Cine a fost Edgar Cayce?

1

S-a născut pe 18 martie 1877, la Hopskinville (Kentucky). Edgar Cayce a fost un American de condiţie medie şi aşa va rămâne până la sfârşitul vieţii. Numai că, atenţie, nu a fost un yankeu, adică un american din zona de Nord, ci un sudist. Este o uriaşă diferenţă între aceste două varietăţi etnice, mai ales pentru cel care vine din Europa: Sudul era scăldat de influenţele franceze, în timp ce Nordul purta amprenta inconfundabilă a civilizaţiei anglo-olandeze. Gândiţi-vă că, la naşterea copilului Edgar, războiul civil (pe care americanii îl numesc civil war şi care la noi a fost tradus prin războiul de secesiune) tocmai se terminase.

 

Familia Cayce făcea parte din categoria micilor albi din Sud, descendenţi ai protestanţilor francezilor (sau hughenoţi), emigraţi odată cu revocarea Edictului din Nantes (o eroare dramatică a lui Ludovic al XIV-lea, care decide abrogarea edictului de toleranţă promulgat de înaintaşul său Henric al IV-lea – prin care se permitea fiecăruia să practice liber propria religie. Revocarea avea să declanşeze persecutarea a mii de protestanţi care vor părăsi Franţa).

 

Numele de Cayce este originar din Provence. Deşi hughenoţii sunt consideraţi la noi ca fiind nişte tipi austeri, descendenţii lor sudişti din Statele Unite erau mult mai surâzători, mai umani şi mai plini de căldură decât yankeii. Şi aşa a fost şi Cayce, un tip jovial de toată isprava, căruia îi plăcea să se înconjoare de prieteni şi să glumească.

 

Edgar Cayce n-a câştigat nicio bătălie, n-a fost văzut pe niciun canal de televiziune, n-a inventat aţa de tăiat untul, nici n-a traversat Atlanticul înot, ca să nu mai vorbim că n-a colecţionat limuzine de lux. Nu, nimic din toate acestea. A trăit relativ modest, până la moartea sa din 1945. Adevărata sa bogăţie, moştenirea sa, constă în învăţătura extraordinară pe care a lăsat-o posterităţii. Învăţătură scrisă – ceea ce este neobişnuit pentru un tămăduitor! Cu un alt prilej, am povestit cum se întindea pe o canapea pentru a intra în transă – o transă în care avea înfăţişarea aparentă a unui om adormit. În această stare (încă neexplicabilă până astăzi), Cayce răspundea la toate întrebările care i se puneau. Dar cu precădere la întrebările puse de bolnavi (prezenţi sau reprezentaţi prin scrisori care i se citeau cu voce tare), de genul: “Iubite domn Cayce, sunt obez, puteţi să mă vindecaţi?”

 

Cayce, cu o voce venită parcă de pe altă lume, răspundea în acest stil straniu: DA, NOI AVEM CORPUL, AICI SUB OCHI. Cine era acest misterios NOI? Cayce n-a dat niciodată prea multe explicaţii pe tema asta… În această stare insolită, el îşi numea bolnavul ENTITATE şi răsucea pe toate părţile sintaxa englezească. Înţelegea cine putea…

 

Şi totuşi, consultaţia pe care el o numea LEGĂTURĂ era extraordinar de precisă din toate punctele de vedere: în plan medical, foarte riguroasă, conformă cu informaţiile ştiinţifice, şi chiar profetică (anunţând descoperiri care aveau să fie făcute cunoscute în anii următori). În plan moral, psihologic, profesional, spunea numai lucruri adevărate. În plan familiar şi social (cel mai adesea, el nu ştia nimic despre bolnavul său, neavând la îndemână alt document decât scrisoarea trimisă de acesta), de asemenea, spunea lucruri adevărate. În plan astrologic, făcea analiza configuraţiei astrale de naştere a pacienţilor săi…. Dar, odată trezit, uita totul despre sine şi planete!

 

Şi în fine, ultima trimitere a lecturilor lui Cayce: “istoria psi”. Am ales o asemenea denumire pentru istoria pe care au văzut-o Cayce şi alţi mari vizionari. Se înţelege de la sine că nu este vorba de istoria care se studiază în mod oficial. De exemplu: “În această viaţă anterioară aţi fost un inginer în Atlantida”. Cum, când, de ce? întrebau înnebuniţi bolnavii, familia lui Cayce şi prietenii săi. “Da, exact, în Atlantida, marele continent dispărut.” „Chiar aşa?” întreba auditoriul. „Fie că mă credeţi sau nu, aşa a fost!”, repeta Cayce.

 

De la o lectură la alta, el a descris astfel toate civilizaţiile dispărute ale planetei: Atlantida, civilizaţia Lemurienilor, Gobi, Egiptul înainte de ridicarea marilor piramide, Grecia în timpul războiului din Troia, Persia în vremea lui Darius… Uimit, anturajul său habar nu avea de toate acestea. Şi de altfel, nici Cayce odată trezit din transă!

 

Potrivit lui Edgar Cayce, prezentul nu poate fi rupt de trecut: fiecare purtăm în noi astăzi ceea ce am fost ieri (şi pregătim ce vom fi maine!). De asemenea, omul nu poate fi rupt de mediul său social, economic, politic, intelectual şi spiritual. Şi, cu atât mai mult, nu este permisă îngrijirea unui trup ignorând sufletul şi spiritul care îl modelează…

 

Edgar Cayce – Cum să ne păstrăm sănătatea şi frumuseţea (Dorothee Koechlin de Bizemont)

 Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
FITOTERAPIA – 3 chei – SÂNZIENELE – continuare

În articolul precent am pornit pe calea dezvăluirilor acelor caracteristici intrinseci plantelor, care le fac să ne fie atât de...

Închide