Pilda acului croitorului

0

Un croitor era la lucru. El a luat o bucată de pânză și cu o foarfeca stralucitoare, costisitoare, si a tăiat pânza în mai multe bucati. Apoi a pus foarfeca la picioarele lui. Apoi a luat un ac mic și ață și a început să coase bucatile de pânză intre ele, într-o cămașă fină. Când minunea coaserii s-a incheiat, el si-a prins acul pe turban. Fiul acestuia, care se uita, l-a întrebat: „Tată, foarfeca este scumpa și atât de frumoasă, dar tu ai aruncat-o la picioarele tale Acesta este un ac aproape fara valoare, poti obtine o duzina pe cativa banuti. Cu toate astea, tu il asezi cu grija  pe turbanul tau. Există vreun motiv pentru acest comportament ilogic? ”

„Da, fiul meu. Foarfeca are funcția sa, fără îndoială, dar a tăiat doar o cârpă în bucați. Acul, dimpotrivă, unește bucatile de panza și sporește valoarea pânzei. Prin urmare, acul pentru mine este mai mult prețios și valoros. Valoarea unui lucru depinde de utilitatea sa, nu de prețul pentru a-l obtine sau de aspectul sau. ”

De asemenea, există două clase de oameni in lume, cei care creează disensiuni și dizarmonie, care îl despart pe om de om, și cei care aduc pace și armonie, care unesc oamenii. Cei dintâi sunt, în general, oameni bogați, politicieni puternici și regi, acestia din urmă sunt în general adepții săraci ai lui Dumnezeu, călugării rătăcitori fără nici un ban sau cerșetorii. Domnul se foloseste de ambele feluri de oameni pentru a oferi teren sufletelor individuale pentru ca acestea sa evolueze. Ii aruncă jos, in praf pe împărați puternici și milionari care creează războaie și dizarmonie, da El ii ține pe cei săraci devotati, piosi, deasupra capului Lui. În ochii Lui scara de valori este cu totul diferita!

Swami SivanandaAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Sunt. Clipa de clipa. Doar ca mai uit, insa, cateodata... Ca si tine:) Si, pe calea catre reamintire, inteleg ca totul este déjà in mine. Ca totul este infinit mai frumos, complet, armonios si perfect decat imi pot imagina, de la un tomberon de gunoi pana la un rasarit fabulos. Aici si acum sunt un mic semafor pentru particulele de lumina de care ma ciocnesc, amintindu-mi, odata cu ele, ca nu e nimic de modificat. Doar de observat. Doar de savurat.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Serile Noului Pamant – CREATIVITATEA – Un dar al tuturor

Daca saptamana trecuta am patruns in esenta noastra reamintindu-ne starea de Creator Constient, un detaliu atat de important al existentei...

Închide