Un studiu arata ca Tai Chi – ul imbuntateste viata pacientilor cu afectiuni ale inimii

0

„În istorie, pacienţii cu probleme sistolice cronice la inimă au fost consideraţi prea fragili ca să facă exerciţii fizice şi de-a lungul anilor 80 li se recomanda să evite activitatea fizică,” scriu autorii ca informaţie de bază a studiului. „Dovezile preliminare sugerează că exerciţiile meditative pot avea un efect benefic pentru pacienţi cu afecţiuni cronice ale inimii; dar acest lcuru nu s-a dovedit în cadrul unui test clinic într-o instituţie de mare anvergură.”

Gloria Y. Yeh, M.D., M.P.H. la Centrul Medical Beth din Israel şi la Şsoala de Medicină de la Harvard, împreună cu colegii săi a evaluat 100 de pacienţi cu afecţiuni cronice ale inimii, recrutaţi în program între 1 mai 2005 şi 30 septembrie 2008. Cincizeci de pacienţi au fost repartizaţi aleatoriu într-un grup unde se practică exerciţii de tip Tai Chi, pentru 12 săptămâni iar cincizeci  unui grup de studiu.

Grupul cu exerciţii Tai Chi a avut activităţi de o oră, de două ori pe săptămână pentru 12 săptămâni. Celălalt grup a avut cursuri tot de două ori pe săptămână, tot pentru o oră, predate de un asistent medical. Cele două grupuri erau identice din punct de vedere al datelor demografice, afecţiunilor şi severităţii acestora şi al ratelor de deces în cadrul acestora.

La finalul studiului nu au existat diferenţe notabile în testul de mers de şase minute şi comprarea maximului de oxigen inhalat  între cele două grupe; totuşi, în materie de calitate a vieţii grupul de Tai Chi a suferit îmbunătăţiri majore. De asemenea membrii acestui grup au devenit mult mai siguri de ei şi de puterea lor de de a face activităţi fizice, având activitate crescută în fiecare zi şi sentimente de bunăstare legate de aceste progrese comparativ cu grupul de studiu.

„În concluzie, un exerciţiu de tip Tai Chi, care este un exerciţiu atât pentru minte cât şi pentru corp, care este sigur şi este uşor de învăţat, poate mări timpii alocaţi exerciţiilor fizice, calitatea vieţii, încrederea în sine şi starea psihică în cazul pacienţilor cu afecţiuni cronice ale inimii,” scriu autorii acestui studiu. O abordare mai îngustă, folosind exerciţii fizice clasice, poate coduce la nişte rezultate mult mai slabe decât folosind sistemul integrat pe care practica Tai chi îl prezintă.

sursa: http://www.sciencedaily.com/releases/2011/04/110425173838.htmAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
LOCUL UNDE ESTE VIATA

Câteodată, oricât de deschis eşti, râul vieţii te ia şi te aruncă pe mal, te întorce şi te stoarce pentru...

Închide