Casa din sticle de plastic

2

Desi pare imposibil ca marile corporatii sa faca si ceva util pentru patura saraca (1 miliard de oameni traiesc astazi cu sub 1$ pe zi), totusi o fac, involuntar. Desi au reusit sa pacaleasca o intreaga planeta sa dea bani pe o resursa naturala, vie si gratuita, pe care au ambalat-o in ambalaje de plastic, greu de reciclat si administrat ulterior, iata ca totul se poate inchide intr-un cerc perfect, aratand rotunjimea deplina a intregului si modul in care totul se echilibreaza, natural.

Fundatia Samarpan, din India are un slogan foarte puternic: „Scopul nostru este un maine mai bun. Care este al tau?”.
Si, in virtutea acestuia, cei de la fundatie au realizat una dintre cele mai frumoase actiuni de voluntariat pe care le-am vazut, reusind dintr-un foc sa si acopere niste nevoi, dar si sa refoloseasca deseuri.

Astfel, au umplut 6000 de sticle din plastic cu nisip, transformandu-le in caramizi, cu care au construit o scoala. Simplu, nu?
Mai jos puteti vedea procesul de productie, cat si cum arata micutii indieni in noua lor scoala.

Sunt insa, astfel de case si in alte tari:

ecotec africa

Casa din sticle de plastic in Nigeria

Pensioner builds house made of plastic bottles

Un profesor de matematica sarb si-a sarbatorit retragerea construind o casa realizata in intregime din sticle de plastic.

Apeduct roman realizat de ecoTec

Apeduct roman realizat de ecoTec

 

Fundatia Samarpan

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Sunt. Clipa de clipa. Doar ca mai uit, insa, cateodata... Ca si tine:) Si, pe calea catre reamintire, inteleg ca totul este déjà in mine. Ca totul este infinit mai frumos, complet, armonios si perfect decat imi pot imagina, de la un tomberon de gunoi pana la un rasarit fabulos. Aici si acum sunt un mic semafor pentru particulele de lumina de care ma ciocnesc, amintindu-mi, odata cu ele, ca nu e nimic de modificat. Doar de observat. Doar de savurat.

2 comentarii

  1. Foarte tare! Pozele nu se incarca. AR fi mai bine sa le descarcati de pe siteurile originale si sa le uploadati pe serverul vostru :)

    Acum nu se incarca

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cimatica – stiinta viitorului – partea 3

Trinitatea In capitolul de incheiere al cartii Cymatics, Jenny insumeaza aceste fenomene ca fiind o unitate din trei parti. Puterea...

Închide