Dupa ce a fost medic timp de 25 de ani, a ales libertatea.

1

A renuntat la nume, posesii, buletin de identitate. Chiar daca a trebuit sa stea luni de zile in inchisoare pentru aceasta si pentru ca nu si-a platit taxele si amenzile impuse de sistem, Ghislaine Lanctot a devenit libera. Un interviu plin de traire menit sa ne detaseze de matricea in care suntem obligati sa traim, pornit initial pentru a demasca itele mafiei farmaceutice, reuseste sa atinga zone mult mai profunde, precum iluzia mortii ca si incetare a existentei.

Asta sunt eu. În ultimii șaizeci de ani, am tot cautat un adevăr absolut. Am încercat diferite țări, și am experimentat diferite roluri, inclusiv acela de medic, antreprenor, mamă, autor, lector … Și după toate astea, am venit acasă doar pentru a descoperi că ceea ce am cautat pentru a fost parte a mine tot timpul.

Ii multumim atat acestui spirit, cat si lui Ioan Fira pentru efortul de a traduce acest interviu.

 

 

 

Aceasta este viziunea lui Ghis despre lumea actuala:grand_portraitAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Sunt. Clipa de clipa. Doar ca mai uit, insa, cateodata... Ca si tine:) Si, pe calea catre reamintire, inteleg ca totul este déjà in mine. Ca totul este infinit mai frumos, complet, armonios si perfect decat imi pot imagina, de la un tomberon de gunoi pana la un rasarit fabulos. Aici si acum sunt un mic semafor pentru particulele de lumina de care ma ciocnesc, amintindu-mi, odata cu ele, ca nu e nimic de modificat. Doar de observat. Doar de savurat.

Un comentariu

 1. Buna ziua,

  Interesant. Iluzii….in fiecare moment adaugam o noua iluzie la un sir nesfarsit de dorinte ramase nemarturisite.
  Ne imaginam ca roata vietii, se invarteste,creeaza energie, creeaza forta,ne impinge in viata, dar totul este o iluzie, ne intoarcem in camera stramta la lumina difuza a becului, amagiti de sunetul muzicii favorite,rasfoind cateva file ale unui autor iubit si astfel am mai adaugat o iluzie la sirul nesfarsit al dorintelor ramase nemarturisite.
  Daca bucuria ne provoaca durere, atunci iluziile ne hranesc orgoliile imaginare cu dulcele gust al tacerii…

  Multumesc. Va doresc o zi frumoasa!

  Norlena

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Serile Noului Pamant – 19.06.2013 – DEPENDENTELE – Ce ne aduc ele si ce suntem fara ele

Daca nu ai mai fost pana acum la Serile Noului Pamant trebuie sa iti spun ca fiecare e diferita si...

Închide