O inventie de acum 100 de ani – Energie gratis – partea a II a

0

 

  • de Robert A. Nelson Pe măsură ce planeta Pământ suferă din ce în ce mai mult din cauza creşterii constante a consumului oamenilor, devenim tot mai disperaţi după surse de energie care să ne motorizeze pretenţiile noastre de civilizaţie. Nu există destul petrol sau cărbuni ca să susţină rata actuală de creştere şi se pare că rezultatul inevitabil va fi un război nesfîrşit pentru aceste resurse. Există, însă, totuşi, numeroase tehnologii pentru energii alternative care au fost oprite de către puterile actuale. continuare: http://noulpamant.ro/articole/stiri/o-inventie-de-acum-100-de-ani-energie-gratis-partea-i/

Meyers a plănuit să construiască un turn de 60 m înălţime pe care să aşeze „Absorber”-ul (cum l-a numit) cu destulă putere pentru a lumina oraşul Phoenix.  Potrivit acestuia, aparatul consta „dintr-o serie de plăci de oţel magnetizate aşezate în cerc şi acest mecanism atrage electricitatea din atmosferă. Aceasta este transportată prin fire la un transformator în spaţiul tehnic de jos şi de acolo e folosită pentru puetere sau lumină în modul normal.

„Curgerea electricităţii e constantă. Când intră în transformator este sub formă de curent continuu. Va absorbi electricitate zi şi noapte şi va funcţiona atâta timp cât legătura wireless va funcţiona. Pot construi o asemenea instalaţie ca să alimenteze o clădire precum Hotelul Adams cu aproximativ 1500 $ şi unul dintre principalele costuri va fi turnul în sine, firele, magnetizarea unui set de plăcuţe, ce este parte din din secretul tratamentului ce produce acumularea din atmosferă. Pentru folosirea în cazul unor furtuni electrice am făcut ceea ce se cheamă o rupere de circuit într-o formă modificată, precum cele care se folosesc la stâlpii de telegraf. În caz de furtună, acumulatorul ar fi deodată suprasolicitat, posibil, şi cum electricitatea nu ar curge înapoi în aer, rezultatul ar fi catastrofal. Aşa că îl trimit în pământ, oricând voltajul creşte peste o anumită valoare.”

Şi povestea se încheie aici. Nu se ştie ce s-a ales de Roy J. Meyers. Niciun „Absorber” nu s-a construit în Phoenix şi se pare că nu a fost acordat nici patentul. Autorul articolului a aflat de Absorberul lui Meyers în 1986 şi l-a căutat în mod repetat în Gazeta Patenetelor SUA, dar fără rezultat. Abia în 2006 s-a găsit patentul britanic al lui Meyers pentru „Îmbunătăţirea aparatului şi conexiunilor Aparatului de Producere a Electricităţii” după căutări adânci online la Oficiul pentru patente europene (http://ep.espacenet.com). Patentul era expirat şi intrase în domeniul public. Este reprodus dedesubt ca dovadă.

Ar trebui să fie clar din această scurtă prezentare că descrierea făcută în patent  prezintă „energie gratis.” Oricine crede altceva este un ignorant sau în negare.

Roy J. Meyers şi „Absorberul”

Referinţe

(1) Charlton Lawrence Edholm: „Picks Power from the Air”; Technology World Magazine, p. 279-281 (1912)Electronic World (Noiembrie 1912)

(2) Roy Jerome Meyers: British Patent # 1098 (January 14, 1913); Improvements in and Relating to Apparatus for Producing Electricity

British Patent # 1098 (Ianuarie 14, 1913)

 Îmbunătăţirea aparatului şi conexiunilor Aparatului de Producere a Electricităţii

Roy Jerome Meyers

Această invenţie se leagă de îmbunătăţirile aduse aparatului de producere a curentului electric, şi principalul scop este al acestui act este producerea curentului electric facil fără folosirea acţiunii mecanice sau chimice. Până în acest moment invenţia constă din mijloacele necesare producerii a ceea ce cred că este electricitate dinamică de la pământ şi de la elementele ambientului.

Sunt desigur conştient că am propus să obţin încărcături statice din straturile superioare ale atmosferei, dar acestea sunt cunoscute ca având potenţiale foarte diferite aşa că nu au prezentat potenţial comercial până acum, iar invenţia de faţă se diefernţiază de toate aparatele de acest fel pentru că e construit în aşa fel încât să atragă sarcini statice în aşa fel încât să nu producă fluctuaţii, iregularităţi sau alte sarcini electrice fără consistenţă, dar pe de altă parte am obţinut prin testele făcute să produc un aparat foarte mic la o înălţime relativ mică, aproximativ 15 – 18 m deasupra suprafeţei pământului, cu care se produce un curent constant la un voltaj şi ampera, folosite comercial. Acest curent am constatat prin teste repetate că poate fi obţinut şi mai uşor prin introducerea de elemente noi în unitate şi sunt absolut convins de consistenţa curentului obţinut şi a potenţialului lui comparat relativ scăzut pentru că acest curent e dinamic şi nu static, cu toate că, desigur, nu este imporsibil ca unele descărcări electrice să aibă loc, de fapt, am găsit ocazia de a găsi o soluţie împotriva distrugerii rezultată dintr-o asemenea descărcare prin folosirea unor paratrăznete şi a unor circuite de siguranţă ce promit stabilizarea curentului prin eliminarea fluctuaţiilor bruşte ce au loc câteodată în condiţii de umiditate crescută din descărcări statice. Invenţia mea este de asemenea natură încât nu am reuşit să descopăr toate principiile implicate, iar câteva dintre teoriile de aici pot fi eronate dar ştiu că sunt capabil să demonstrez că aparatul pe care l-am descoperit produce, generează, sau în alt mod spus obţine o diferenţă de potenţial reprezentând amperajul curentului descris mai sus, sau poate varia la dorinţa operatorului la folosinţele la care curentul este implicat.

Invenţia cuprinde generic mijloace pentru producerea curentului electric cu potenţial utilizabil substanţial fără implicarea acţiunilor mecanice sau chimice şi în legătură cu asta nu am putut observa nicio acţiune chimică pe oricare din părţile apartului cu toate că este posibilă deteriorarea unora dintre părţile componente, dar cât pot eu determina sunt acţiuni ale climei şi nu din procesele implicate în producerea curentului.

Mai la obiect invenţia cuprinde folosirea unor magneţi şi a unui element de legătură, precum zincul aşezat alături de magneţi şi conectat în asmenea mod şi aşezat relativ la pământ în aşa fel încât să producă curent, din observaţiile mele curentul se produce numai când magneţii au polii clar aliniaţi către nord şi sud şi plăcile de zinc sunt aşezate de-a lungul magneţilor.

Invenţia conţine şi alte detalii de construire, combinaţii şi aranjamente ale părţilor ce vor fi de acum înainte prezentate şi explicate.

În desenele însoţitoare:

Figura 1 este o vedere în plan a unui aparat care cuprinde caracteristici ale invenţiei prezente, săgeata care acompaniază desenul indică nordul geografic, părţi din figură reprezintă o diagramă pentru a condensa desenul.

Figura 2 e o elevaţie laterală a ceea ce se vede în plan în Figura 1.

 Figura 3 e o secţiune verticală prin planul indicat de linia 3 – 3 al Figurii 2 şi privind în direcţia indincată de săgeată.

Figura 4 este o vedere detaliată parţial în elevaţie şi parţial în secţiune arătând detaliul constructiv al convertorului şi intensificatorului.

Figura 5 e o secţiune transversală pe planul indicat de linia 5 – 5 din figura 4 şi privind în jos.

Figura 6 e o vedere mărită a unui detaliu de secţiune ce ilustrează părţile îmbinării conductorilor şi unul dintre intensificatoare.

Figura 7 e un detaliu la scară mare parţial în elevaţie şi parţial în secţiune al unei dintre circuitele de siguranţă şi

Figura 8 e o vedere diagramă ale unei dintre cele mai simple forme de realizare a invenţiei.

 Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Ai vrea sa fii Mos Craciun pentru un copil orfan de la Peris?

Dragii noştri, o foarte bună prietenă ne-a adus în faţa atenţiei o campanie pe care am vrea să o prezentăm...

Închide