VOYAGER SI LIMITA SISTEMULUI NOSTRU SOLAR

0

Două sau trei din semnele importante care erau aşteptate la intrarea în spaţiul interstelar s-au modificat vizibil în ultimii şapte ani, potrivit datelor primite de la naveta NASA Voyager 1.

În ultimii şapte ani Voyager 1 a explorat stratul exterior al bulei de particule încărcate pe care soarele nostru le emite. Într-o zi, în data de 28 iulie, datele primite de la Voyager 1au demonstrat că nivelul radiaţiilor din afara sistemului nostru solar au crescut cu 5 procente.

În timpul celei de-a doua jumătăţi ale aceleiaşi zile nivelul energiilor de frecvenţă joasă provenite din sistemul nostru solar s-a înjumătăţit. Totuşi, trei zile mai târziu, nivelul acestora a revenit undeva în zona unde erau înainte de scădere.

Un al treilea semn marcant este direcţia câmpului magnetic şi cercetătorii analizează datele pentru a afla dacă într-adevăr aceasta s-a schimbat. Oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca aceste trei date să se modifice atunci când Voyager 1 a intrat în spaţiul interstelar. O analiză preliminară a direcţiei câ,pului magnetic este aşteptată luna viitoare.

„Acestea sunt vremuri speciale pentru echipa Voyager pentru că încercăm să înţelegem rata rapidă a schimbărilor pe măsură ce Voyager 1 se apropie de marginea spaţiului interstelar,” spune Edward Stone, proiectant al echipei Voyager, de la Institutul de Tehnologie Californian din Pasadena.

„Suntem cu siguranţă într-o zonă nouă a sistmului solar unde lucrurile se schimbă rapid. Dar încă nu putem spune cu siguranţă că Voyager 1 a intrat în spaţiul interstelar.”

Nivelurile de energie înaltă de radiaţii cosmice au crescut de ani de zile, dar mult mai lent decât o fac acum. Ultimul salt – 5 procente – a durat doar o săptămână în mai. Nivelul de radiaţii joase din interiorul sistemului nostru solar au scăzut începând cu ultimii doi ani.

Oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca nivelul acestor radiaţii joase vor scădea către 0 când Voyager va trece în spaţiul interstelar.

„Creşterea şi descreşterea sunt mult mai puternice decât le-am văzut până acum, dar acelaşi lucru l-am spus şi atunci când am văzut datele din mai”, a spus Stone. „Datele se modifică în moduri pe care nu le-am prevăzut, dar Voyager ne-a surprins întotdeauna cu noi şi noi descoperiri”.

Voyager 1, lansat pe 5 desptembrie 1977 este la 18 milioane de kilometri de soare. Voyager 2, lansat pe 20 august 1977 e foarte aproape la 15 milioane de kilometri de soare.

„Cele două nave veterane Voyager sunt întregi şi sănătoase în apropierea aniversării de 35 de ani de la lansare,” spune Suzane Dodd, Project manager al echipei Voyager de la Laboratoul de Propulsie NASA din Pasadena. „Vom şti când va intra în spaţiul interstelar. Este doar o chestiune de când.”

sursa:Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
PRIN VIZORUL SUFLETULUI – mana a patra

Pentru că, sub imboldul sufletului, croim poveşti noi şi noi şi găsim în frumuseţea care ne înconjoară, ca oglindire a...

Închide