“Privește în profunzime natura și vei înțelegemai bine totul”. – Albert Einstein
Nu este o coincidență că natura este cunoscută sub numele de ”Mama Natură”. A existat din totdeauna un aspect vindecător în plimbările montane, prin pădure și deșert. Pășind în abisul naturii mi-a adus întodeauna claritate și apreciere pentru viață în feluri în care orașul nu ar putea să facă niciodată. Nu poți găsi un remediu mai ieftin și natural. Cercetătorii nu au reușit să descopere exact ce din natură are acest efect vindecător.
Un grup de cercetători de la Universitatea Stanford au ajuns la concluzia că acest efect al naturii are o legătură cu reducerea ruminației interioare. Cerectătorii definesc ruminația ca un ”model neadaptat de gânduri de auto-referință care este asociat cu un risc crescut de depresie și alte afecțiuni mentale”. Cu alte cuvinte, ruminația este atunci când cineva se concentrează atât de intens încât într-o spirală nesfârșită, continuă de modele de gândire negativă, care, în cele din urmă, conduc la depresie.
Există un studiu publicat în revista the Proceedings of the National Academy of Sciences, în care cercetătorii de la Stanford au făcut experimente ca să vadă dacă o plimbare în natură poate reduce ruminația în cazul a 38 de persoane sănătoase din punct de vedere mental. Ei au ales oameni din oraș, pentru că aceștia au ”într-un fel un nivel mai ridicat de ruminație ce rezultă din factorii de stres constanți asociați cu experiența urbană”.