeşte pozitiv. Evită să te victimizizei sau să aştepţi milă din partea altora. Nu permite celor din jur să te facă să te simţi inferior. Gândeşte pozitiv şi fii optimist. Dacă tu vei avea această atitudine şi cei din jur te vor percepe la fel.
  4. Nu te compara cu alţii. Dacă vrei să-ţi construieşti o încredere în sine puternică, va trebui să te concentrezi pe ceea ce ai de făcut în viaţa ta şi să uiți de ce fac sau ce ai ceilalți. Compară-te cu tine în fiecare zi și urmărește să devii din ce în ce mai bun.
  5. Fii recunoscător. Când te concentrezi pe ceea ce vrei rațiunea aduce motive suficiente pentru care nu vei putea obţine acel lucru. Acest lucru va pune accent pe slăbiciunile tale. Cum poţi evita acest impediment? Practicând recunoştinţă. Aminteşte-ţi succesele, abilităţile, momentele pozitive şi relaţiile tale prietenoase. Fii recunoscător pentru toate acestea. Vei fi uimit cât de mult te va ajuta să treci la următoarea etapă şi să-ţi atingi obiectivele.
  6. Alege îmbrăcămintea corectă. Deşi se spune că haina nu face pe om, cu toţii suntem de acord că îmbrăcămintea influenţează modul în care ne simţim şi acţionăm. Nimeni nu este mai conştient de aspectul fizic decât tine. Când nu te simţi confortabil cu hainele pe care le porţi, automat se schimbă şi modul în care interacţionezi cu cei din jurul tău. Foloseşte acest lucru în avantajul tău, având grijă de aspectul personal. În cele mai multe cazuri, îmbunătăţiri semnificative se observă după o sesiune de cumpărături, după o vizită la coafor sau după o baie relaxantă. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să-ţi aloci 100% din timpul tău alegând sau cumpărând haine. Alege mai degrabă să-ţi achiziţionezi haine mai puţine, dar de calitate, decât mai multe şi de o calitate îndoielnică.
  7. Grăbeşte mersul. Una dintre cele mai simple metode prin care poţi examina felul în care o persoană are încredere în ea, este modul în care păşeşte. Este lent, obosit sau plictisit? Ori dimpotrivă, hotărât şi energic? Persoanele care au încredere în ele merg repede. Ei au locuri de văzut, oameni de întâlnit şi lucruri importante de făcut. Chiar dacă nu te grăbeşti nicăieri, poţi să-ţi îmbunătăţeşti încrederea în tine, „punând câteva boabe de piper în pantofi”.
  8. Atenţie la postură. În mod similar, postura omului spune deseori o poveste. Persoanele cu umerii lăsaţi şi mişcări letargice afişează o lipsă uriaşă de încredere în ei. Ei nu sunt entuziasmaţi de ceea ce fac şi nu se consideră importanţi. Adoptând o postură corectă, dreaptă, te vei simţi automat mai încrezător. Stai drept, ţine capul sus şi păstrează contactul vizual. Vei face o impresie bună celor din jur şi, aproape imediat, te vei simţi mai energic şi mai încrezător.
  9. Vorbeşte hotărât. În timpul discuţiilor de grup, mulţi oameni nu vorbesc din teama de a nu greși ceva. Această frică nu este deloc justificată. În general, oamenii sunt mult mai deschişi la dialog decât ne putem imagina. De fapt, cei mai mulţi au aceleaşi temeri ca şi noi. Făcând un efort de a vorbi măcar o dată la fiecare intrunire, vei căpăta încredere în tine şi în ideile tale, iar cei din jur te vor considera şi ei ca fiind un bun interlocutor.
  10. Fă sport. Forma ta fizică și nivelul de energie influențează felul în care te simți. Dacă nu eşti în formă, te vei simţi nesigur, neatractiv şi lipsit de energie. Prin efectuarea exerciţiilor fizice, îţi vei îmbunătăţi aspectul fizic, te vei energiza şi vei avea motivaţia pentru a face lucruri măreţe. Având această disciplină a sportului, nu numai că te vei simţi mai bine, dar vei avea şi o bază sănătoasă pe care să poţi construi întreaga zi.

atitudine pozitiva

Încrederea ta în tine însuți este o responsabilitate care-ți aparține. De ce ar avea altcineva încredere în tine dacă tu te desconsideri? Succesul și relațiile reușite cu persoanele importante din viața ta sunt posibile dacă îți construiești o atitudine motivată și relaxată.

Licenţa Creative Commons
„10 trucuri practice pentru mai multă încredere în sine” de noulpamant.ro este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Opt credinte antice sustinute azi de catre stiinta

Pamantul nu este nici plat si nici centrul universului, insa asta nu inseamna ca inteleptii din vechime au gresit in...

Închide