Deuter

0

Georg Deuter s-a născut în 1945 în Germania postbelică în oraşul Falkenhagen. A învăţat sa cante singur la chitara, flaut, armonică şi „la orice instrument pe care am putut pune mâna”. Cu toate acestea, decizia finala să urmeze o carieră în muzică a fost luată după un accident de maşină aproape fatal din care a scăpat cand avea douăzeci de ani.

A inceput in 1970 cu un album de rock experimental. Acesta a marcat inceputul cautarilor sale spirituale şi musicale, deschizând aparent calea pentru un nou gen de muzică cunoscut sub numele de New Age, care combina elemente acustice şi electronice, cu instrumente etnice şi sunete din natură, precum sunetele balenelor, ale mării sau cântecele păsărilor, etc.

Pe parcursul anilor 1970 şi 1980 Deuter, după ce a călătorit pe scară largă în Asia, în căutare de inspiraţie spirituală si creative, devine sannyasin (ultimul stadiu de renuntare la lumea materială, pentru cea căutările spirituale din cadrul ashramului) pentru o lungă perioadă de timp în Pune, India, luându-şi numele de Chaitanya Hari, ca discipol al lui Bhagwan Shree Rajneesh, cunoscut ulterior sub numele de Osho. In acel ashram produce o serie de casete de muzică pentru sustinerea meditatiilor active imbinand motive indiane clasice, tobe grave, sintetizatoare, clopote sau pasaje acustice pastorale.

Până la începutul anilor 1990, Deuter a lansat aproape 20 de albume originale Deuter în tot atâţia ani se mută în Santa Fe, New Mexico. De atunci, muzica sa este menita să însoţească tehnici alternative de vindecare şi diferite practici spirituale, precum Reiki, masaj şi meditaţia.

Deuter continuă să înveţe şi să stăpânească o gamă în continuă expansiune de instrumente, inclusiv tobele, flautul shakuhachi, Koto, sitarul, bolurile tibetane, santoor, bouzouki, pianul şi sintetizatorul. El a ȋnregistrat şi a lansat peste 60 albume şi susţine că a vândut mai mult decât ȋşi poate aminti pe parcursul carierei sale.

Muzica sa este una care te transpune extrem de uşor, multe dintre sunete activând instantaneu centrii superiori ai fiinţei. Un bun astfel de exemplu este albumul Nada Himalaya, lansat ȋn 2005, care poate fi un extrem de bun ȋnsoţitor pe drumul introspecţiei:

Deuter – Tibet-Nada Himalaya from Wangyal2 on Vimeo.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Sunt. Clipa de clipa. Doar ca mai uit, insa, cateodata... Ca si tine:) Si, pe calea catre reamintire, inteleg ca totul este déjà in mine. Ca totul este infinit mai frumos, complet, armonios si perfect decat imi pot imagina, de la un tomberon de gunoi pana la un rasarit fabulos. Aici si acum sunt un mic semafor pentru particulele de lumina de care ma ciocnesc, amintindu-mi, odata cu ele, ca nu e nimic de modificat. Doar de observat. Doar de savurat.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Anugama

Anugama este numele unui minunat omulet nascut in Germania, in orasul Koln. Nu ai zice asta dupa ce ii asculti...

Închide